Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator
zdrowo i aktywnieInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator
Zdrowie i pysznie na talerzuMówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają
Kulinarne PrzebojeWreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto
Różne smaki w kuchni25/30 wykładamy papierem do pieczenia, na to rozkładamy, mokrymi rękoma ciasto ( nie trzeba je chłodzić ). Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałki. Masło rozpuszczamy w garnku, wsypujemy cukry i dodajemy jabłka. Prużymy około 10 minut cały czas mieszając. Zakręcamy gaz, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy. Na spód ciasta rozkładamy jabłka, ciasto pieczemy około 25 minut(...)Następnie dodajemy cukry i dalej ubijamy aż piana będzie gładka, na koniec wsypujemy mąkę i mieszamy. Ciasto wyciągamy z piekarnika i szybko rozkładamy bezę, ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy następne 10 minut. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy jabłecznik jest bardziej zwarty
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto Malinowa Krówka to prosty deser bez pieczenia, dzięki czemu mogą go zrobić osoby nie posiadające w swojej kuchni piekarnika. Jest to ciasto warstwowe składające się z kilku warstw herbatników, kremu budyniowego, masy kajmakowej, kremu malinowego i kremu śmietanowego. U mnie ciasto Malinowa Krówka to deser do zrobienia którego wykorzystałam dżem malinowy, ale w okresie letnim kiedy
Danka PichciSkładniki: 2 duże kubeczki jogurtu 0% 400 g czarnych porzeczek 100 g erytrytolu 200 g płatków owsianych 2 banany 3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka 1
czarrna od kuchniGalette ze śliwkami to pyszne kruche ciasto, w formie rustykalnej tarty pieczonej bez formy. Bardzo proste w wykonaniu. Pochodzi z Francji i pieczone jest z różnego rodzaju ciasta w zależności od regionu, na uroczystość Objawienia Pańskiego czyli Święto Trzech króli. Zwyczaj konsumpcji specjalnie na tę okazję przygotowanego ciasta sięga XIV wieku.Tradycyjnie w każdym cieście znajdowało się ziarno bobu
gotuj ze mnąWszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Sprawdzonych przepisów na ciasto
dolcevitainmykitchenbiałko .Całość mieszamy łyżką. • Formę (jeśli nie jest silikonowa ) smarujemy pędzelkiem lekko namoczonym w oleju a następnie wylewamy równo ciasto. • Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok. 55-60 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół). • Po upieczeniu ciasto zostawiamy w formie aż wystygnie. • Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. W sklepach
Gotowanie Patkijedno z najpyszniejszych ciast jakie istnieją. Mowa o porzeczkowcu. Jest to wspaniałe, wilgotne, mięciutkie ciasto z kremem serowym, śmietanką, dżemem porzeczkowym. Zachwyca smakiem, jest łatwe, pięknie się prezentuje. Tego ciasta po prostu trzeba spróbować. Zapraszam po przepis i na film :) SKŁADNIKI *proporcje na dużą blaszkę około 25x35cm ***szklanka u mnie to zawsze 250ml*** CIASTO baza -3/4 szkl(...)masę kakaową. Miksujemy. Dodajemy makę pszenną tortową, proszek do pieczenia i sodę-wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy pianę z białek-całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy k 35-40 min do suchego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuNa gorące dni nie ma nic lepszego na słodki deser niż grysikowiec na biszkoptowych języczkach z pachnącymi słońcem truskawkami z kokosową nutą i
Wanilia i KardamonPrzygotowując ten smakołyk cofnęłam się w czasie do lat dziecięcych. Jak przez mgłę przypomniałam sobie smak tego Grysikowca, bo zdaje się, że tak nazywano u nas
Smaki Na TalerzuBardzo smaczna tarta bez pieczenia! Kruchy spód wypełniony delikatnym, śmietanowym kremem z dodatkiem letnich, soczystych owoców. Nie zawsze obchodzę urodziny w dzień urodzin, bo przecież często wypadają w środku tygodnia i ciężko byłoby niektórym bliskim do mnie zajrzeć. W tym roku też się tak stało i prawdę mówiąc nie spodziewałam się nikogo. Nie piekłam ciasta, odpuszczając sobie
Smaczna PyzaSkładniki: 300 g jagód 400 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki żelatyny 2 łyżki erytrolu albo innego słodziła ok. 100 g herbatników 250 g borówek 1
czarrna od kuchni