Propozycja na deser bez pieczenia w formie torcika. Masa z soku typu ,,Kubuś'' z delicjami. Słodko i pysznie i do tego nie wymaga pieczenia
Izabelawkuchnijajek skórka otarta z 1 wyszorowanej i sparzonej pomarańczy 1 łyżeczka pasty waniliowej 280 g mrożonych jagód dodatkowo: sok wyciśnięty z 1 pomarańczy – do nasączenia ciasta i cukier puder do oprószenia ciasta Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Przepis na formę o wymiarach(...)kolei jajka, następnie pastę z wanilii, dokładnie ucieram, po czym powoli dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszam krótko do połączenia. Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam do formy, układam na wierzch jagody (bez uprzedniego rozmrażania). Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Ciasto wstawiam
Zasmakuj Kuchniszpatułką tylko do połączenia się składników. Powinno powstać w miarę gęste ciasto. Blaszkę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy. Na górę wykładamy wiśnie. Ciasto pieczemy w temp. 170 st.C, bez termoobiegu przez około 45 - 50 minut lub dłużej. Nie pieczemy zbyt długo by nie wysuszyć ciasta. Wyjmujemy z blaszki
Dzieje kuchennej WiewióryTarta w wykonaniu mojej córki..polecam bo jest pyszna..Córka robiła już 2 razy i będzie robić jeszcze nie raz..Przepis znaleziony w internecie. Składniki na
Moje domowe kucharzenieciastem o jeszcze pyszniejszej nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!! foremka 25x36cm Ciasto miodowe: 600g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru
Z miłości do słodkościPoprzednia wersja chałwowca bez pieczenia cieszy się dużym zainteresowaniem.
Ugotujmy CośPrzepyszne ciasto z kajmakiem i bitą śmietaną, jest szybkie i w dodatku bez pieczenia. Moja rodzina uwielbia je, do przygotowania ciasta użyłam mąki krupczatki od firmy Młynomag . Składniki: 1 puszka kajmaku 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki Młynomag 1/4 szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy 3 opakowania herbatników 2 opakowania krakersów 0,5 litra śmietany
Bajeczna KuchniaMazurek bez pieczenia na dużo ułatwi trudne szykowania się do Wielkanocy. Jest bardzo pyszny z nadzieniem czekoladowo-orzechowym na podstawie musu czekoladowego. A przy
Kuchnia ŁukaszaSuper słodki deser. Bez pieczenia. Połączenie karmelu i bananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom
Magiczne Życie Martypuder też będzie pasował, będzie fantastycznie! Zapraszam na pyszne, domowe ciasto ucierane z kandyzowaną aronią HELIO . Wspaniałe do kawy! Jeśli zamierzam zamrozić kawałki ciasta to nie polewam go lukrem. Będzie idealne na kolejne spotkanie z przyjaciółką lub mamą:) Zapraszam na przepis – ucierane ciasto z kandyzowaną aronią Ucierane ciasto z kandyzowaną aronią HELIO Idealne do popołudniowej kawy i niekończących się(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszam dokładnie, dodaję po jednym jajku, miksuję do połączenia. Gdy masa jest gładka dodaję kilka kropel aromatu, dodaję aronię, mieszam delikatnie łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Piekę w temp. 180 st. C przez 45-50 minut, do suchego patyczka. Piekę programem góra plus dół, bez termoobiegu, ciasto wkładam
Zasmakuj Kuchnimąkę, proszek do pieczenia, masło, żółtka i 2 łyżki śmietany, wszystko energicznie zagniotłam na jednolitą masę. Ciasto podzieliłam na 2 części. Pierwszą część zostawiłam do przygotowania spodu, a do drugiej dodałam 2 łyżki kakao i włożyłam do zamrażalnika na pół godziny. Przygotowałam formę na tartę o średnicy 29 cm. Wysmarowałam ją masłem i wyłożyłam kruche ciasto na spód. Nadzienie(...)które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę kakaową. Ciasto piekłam 30 minut w temp. 170 st. C, a następnie przez 20 minut w temp. 70 st. C (suszenie bezy). Smacznego
Receptura smakuPyszny deser "do ręki", to dwie masy zawarte pomiędzy herbatnikami z miodowymi płatkami śniadaniowymi w środku. Ze względu na wygodę trzymania, doskonale sprawdzi się podczas karnawału
słodki bratekKruche ciasto ze śliwkami. Kruche ciasto z bezą i owocami. Kruche ciasto ze śliwkami. Kruche ciasto ze śliwkami to jest ciasto, które pojawia się u mnie dość często. Jest modyfikowane, to kształtem foremki, to ilością składników. To, które prezentuję poniżej to moja wariacja na temat ciasta kruchego. Inspirowałam się przepisem od Po prostu pycha. Zmieniłam kształt i wielkość(...)duże kwadraty. Zależało mi na cieście na wynos, do ręki. Udało się. Was też zachęcam do modyfikowania, kombinowania pod siebie bądź sytuacje. Kruche ciasto ze śliwkami. Kruche ciasto ze śliwkami. Prawdą jest, że kruche ciasto ze śliwkami to ciasto przepyszne, maślane, chrupiące. Prawdą jest również, że kruche ciasto ze śliwkami to ciasto, które najlepiej smakuje, jak jest jeszcze ciepłe
Z Kuchni Do Kuchnikawy" na spotkanie z przyjaciółmi. no i bądź tu mądry jak z tego wybrnąć.. przeglądałam swój przepastny segregator z przepisami i nagle trafiłam na dział z ciastami bez pieczenia. No przecież! Niestety sprawa się skomplikowała przy dobieraniu składników, nie znalazłam nic w domu co by umożliwiło mi wykonanie któregokolwiek przepisu więc postanowiłam improwizować i wykorzystać puszkę brzoskwiń(...)niż mnie. Z wielkim zdziwieniem po przełknięciu pierwszego kęsu stwierdziła: dobre! - a czy ja Cię truję albo nie dobre rzeczy robię, że się tak dziwisz?! Rzeczywiście ciasto było bardzo smaczne brzoskwinia ma bardzo delikatny smak więc w połączeniu z karmelem świetnie współgrał. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i szybkie więc polecam go wszystkim. Składniki: puszka
ciastkarnia na kruchym spodzienastępnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Banany obieramy i kroimy w plasterki, następnie układamy je na cieście. 2. Pieczenie: Tak przygotowane ciasto pieczemy
Izabelawkuchninastępnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 2. Pieczenie: Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem
Izabelawkuchni