Dietetyczna wersja pleśniaka, wysokobłonnikowa o obniżonej zawartości cukru.

Dietetyczna wersja pleśniaka, wysokobłonnikowa o obniżonej zawartości cukru.

Dietetyczna wersja pleśniaka, wysokobłonnikowa o obniżonej zawartości cukru.

Znacie ciasto pleśniak? Wiecie czemu nazywa się pleśniak? Nazwa wcale nie zachęca do jedzenia. Jednak to jedno z moich ulubionych ciast. Jest to połączenie kruchego ciasta z kwaskowatością powideł oraz słodką bezą. Zmodyfikowałam trochę przepis by powstała zdrowsza wersja. Inspiracji zaczerpnęłam od Moje Wypieki Składniki: 5 jajek 400g mąki pełnoziarnistej 150g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru (1 łyżka do ciasta, 3 łyżki do bezy) szczypta soli 2 łyżki kakao 1 łyżka jogurtu naturalnego ba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.