Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach. Już
Walijskie PichceniePrzepis na to proste, pyszne ciacho otrzymałam od mojej Siostrzenicy. Bardzo mi smakowało, jest delikatne, lekko słodkie o fajnej gładkiej konsystencji. No i oczywiście aromatyczne od
Walijskie Pichceniebardzo jest fit, dietetyczny czy jak chcecie go zwać, ale to przez spód. W spodzie, może ich być całkiem sporo. Jeśli chcecie bardzo je zredukować, zróbcie sam sernik bez spodu…chociaż ten spód…ach ten spód…robi sernik Sam sernik w smaku nie jest słodki, ale to własnie spód dzięki dużej liczbie daktyli, dosładza cały sernik(...)kilka chwil. Jak widzicie, do sesji foto nie dotrwała nawet połowa sernika, co myślę jest najlepszą rekomendacją Zatem sernikożercy, ciastożercy ciast z owocami, sięgajcie po ser i czyńcie swoją powinność I powiem Wam, że mimo spodu, ja jadłam go bez wyrzutów sumienia A co! Z braku sera możecie użyć serków homogenizowanych czy nawet jogurtów greckich. Szczególnie w wypadku jogurtu
Mieszam w GarnkuNaleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub
Gotujemy i jemyNaleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub
Korniszonkiuderzyć lekko (z 1 cm wysokości) 1-2 razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza w środku ciasta. Wstawić od razu do nagrzanego pieca i piec ok. 40 minut lub dłużej do momentu, gdy włożony patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez ciasta na końcówce) . Sekretem udanego murzynka jest(...)wysuszyć zbyt długo w piecu**. Ciasto Murzynek koniecznie przechowywać w plastikowej torbie (lub owinięty folią spożywczą), szczelnie zamknięty. ** Poniżej zdjęcie pokazujące, jak czas pieczenia wpływa na wygląd murzynka (przepis na Murzynka – duża blacha ). Murzynek musi być upieczony w punkt. Pieczony za krótko będzie bardziej zbity z widoczną linią zakalca (ale za to będzie pyszny, szczególnie na drugi dzień, więc
Moja Delicjażółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła (może być margaryna) 1 łyżka smalcu (lub 50 g masła, ale polecam dodać smalec) Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Połowę chłodzimy w lodówce, resztę proponuję umieścić w zamrażalniku będzie je wtedy łatwiej zetrzeć. Beza: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka(...)ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki (23x33), posypujemy kaszą manną (wchłonie sok ze śliwek). Na cieście układamy połówki śliwek, a na nie bezę. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Pieczemy ok 40 minut
Cynamonowe szczęścieSzarlotka na kruchym orkiszowym spodzie, z kruszonką. Czyli wszystko to, co lubimy najbardziej. To tak naprawdę kruszonka z mnóstwem pysznych cynamonowych jabłek... mniam
Smaczne ZdroweLody, które udadzą się każdemu! Lody, które nie potrzebują maszyny do lodów! Lody, które po zamrożeniu nie mają krysztalików lodu! Tak, to właśnie przepis na perfekcyjne
Kuchnia ŁukaszaSłodki , karmelowo - śmietankowy smak to , to, co lubimy najbardziej :) Idealny deser jako dodatek do kawy .Nie ukrywam , że czas oczekiwania jest baaardzo długi ( zrobiłam go wieczorem
Różne smaki w kuchniPyszny, kremowy, aksamitny, leciutki i bardzo smaczny budyń domowy , to idealny deser , który uwielbiają chyba wszyscy (oprócz mnie w dzieciństwie :D). Przygotowanie takiego deseru jest naprawdę
Kuchnia Łukaszawięcej takich propozycji, ale tymczasem znów coś słodkiego. Dziś będzie to szybkie ciacho bez pieczenia. Idealne kiedy np. sąsiadka, przyjaciółka, rodzina bliższa lub dalsza dzwoni w niedzielę rano i radośnie zapowiada poobiednią wizytę ;) Robi się je etapami i w tak zwanym międzyczasie bez stresu można spróbować sprzątać kuchenny bądź jakikolwiek inny nieporządek. A ciacho wynagrodzi wszelki trud(...)czekolada i wiśnie. Zmienia się jedynie forma podania, bo tym razem będzie to właśnie ciasto, w którym zastosowałam kilka sprawdzonych już rozwiązań. Szybki i bezproblemowy spód z ciasteczek przykryłam musem z gorzkiej czekolady, którego ukoronowanie stanowi owocowa, najlepiej kwaskowa galaretka. Prościzna! A efekt murowany :D Ciasto czekoladowo-wiśniowe z musem i galaretką przepis na formę o wymiarach 35x25
Ratunku obiadsporo czasu i pozwolić się piec przez kilka dobrych godzin. Najczęściej włączam ją rano, tak aby piekła się cały dzień i była gotowa na popołudniowy obiad. Możesz też zostawić ją piekarniku na całą noc. Pamiętaj, że im większy kawałek mięsa, tym dłużej powinien się piec. Zanim skończysz, koniecznie sprawdź, czy mięso można już bez wysiłki porwać na cienkie paski(...)azjatycku Makaron ryżowy z wieprzowiną Polędwiczki wieprzowe w ziołowej skorupce Zobacz też nowe przepisy Szarpana wieprzowina Co zrobić, aby romantyczna kolacja w domu wyszła idealnie? Ciasto milionera Fit nutella Bounty bez pieczenia Artykuł Szarpana wieprzowina pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.plDelikatna kremowa pianka o smaku truskawkowym na kruchym spodzie z herbatników. Bardzo łatwy do przygotowania deser bez pieczenia. Taki deserek można przygotować na Walentynki w formie serduszek ale nie tylko. około 8 porcji 2 galaretki o smaku truskawkowym 400 ml śmietanki kremówki minimum 30% 120 gramów serka mascarpone 250 gramów herbatników 100 gramów masła Pestki granatu(...)owoce Masło roztopić w rondelku i wystudzić powinno jednak zostać płynne. Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgniatać za pomocą tłuczka do mięsa lub wałka do ciasta. Herbatniki powinny mieć konsystencję piasku. Do rozkruszonych ciastek dodać roztopione masło i opcjonalnie łyżkę cukru pudru. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy w której będziemy przygotowywać deser wyłożonej folią
Andzia Pichcisernika użyłam tylko kilka łyżek. Piekłam w ciemnej tortownicy, o śr.26cm Składniki: kruchy spód: - 200g mąki orkiszowej typ450 - 100g masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 70g ksylitolu (lub cukru) - 1 jajko Z powyższych składników zagniatamy kruche ciasto (u mnie przy pomocy haka miksera). Ciastem wyklejamy dokładnie spód tortownicy (wcześniej wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane masłem), nakłuwamy widelcem(...)Wsypujemy proszek budyniowy, dodajemy aromat śmietankowy, rozdrobnione orzechy i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na schłodzony spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 85-90 minut na programie góra- dół, bez termoobiegu. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja okrawam delikatnie boki, by równo opadał (w piekarniku dość mocno wyrasta). Po wystudzeniu
Smaczne Zdrowe