Obłędny w smaku: herbatnikowy spód oraz lekka jagodowa pianka. PYCHOTA!!! SKŁADNIKI Spód herbatnikowy: 130 g herbatników maślanych 50 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 200 g
słodki bratekUdało mi się zamrozić trochę malin z własnego ogródka, więc przyszedł czas na pyszny deser :) Szybki bez pieczenia na bardzo ciemnych herbatnikach, z kremem śmietanowym oraz malinkami zatopionymi w galaretce. Ciacho wyszło idealne.. Mocno czekoladowe herbatniki, wspaniale łączą się się ze smakiem kwaśnych owoców oraz dla równowagi słodki krem śmietankowy i biała czekolada na wierzchu. Polecam(...)mascarpone (0,5 kg) 300 ml śmietanki 36 % 2-3 łyżki cukru pudru 1 kopiata łyżka żelatyny DEKORACJA: starta biała czekolada, kolorowa posypka WYKONANIE: 1. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki. 2. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, od razu dodajemy zamrożone maliny, mieszamy i na chwilę chowamy do lodówki. Pilnujemy, szybko tężeje. Odkładamy na bok 1/4 część
Pani na deserwłaśnie zawitał w kalendarzu, postanowiłam rozpocząć go z przytupem, ciastem z jagodami właśnie! Uroku dodaje tu dodatkowo dobrany pod kolor fioletowy lukier :) Drożdżowe ciasto z jagodami piekłam w ramach wspólnej, fejsbukowej akcji Jagodowo i borówkowo , organizowanej przez Ciasto na niedzielę . Składniki na 1 dużą keksówkę o wymiarach LxWxH 30x10x7cm: CIASTO: 50g świeżych drożdży 1/2 szkl. cukru 1 mały cukier(...)się grudek mąki, nie jest wymagane tu długie mieszanie . Ciasto wyjdzie dość rzadkie - nie przejmować się, takie ma być! Na koniec wmieszać delikatnie świeże jagody. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wylać do niej ciasto. Wstawić do nagrzanego do 170C piekarnika i piec około 40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan
Grunt to przepis!Serniczek na zimno, który zachwyca swoją delikatnością. Puszysty, mięciutki, wprost rozpływa się w ustach. Orzezwiąjący smak zawdzięcza galaretkom cytrynowym, a wierzchnia warstwa z wiórek kokosowych i
Z Majeczką w kuchniSkładniki: 400 ml zimnej mocnej kawy 80 g likieru migdałowego Amaretto 160 g cukru 8 żółtek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 opakowania po 500 g serka
Świat CiastaSkładniki: 2 paczki herbatników kakaowych 1 paczka krakersów budyń waniliowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny
Świat CiastaJako, że mamy weekend coś słodkiego być musi. Jako że deszczowa pogoda całkowicie mnie jakoś rozleniwiła będzie coś na szybko. Delikatna pianka. brzoskwinie,a wszystko pod
Z Majeczką w kuchniŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kasza manna to zmora niejednego z Nas z dzieciństwa. Teraz to ja robię ją swoim synom i przyznaję, że lubię taką na gęsto podaną z musem
Z Majeczką w kuchnipieczenia. Nakłuć widelcem Masa budyniowa: 1 litr mleka, 2 budynie śmietankowe (każdy po 40g), 1 budyń waniliowy (40g), 3 czubate łyżki cukru. W szklance mleka rozrobić budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem. n\Na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie, gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Następnie gorącą masę wylać na ciasto. Kokosowa(...)masło, bardzo delikatnie zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać szpatułką. Bezę wylać na masę budyniową. Równomiernie rozprowadzić i piec około 45-60 minut w temp. 180st. Po pół godzinie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią spożywczą, aby beza za mocno się nie przypiekła
Z miłości do słodkościJesień. Czuć ją w zachodnim wietrze, który szarpie moim szalem i Ptysi uszami. Patrzy ten mój pies na mnie tymi swoimi wielkimi, okrągłymi oczami, z niemym
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych(...)rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeKawę pijam rzadko ale bardzo lubię kawowe słodkości. Akurat za oknem upalnie więc postanowiłam zrobić sernik na zimno o smaku kawowym. Do sera dodałam śmietanki aby
Monia miesza i gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 30 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 40*24 CM. Składniki
JejKuchniaDo wykonania sernika skłoniły mnie opinie mojej rodzinki w PL. Sernik robiła moja Siostrzenica, i wszyscy, którzy go kosztowali orzekli, że jest pyszny. Kiedy
Walijskie Pichcenie