Wczoraj popiekłam dla rodzinki gofry. Z racji tego, że kilka mi zostało, postanowiłam dziś wykorzystać je jako spód do ciasta. Szybka i pyszna pianka ze śmietany
Zrób to smacznieKiedy po pracy nie ma obowiązków, to przychodzi taki moment, że zaczyna się myśleć i tworzyć nowe
Pan i Pani Smith w kuchniDziecko o tego 3 BIT`a prosiło mnie już od bardzo dawna. Ja nie wiem dlaczego zwlekałam z tym ciastem tak długo, nie jest ani trudne
Blondynka Gotujerewelacyjne ciasto z rabarbarem. Sezon na rabarbar w pełni, więc takie ciasto jest jak najbardziej na czasie. Jest to ciasto śmietanowe, smakuje ono jak sernik ale nie używamy do niego sera. Jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast z rabarbarem. Robi się je łatwo i przyjemnie. Zapraszam też na film z wykonaniem tego ciasta krok(...)Rabarbar dajemy na sitko by usunąć sok, następnie wykładamy go na podpieczone ciasto. Na rabarbar wykładamy masę śmietanową. Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce i wykładamy na masę śmietanową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez temoobiegu i pieczemy ok 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupyszniejszych ciast! Jeśli jeszcze jej nie piekliście, nie czekajcie. Naprawdę warto ją zrobić. Uwaga: bezę najlepiej upiec dzień wcześniej i przechowywać w piekarniku do następnego dnia kolejnego. Ciasto kruche również można przygotować dzień wcześniej i pozostawić w lodówce. Składniki na ciasto kruche: • 3 żółtka • 30 g cukru pudru • pół łyżeczki proszku do pieczenia • 1 cukier wanilinowy • 150 g mąki(...)wałkując wałeczkiem lub szklanką ułożoną na boku). 11. Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem. 12. Piec w temperaturze 180 ºC przez około 15 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić. 13. Przygotować galaretkę. 14. Jeśli używacie malin mrożonych, najlepiej wcześniej rozmrozić na durszlaku. 15. 3 malinowe galaretki rozpuścić
W mojej kuchniMasz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie
Via GustoMój ulubiony sernik na kruchym czekoladowym spodzie w wersji wiosennej z dodatkiem malin. Jak dla mnie jeszcze smaczniejszy, taka mała odmiana. Uprościłam także procedury
Smaczne Zdrowesmak bezy i kwaskowaty rabarbar to według mnie połączenie doskonałe. Moja córka też pokochała to ciasto. Mam nadzieję, że kiedyś ona będzie miała tak miłe wspomnienia z domowymi wypiekami jakie mam ja :) Bo tylko dzięki mamie moje wspomnienia pachną domowym ciastem :) Ciasto kruche: 2 szkl mąki pszennej 150 g zimnego masła lub margaryny łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl(...)zgęstnieje. Lekko przestudzić. Ciasto rozwałkować trochę więcej niż wielkość blaszki (24x36cm). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć ciasto, zostawiając ok 2 cm brzeg. Nakłuć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Wyjąć ciasto, posmarować kisielem rabarbarowym i wyłożyć pianę. Beza: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i miksować aż piana będzie
Smakołyki AsiTort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pierwszy raz jadłam na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony by ł przez jej narzeczonego Ciasto jest super i na pewno
KuchniaWeDwoje.plWafelki są zawsze u nas mile widziane. Dzieciaki je uwielbiają! Na Święta moja mama też robi wafla. Nawet najbardziej wyszukane ciasto nie będzie tak chętnie jedzone
Kuchnia domowa AniJeśli macie ochotę na coś słodkiego a potem nie możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana
Z Majeczką w kuchnimargaryny 1 op. budyniu waniliowego Dr.Oetker 165 g cukru (3/4 szklanki) 250 g brzoskwiń (puszka) SKŁADNIKI BEZA: 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 szt. białek 3 łyżki cukru 1. Przygotowanie ciasta. Do mąki dodajemy margarynę, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Całość ucieramy na jednolitą masę i wkładamy do lodówki. 2. Przygotowanie masy. Twaróg ucieramy z cukrem, masłem(...)ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier oraz mąkę i przez chwilę ubijamy. 4. Spód tortownicy (średnica 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia . Na spód tortownicy wykładamy 2/3 ciasta a na ciasto wykładamy masę i owoce. Kolejną warstwą jest beza którą wykładamy na masę z owocami. 5. Pozostałą 1/3 części ciasta ścieramy na tarce tworząc kruszonkę. 6. Pieczemy w piekarniku ustawionym
karolgotujesokiem pomarańczowym i polewą pomarańczową. Za oknem powoli zwiększa się temperatura powietrza, wiosna już przyszła, a przynajmniej zagląda do nas coraz odważniej, tak więc chętniej będziemy sięgać po ciasta bez pieczenia, które nie wymagają nagrzewania piekarnika (a przy tym nagrzewania kuchni) i są podawane na zimno, a więc chłodzą nas, gdy na zewnątrz jest coraz cieplej. Przepis można
Smakołyki Bereniki