ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:9/1234)

„Wielka samotność” i mrożone ciasto czekoladowe 122

To świetne czekoladowe ciasto ze swoim ciemnym kolorem, zimnem, nierówną teksturą przypomina mi Alaskę z powieści Kristin Hannah ”Wielka samotność”. Nieobliczalna, niedostępna i surowa, nie wybacza

Słodki sentyment
Chmurka truskawkowo-kokosowa 117

wyłożoną papierem do pieczenia. Jest szybciej- ale po upieczeniu ciasto ma nierówny kształt, nie jest płaskie. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 190⁰C (góra-dół). Wstawiamy blaszkę do rozgrzanego pieca i pieczemy 25-30 minut, do zrumienienia. Wyciągamy i studzimy. Przy odrywaniu papieru uważamy, by ciasta nie połamać(...)odrysowanych linii (beza urośnie i będzie idealnie pasować na wierzch ciasta). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130⁰C i pieczemy na funkcji termoobieg przez 70 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy bezę do rana w uchylonym. Wysuszoną bezę ostrożnie i delikatnie odklejamy od papieru do pieczenia tuż przed nałożeniem na ciasto. Galaretka: W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretki, i dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Migdałowe, kruche ciasto ze śliwkami i bezą 738

pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy śliwki - skórką do dołu. Na śliwkach, równomiernie rozsypujemy siekane migdały. Na śliwkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto(...)przechowujemy bez przykrywania, na zewnątrz (nie w lodówce). Dzięki temu beza zachowa chrupkość

Smak mojego domu
Ciasto sernikowe z bezą 178

Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), wyłożonej papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni C przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania piekarnika kolejne 15 minut. W międzyczasie ubiłam(...)sztywno 3 białka z z ok. 5 łyżkami cukru, które wyłożyłam na upieczone ciasto. Następnie nastawiłam piekarnik na 120 stopni i piekłam go jeszcze 60 minut. Po 45 minutach ciasto bardzo wyrosło, ale po nałożeniu bezy niestety trochę zmniejszyło swoją wysokość, ale było równie puszyste i smaczne. Po wystudzeniu ciasto sernikowe obsypałam poziomkami i udekorowałam miętą. Smacznego!   The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik bez pieczenia na herbatnikach z polewą czekoladową. 150

Czasami nie chce nam się piec ciasta, a spodziewamy się gości lub mamy ochotę na coś słodkiego. Doskonale wtedy sprawdzi się ciasto bez pieczenia przygotowane na herbatnikach. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 45 minut plus oczekiwanie na stężenie. Przygotowywałam już sernik gotowany, ale przekładałam nim miodowe placki i piernik, ale wtedy zajmuje to więcej pracy. Dzisiaj polecam Wam takie(...)właśnie ciasto bez pieczenia na herbatnikach, jest bardzo słodkie, ale też i bardzo pyszne. Ja uwielbiam z filiżanką pysznej kawy. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik gotowego w wiadereczku ( użyłam o smaku waniliowym ) 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru ( 250 ml ) 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra

Izabelawkuchni
Ciasto z czereśniami 248

najszybsze ciasto z czereśniami jakie można upiec. To przepis, w którym mieszasz łyżką wszystkie składniki. W 10 minut Twoje ciasto ucierane jest gotowe do pieczenia. Wychodzi wilgotne i puszyste! - bez użycia miksera - gotowe do pieczenia w 10 minut - tanie i popularne składniki Gorąco polecam Ci też mój przepis na ciasto z owocami . To ciacho, do którego możesz

AniaGotuje.pl
Ciasto śliwkowe z kremem i bezą 209

mąką blat i wałek, patrz FILM . Rozwałkowanym ciastem wyłożyć blaszkę, wyrównać. Na wierzchu ciasta poukładać śliwki skórką do dołu. 4. Z pozostałego ciasta skubać małe kawałki i układać je na śliwkach, patrz FILM . 5. Ciasto ze śliwkami wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Beza: 6. Jeśli nie mamy drugiej blaszki 25cm(...)ubijać jeszcze przez około 5 minut. Gotową bezę wyłożyć do blaszki 25cm x 35cm, wyrównać. Następnie bezę ponaciągać łyżką, porobić wgłębienia, żeby wyglądała bardziej apetycznie, patrz FILM . 8. Wierzch bezy posypać płatkami migdałowymi i bezę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 120C na funkcji góra – dół przez 2 godziny i 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu

Mała Cukierenka
Keks czekoladowo-bananowy 133

oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 110 g masła roztopionego i przestudzonego 1 cukier wanilinowy lub kilka kropli zapachu waniliowego, u mnie śmietankowy PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 175 C (z termoobiegiem). Banany obieram i rozgniatam dobrze widelcem na gładko, a bakalie siekam. W misce mieszam mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao(...)bakalie, mieszam do połączenia łyżką. Keksówkę smaruję masłem, posypuję mąką lub tartą bułką. Przekładam ciasto do keksówki, wstawiam do piekarnika. Piekę keks łącznie 60 minut, najpierw 45 minut bez przykrycia, kolejne 15-20 minut przykrywam ciasto folią aluminiową, by za bardzo się nie przypiekło. Wybieram środkową półkę piekarnika (piekę do suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmuję i studzę 15 minut

Zasmakuj Kuchni
Tarta Niebo z borówkami i bezą / Heaven Tart with Blueberries and Meringue 105

zimne, jeśli ciasto jest zbyt kruche, należy dolać troszkę bardzo zimnej wody). Zagniecione w kulę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4 mm, najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę  (można też wylepić formę ciastem bez wałkowania(...)zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble i ciasto nie wyrastało - w tym przypadku można bardzo delikatnie przebić bąble widelcem).   Przygotować krem: śmietankę ubić na sztywno

Lekcje w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem budyniowym i orzechami włoskimi 127

było w temperaturze pokojowej 4-5 łyżek cukru – w zależności czy chcecie by krem był słodszy czy też nie Lukier: 4 łyżki cukru pudru – najlepiej przesianego, bez grudek sok z cytryny Przygotowanie: Przygotowujemy krem. Z przygotowanego mleka do wysokiego naczynia odlewamy ok 125ml i wsypujemy do niego proszek budyniowy, który dobrze mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko(...)martwcie się jego konsystencją – jest ona jak najbardziej pożądana. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 24 cm . Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie Celsjusza piekarnika i pieczemy przez ok. 45 minut (bez termoobiegu). Upieczone ciasto studzimy. Gdy biszkopt marchewkowy jest już zimy wyjmujemy go z formy i przekrawamy go ostrym nożem na mniej

Życie ze smakiem
Włoskie ciasteczka cantuccini 121

dopiero wówczas zrobić wałki. Przygotowane wałki z ciasta układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pomiędzy wałeczkami zostawiamy dość duże odstępy, aby podczas rośnięcia się nie posklejały. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 200 stopniach: grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko studzimy i kroimy na ciasteczka o grubości

Smak mojego domu
Agrestowiec 201

ziemniaczanej beza 8 białek 1,5 szklanki cukru 100 g płatków migdałowych krem: 3/4 l śmietany 30% 3 śmietanfixy Sposób przygotowania: Ciasto. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, zmiksować, dodać stopniowo mąkę i zmiksować. Ciasto podzielić na 2 równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć(...)koniec ubijania dodać stopniowo cukier, cały czas ubijając. Drugą część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (blaszka o takich samych rozmiarach jak pierwszy placek). Na ciasto wyłożyć bezę, obsypać bezę płatkami migdałowymi i piec 30-40 minut w 160 stopniach. Krem. Śmietanę ubić z fixami na sztywno. Pierwszy placek posmarować kisielem. Na kisiel nałożyć ubitą śmietanę

na moim stole...
Oponki wegańskie 93

Oponki wegańskie, czyli jak stworzyć coś z niczego Bez sera, bez mleka, bez masła, bez jajek i dodatkowo – bez drożdży Spore

Słodki sentyment
Dyniowy placek drożdżowy z kruszonką piernikową 89

palcach kruszonką. Tak przygotowane w formie ciasto zostawiamy jeszcze do podrośnięcia na ok. 25 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C (grzanie góra – dół bez termoobiegu). Wstawiamy ciasto i pieczemy przez 35 minut. Po tym czasie, uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy w nim ciasto na ok. 15 min. Smacznego! Artykuł Dyniowy placek drożdżowy z kruszonką piernikową pochodzi

Be Fit Be Strong
Truskawkowy 3BIT bez pieczenia 163

    Mimo, że okres przedświąteczny przed nami, i może powinnam zaproponować Wam Kochani jakiś makowiec, tudzież sernik 💖    , to przychodzę do Was z przepisem

Domowe ciasta