Po odmierzeniu składników, ciasto przygotujemy w trakcie nagrzewania piekarnika. To dość szybko jak na tak pyszne ciasto. W piekarniku rośnie, ale potem opada delikatnie i równomiernie. Tym się nie przejmujmy. To ciasto bez mąki i proszku do pieczenia. Jedynie, co pozwala mu urosnąć w piekarniku to jajka, cukier trzyma fason a reszta to ciężka artyleria:) Nie ma co przesadzać z dekorowaniem i dodatkowo dokładać kalorii. Ja posypałam delikatnie cukrem pudrem i prażonymi płatkami migdałowymi. Zapa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...