ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:383/2671)

Surowa tarta z malinami – bez glutenu, bez mąki, bez cukru, bez nabiału 179

Surowa tarta z malinami to wegańska tarta bez pieczenia, którą wykonuje się z surowych produktów, takich jak orzechy, płatki, bakalie. Tarta jest bez dodatku rafinowanego cukru, bez glutenu (jeśli wykorzystacie bezglutenowe płatki owsiane), bez nabiału, bez mąki. Spód do tarty przygotowany jest ze zmiksowanych orzechów włoskich, płatków owsianych, łyżki kakao i suszonych owoców, takich(...)tyle czekać, możecie bakalie zalać wodą, pogotować z 5 minut na małym ogniu pod przykryciem, a następnie ostudzić i odcedzić (dotyczy to zarówno nerkowców, jak i suszonych owoców). Aby ciasto było sztywne i gładko się kroiło na kawałki, powinno je się chłodzić w zamrażarce. Ja jednak w zamrażarce miejsca nie miałam, więc swoje tarty chłodziłam w lodówce. Przyznam się szczerze

Moja Delicja
Pączki na mascarpone 55

Pączki na mascarpone to bardzo szybki przepis na coś pysznego i karnawałowego . Chwila na przygotowanie, chwila na smażenie i gotowe Pączki są mięciutkie i mięsiste. Wspaniałe

Słodki sentyment
Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową 143

Miseczki z płatków kukurydzianych wypełnione pysznym, aromatycznym, kokosowym puddingiem z tapioki, pachnącym imbirem i trawa cytrynową. Idealny początek dnia lub… deser Dekoracja to również tapioka

Oryginalny smak
Sernik gotowany na biszkoptach 123

Sernik bez pieczenia, ale za to gotowany. Na spodzie z biszkoptów (na wierzchu zresztą też), nasączonych kawą. Ciasto dosyć szybkie w wykonaniu i bezproblemowe, pod warunkiem, że dopilnujemy gotowania i nie przypalimy masy. Ale bez obaw, wystarczy często mieszać, a wszystko będzie dobrze :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Szarlotka z bezą - Listopadowe Wyzwanie Blogerek 141

czasu niż przewidywałam na popełnienie wypieku, a po drugie właśnie szarlotka z bezą była pierwszym przeze mnie upieczonym ciastem z jabłkami i mam do niej pewien sentyment;) Na koniec dodam, że ten przepis figuruje już w zeszycie mojej babci, zatem jest to ciasto wielopokoleniowe :) A we wspólnym pieczeniu szarlotki wzięły również udział: Organizatorki: Paulina z  www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta(...)sobą mieszamy i wykładamy równomiernie na ciasto. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy przez 25 minut. Beza: Białka ubijamy na sztywno. Następnie partiami wsypujemy cukier i całość ubijamy na gładką i lśniącą bezę. Po 25 minutach wyjmujemy ciasto i rozprowadzamy na wierzchu bezę. Całość ponownie wstawiamy do piekarnika na 20 minut, aż beza się zezłoci

My simple kitchen
Czekoladowa tarta z malinami / Chocolate Rasberry Tart 96

włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować  (najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania - ja tak robię). Włożyć(...)lodówki na godzinę lub na noc, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble

Lekcje w kuchni
Waniliowy sernik na zimno 214

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę

Świat Ciasta
Piernikowe mini bajaderki 150

„Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności. Niech to będzie czas realizacji marzeń, podejmowania nowych wyzwań, tworzenia smaków i dzielenia się radością. My jeszcze

Wiem co jem
Fit sernik na zimno z chia i mango 48

  Sernik na zimno w zdrowszej wersji - z serków quark, słodzony ksylitolem, z nasionami chia i soczyście owocową warstwą mango na wierzchu. Dla tych, co na

Obiad gotowy
Sernik gotowany. Kremowe ciasto bez pieczenia lecz nie surowe 139

Od jakiegoś czasu chodziło za mną przygotowanie tego deseru. Mama mi o nim powiedziała. Usłyszała od koleżanki, że taki sernik zawsze wychodzi. Dodatkowo kuszące było to

Kuchnia po mojemu
Truskawkowiec 36

mogło zabraknąć tutaj ciasta truskawkowego, tym bardziej, że to już ostatnie podrygi tych owoców w sezonie 😔  Spokojnie jednak można użyć mrożonek, jeśli ktoś zrobił ich zapas lub wymienić na inne ulubione owoce 😊 Tutaj możecie zobaczyć szybką wizualizacje przygotowania tego warstwowego ciacha 😍 Składniki (19x19cm): Biszkopt -2 duże jajka -3 płaskie łyżki skrobi -3 łyżki mąki ryżowej -3 łyżki ksylitolu -szczypta(...)ubijając dodawać po jednym żółtku. 4. Mąkę i skrobie wymieszać. 5. Przesiać mieszankę stopniowo przez sitko do masy jajecznej i wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Papierem do pieczenia wyłożyć dno i boki blaszki. 7. Wylać masę do formy. 8. Piec przez ok.20-30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy biszkopt się

Candy Pandas
TORCIK Z OWOCAMI 131

Na osłodę pierwszego szkolnego weekendu podsyłam Wam fajny, prosty przepis na torcik na biszkopcie pełen świeżych owoców. Niech umili Nam te wolne dni. Składniki: biszkopt: 2

Z Majeczką w kuchni
Cytrusek na herbatnikach 108

Cytrusek to ciacho bez pieczenia, na herbatnikach, z cytrusową nutą. Herbatniki przełożone są masą budyniową a na wierzchu limonkowa pianka ze śmietanki. Proste w przygotowaniu i pyszne. Do przygotowania cytruska użyłam naturalnych soków z cytryny i limonki Limmi. składniki: ok 400 g herbatników 3 budynie śmietankowe (na 0,5 l mleka) bez cukru 500ml mleka 500ml wody(...)masę i porcjami dodawać wystudzony budyń. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć połowę kremu. Całość ładnie wyrównać i ułożyć drugą warstwę herbatników. Następnie na herbatniki  wyłożyć drugą połowę kremu. Ponownie wyrównać i ułożyć trzecią warstwę herbaników. Ciasto wstawić do lodówki. Przygotować masę śmietankowo-limonkową. Mleko podgrzać i rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Babcine ciasto z rabarbarem i bezą 111

miesiąc w roku ma swoje charakterystyczne cechy. Dla mnie maj niezmiennie kojarzy się z dwoma - z bzem i z rabarbarem. A skoro już o rabarbarze mowa, to zwłaszcza jedno ciasto zapadło mi w pamięci - jako to majowe właśnie. Babcine ciasto rabarbarowe z pyszną bezą i płatkami migdałów. To mój ulubiony wypiek rabarbarowy z czasów dzieciństwa. Zawsze gościł na naszym stole(...)ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęste, ale jednolite. Ciasto rozsmarowujemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Układamy rabarbar, delikatnie wciskając go w ciasto. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut. W międzyczasie ubijamy białka na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza będzie lśniąca i gładka

My simple kitchen
Pączki z piwem 118

Rewelacyjny smak i puszystość – pączki z piwem to jedne z lepszych pączków, jakie jadłam. I niech Was nie zniechęca dodatek piwa, bo jest ono wykorzystywane w

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania