śliwka - 11236 przepisów (strona:463/750)

PIERNIK STAROPOLSKI + powidła do przełożenia piernika + polewa czekoladowa 137

gwiazdka anyżu (utarta w moździerzu) szczypta pieprzu można użyć gotowej przyprawy do piernika na powidła do przełożenia piernika: 400 g dżemu śliwkowego lub powidła śliwkowe około 100 g śliwek suszonych 1 łyżeczka cynamonu otarta skórka z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z pomarańczy (około 60 ml) 2 gwiazdki anyżu na polewę: 150 g masła 110 g cukru pudru 4 łyżki kakao

Uwaga Babcia Gotuje
Placuszki dyniowe 111

szczypta kardamonu 1/4 łyżeczki kurkumy propozycje dodatków do podania: jogurt naturalny + prawdziwe kakao + odrobina słodzidła prażone pestki dyni orzechy i rodzynki, wiórki kokosowe świeże owoce, np. jabłka, pomarańcza, gruszki, śliwki itp. konfitury owocowe posiekana czekolada deserowa Czas przygotowania 15 minut Liczba porcji 8-10 placuszków (2 porcje) Wartości odżywcze w jednej porcji (bez dodatków): Kalorie: 234 Białko

Analiza Smaku
Roladki z daktyli i boczku. Daktyle z boczkiem 105

boczek to według mnie idealne połączenie na przekąskę o niepowtarzalnym smaku. Daktyle zawinięte w wędzony boczek i usmażone na patelni. Brzmi smacznie! Zamiast daktyli plastrami boczku można owinąć suszone śliwki lub morele bez pestek, a ilość roladek zależy od ilości gości i ich apetytu. Za chwilę Andrzejki, potem będziemy żegnać stary rok, Karnawał też za chwilę nas zaskoczy, na pewno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasty kanapkowe - moc inspiracji 147

kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów Pasta twarogowa z wędzoną makrelą Pasta z suszonych pomidorów i nasion Pasta z tuńczyka i awokado Wegański smalec z fasoli z sus zoną śliwką Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Świąteczna współpraca z Helio 118

kolejny już raz i mam nadzieję, że nieostatni. Koniecznie zaglądajcie na bloga :) Produkty jakie otrzymałam tym razem: 1. Masa makowa z bakaliami. 2. Masa orzechowa z kawałkami orzechów. 3. Śliwki suszone. 4. Czarna porzeczka kandyzowana. 5. Orzechy włoskie. 6. Polewa i dekoracja deserowa. 7. Prażone orzechy laskowe. 8. Owoce suszone. 9. Polewa i dekoracja biała. 10. Aronia kandyzowana. I dodatkowo

Izabelawkuchni
nalewka świąteczna 1187

Średnia:5/5] składniki: 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 50 g rodzynek 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych fig przekrojone na pól 50 g suszonych śliwek 1 pomarańcza 3 goździki 1 laska cynamonu 2 łyżki miodu 370 ml spirytusu 350 ml wody opcjonalnie: 20 g migdałów wykonanie: Wszystkie suszone owoce przekładamy do słoja o pojemności

Domowy Smak Jedzenia
Porcja Dobra, czyli zdrowe słodycze, które nie powodują wyrzutów sumienia - recenzja 81

ulubione "batony" Natalii, a ja cieszę się, że lubi naturalne słodycze! Listki dostępne są w 3 smakach i w każdym znajduje się jabłko połączone z innymi owocami, czyli jeżynami, śliwkami oraz truskawkami. Ich miękka konsystencja pozwala na delektowanie się słodkim smakiem, który nie tylko całkowicie zaspokaja ochotę na "coś" słodkiego, ale również dostarcza wartościowych składników odżywczych.   Kulki To przepyszne

Di gotuje
Kruche ciasto ze śliwkami – najlepszy, zdrowy przepis i inne desery pod okiem Michel Moran 85

pani Gessler i pana Moran nie było mi dane poznać. Pomyślałam, wtedy „co się odwlecze to nie uciecze”. Minęło parę lat i nie… Artykuł Kruche ciasto ze śliwkami – najlepszy, zdrowy przepis i inne desery pod okiem Michel Moran pochodzi z serwisu Jaśkowe klimaty-Blog rodzicielsko-lifestylowy

Jaśkowe Klimaty
Świętujemy – recenzja nowej książki Wegan Nerd 101

morza innych wege książek kucharskich są przepisy na wegańskie sosy alla pieczeniowe, czyli coś, czego najbardziej mi brakowało w kuchni wege. A na deser będą kluski śląskie ze śliwkami, tapenada z czekoladą i pieczone jabłka w winie. Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta Autorka: Alicja Rokicka Wydawnictwo Marginesy Data premiery: 2019 Liczba stron: 288 Okładka: miękka Artykuł Świętujemy

Ugotowane pozamiatane
CODZIENNA PORCJA WITAMIN DZIĘKI NOWEJ WYCISKARCE WOLNOOBROTOWEJ BLAUPUNKT SJV801 90

Bogactwo pektyn, źródło błonnika i witamin ( m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych – przede wszystkim potasu, magnezu, wapnia i żelaza. Wystarczyło, że do wyciskarki włożyłam zamarznięte śliwki bez pestek,maliny i troszkę owoców leśnych – włączyłam i po chwili przez otwór zaczął wylatywać gęstym, zmrożony, pyszny sorbet – fantastyczny patent na zdrowe lody i sorbety na lato

Ostra na Słodko
Rogaliki z marcepanem półfrancuskie 87

marcepanem, gdyż miałam pyszny marcepan w kostce i karmelizowane siekane orzechy laskowe, które były idealne do obsypania już upieczonych rogalików po lukrowaniu. Polecam też przepis na rogali ze śliwkami Składniki na 14 rogalików półfrancuskich z marcepanem: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 arkusz ciasta drożdżowego marcepan w kostce cukier puder + sok z cytryny do przygotowania lukru karmelizowane orzeszki laskowe do posypania

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
JABŁECZNIK ZAPARZANY 118

Mama i ja. Przepis jest tak świetny a ciasto puszyste i wilgotne (długo zachowuje świeżość), że spokojnie można do niego dodać inne twarde (i wybrać niezbyt słodkie) owoce, np. śliwki, morele, brzoskwinie czy gruszki, powstanie pyszne ciasto z owocami. Do jabłecznika możecie także dorzucić niewielką ilość suszonej żurawiny lub rodzynki, a ciasto finalnie polać lukrem, będzie pysznie! Jabłecznik zaparzany SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Orzechowiec z nutą piernika i rogalikami 113

naprawdę "świąteczne" wyszło w trakcie przygotowywania, kiedy do biszkoptu postanowiłam dodać odrobinę przyprawy do piernika, a później posmarować jedną część powidłami, które zrobiłam jeszcze zeszłego roku z nadmiaru śliwek. Do końca nie byłam pewna tego, czy ciasto będzie spójne i na tyle dobre, by dzielić się z Wami przepisem, ale po konsumpcji wiem, że śmiało mogę Wam je polecić

Kuchnia w czekoladzie
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 162

kilka kropli soku z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Więcej przepisów na pasty do kanapek: Pasta jajeczna z awokado , Awanturka z wędzonej makreli , Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , Tradycyjny hummu

Korniszonki
Pasta kanapkowa z tuńczykiem 125

kilka kropli soku z cytryny. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Więcej przepisów na pasty do kanapek: Pasta jajeczna z awokado , Awanturka z wędzonej makreli , Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek , Tradycyjny hummu

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania