Dziś mam dla was absolutnie fantastyczny torcik, nie dość, że bardzo prosty, to pięknie wyglądający i oczywiście pyszny. Coś zdecydowanie dla wielbicieli kawowych smaków. Ni jest
Healthy food exploreradsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Macie ochotę na pyszne ciasto? Dziś mam propozycję na fajne ciasto ze śliwkami. Proste w wykonaniu ,szybkie no i mega smaczne.!!.To smaczne ciasto zaskoczy nie jedno podniebienie. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawusi. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g śliwek 180 g mąki pszennej 175 g masła 4 jajka rozmiar M 170 g brązowego(...)średnicy 23 cm i wykładamy spód papierem do pieczenia. Do formy wlewamy ciasto i delikatnie wyrównujemy. Na wierzch układamy wcześniej odłożone śliwki. ( przecięte tylko na połowę). Również wierzch posypujemy prażonymi orzeszkami laskowymi ( 20 g) Ciasto pieczemy na średniej półce piekarnika w temp.175st.C przez około 40-50 minut. ( do suchego patyczka) bez termoobiegu. Upieczone ciasto pozostawiamy na 10 minut
Olcia gotuje!Tak lekko kontrowersyjnie, bo jak to cake pops bez patyka? No wiem, że powinien być, ale mi przeszkadzał w transporcie Za to same kulki wyszły
Słodki sentymentTak lekko kontrowersyjnie, bo jak to cake pops bez patyka? No wiem, że powinien być, ale mi przeszkadzał w transporcie Za to same kulki wyszły
Słodki sentymentCześć! Kto mnie śledzi na instagramie, to już widział, że w niedzielę zrobiłam sernik na zimno z czereśniami. Niebo w gębie, pyszny i orzeźwiający. Idealny na
Rita creativeorzeszków ziemnych i czekolady jest przepyszne i uzależniające 😉 Ciężko mu się oprzeć! Postanowiłam zrobić swoją wersję Snikersa w formie tarty bez pieczenia. Zamiast masy kajmakowej użyłam masy powstałej z połączenia śmietany kremówki z czekoladą karmelową. Dzięki temu ciasto było lżejsze i mniej słodsze, ale równie pyszne. Jest to alternatywa dla osób dla których tradycyjny Snikers jest za słodki
Kuchnia MagdaLenyPewnie większość z Was kojarzy te przepyszne, małe batoniki i nie jeden/ jedna z Was nie może przejść obok nich obojętnie. A co byście powiedzieli na
Krakowskie smaki Anioknem wysokie temperatury a nas akurat najdzie ochota na coś słodkiego nie zawsze mamy siłę piec. Alternatywna może być tarta z herbatników z ricottą i malinami. Mniaaam! Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami Składniki: 375 g herbatników, 250 g masła, 250 g ricotty, 250 ml śmietany 30%, łyżka cukru pudru, maliny. Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam(...)powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy. Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki. Tartę dekorujemy malinami. Smacznego
paapilotkaabiałe czekolady 1/2 szklanki cukru pudru Polewa orzechowa: 500 g masła orzechowego z kawałkami czekolady 1 szklanka cukru (jeżeli masło orzechowe jest bez cukru) Dodatkowo: gorzkie kakao Tortownicę o średnicy około 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, wystarczy samo dno. Sucharki miksujemy na pył i dolewamy do nich roztopione masło. Ja miałam 9 sucharków, więc posiliłam się jeszcze(...)zimnego miejsca. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do sera, ciągle miksując. Tak przygotowany ser wykładamy na nasz sucharkowy spód. Tym razem ciasto powinno na około 3-4 godziny wylądować w zamrażarce. Podpowiem Wam tylko, że obecnie na zewnątrz mróz jest tak przeszywający, że możecie spokojnie odstawić ciasto na balkon! :) Masło orzechowe
MamaOskarkaJakiś czas temu koleżanka wspomniała, że robi jogurtowca. Aż westchnęłam z żalu, że daleko mieszka... Sama bym zjadła ;) Poczekałam więc do weekendu i zrobiłam w kwadratowej blaszce, najzwyklejszy, najprostszy, bez biszkoptów i owoców. Pokusiłam się nawet o zdjęcie, ale nijak nie byłam z niego zadowolona, więc światła dziennego nie ujrzało. Nie dałam jednak za wygraną. Tydzień temu właśnie(...)zmienić, by nikt z domowników i Rodziny nie zarzucił mi, że "Takie było ostatnio" ;) i upiekłam cieniutki biszkopt, a na wierzchu ułożyłam ananasy z puszki i zalałam galaretką. Ciasto prezentuje się niczym tort. Jest wysokie, kolorowe i naprawdę smaczne, a czasu na jego wykonanie potrzebujemy naprawdę niewiele. Biszkopt równie dobrze możemy zastąpić kupnymi biszkopcikami lub herbatnikami. Będzie jeszcze
Kuchnia w czekoladziejajka (rozmiar L) 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej Soda jest około 3 razy mocniejsza w działaniu niż proszek do pieczenia . Z drugiej strony zbyt duża ilość proszku do pieczenia spowodowałaby, że ciasto miałoby za dużo goryczy . Dlatego do tego ciasta dodaję proszku do pieczenia oraz sody. Poza sezonem na maliny, możesz oczywiście(...)uzyskam jednolitą masę. Krok 2. Piekę ciasto czekoladowe z malinami Blaszkę o wymiarach 20 x 24 cm wyścielam papierem do pieczenia. Wylewam masę ciasta i oczywiście wyrównuję powierzchnię. Na wierzchu układam maliny. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C. Blaszkę z ciastem czekoladowym z malinami umieszczam na środkowej półce nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 180 stopni C przez
Ania gotujeDziś polecam nerkownik - odmianę sernika na zimno bez sera, który zastępują zmielone orzechy nerkowca. Nerkownik uchodzi za wegańską odmianę sernika. U mnie to kolejny sposób
Weekendy w domu i ogrodziebułki tartej cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę pszenną tortową, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier kryształ. Składniki wymieszałam łyżką. Następnie dodałam żółtka (białka można zamrozić i wykorzystać do innego ciasta), pokrojone na plasterki zimne masło, oraz zimną śmietanę/serek. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę i podzieliłam(...)równe części. Jedną część ciasta schowałam do zamrażalki, a drugą rozwałkowałam na prostokąt i przełożyłam do blachy o wymiarach ok. 25x35cm, wyłożonej papierem do pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tak przygotowany spod ciasta wstawiłam do piekarnika i podpiekłam przez 15 minut w temp. 180 stopni. W czasie gdy ciasto się piekło przygotowałam nadzienie. Jagody bez rozmrażania przełożyłam do miski
Waniliowe ImprowizacjeZapewne nie raz zdarzyło się Wam, że zadzwonili znajomi i poinformowali Was, że niedługą wpadną na kawę. I na pewno nie raz w takiej sytuacji zdarzyło
Zrób to smacznieTarta z musem jeżynowym 2016-04-10 14:02:58 Ilość porcji: 12 Słodkie, skąpane w jesiennym słońcu jeżyny, których w Irlandii jest pod dostatkiem. W
Wędrówki po kuchni