ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:10/1234)

Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 112

Pyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :) Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 250 g herbatników kakaowych 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) 3-4 łyżki

Gotowanie...to proste !
Łatwe ciasto bez jajek 94

łatwe formowanie papieru do formy – weź papier przeznaczony do wyłożenia formy do pieczenia, zgnieć ją porządnie w kulę, następnie rozprostuj i wyłóż formę – papier jest bardziej elastyczny i łatwiej nim manewrować Łatwe ciasto bez jajek piekę ok. 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Ciasto czekoladowe bez jajek 219

Jest to świetny patent szczególnie przy sernikach. Wylewam ciasto do natłuszczonej i wyspanej bułką tartą lub mąką formy keksowej. Można użyć papieru do pieczenia. Ciasto czekoladowe bez jajek piekę przez 45 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Czekoladowe ciasto gryczane z zurawina czyli poWeekendowe Lakocie odc.94 178

masłem i zmieloną kaszę gryczaną. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekane żurawiny i orzechy. Przekładamy ciasto do blaszki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) lub 190-200°C (bez termoobiegu). Pieczemy ciasto ok. 40 minut, do suchego patyczka. Gdy ciasto stygnie przygotowujemy polewę. Zagotowujemy mleko, dodajemy połamaną czekoladę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowe ciasto z czereśniami 401

ciasto będzie dość gęste . Na wierzch wyłożyć przekrojone na połówki i wypestkowane czereśnie. Owoce lekko wcisnąć w ciasto. Piec w temp. 180C ok. 50 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu . Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać ciasto płatkami migdałowymi. Im mniejsza tortownica, tym wyższe ciasto i wydłużony czas pieczenia. Wykonać test „suchego patyczka

Grunt to przepis!
Tarta z rabarbarem 146

wykładamy ciastem, pamiętając także o rantach formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wysypujemy na nie ceramiczne kuleczki lub suchą fasolę, aby ciasto w czasie pieczenia się nie wybrzuszało. Ciasto pieczemy przez około 10 minut (bez termoobiegu), po tym czasie zdejmujemy kuleczki i pieczemy kolejne 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy krem budyniowy, a na kremie układamy plasterki rabarbaru. Tarte

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ze śliwkami i z cynamonowo-orzechową bezą 175

masła ok. 2 szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny spora garść orzechów włoskich pół łyżeczki cynamonu Składniki ciasta szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schować do lodówki na pół(...)się cukru. Dodać pod koniec cynamon ocet lub sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 140 o C . Ubite białka z cukrem wyłożyć na ciasto, posypać posiekanymi orzechami i piec do momentu aż beza lekko zbrązowieje (ok 30 minut). Najlepiej piec na termoobiegu, wówczas beza szybciej wysusza się. Ciasto wyjąć i ostudzić

Czerwień i błękit
Sernik z brzoskwiniami 167

budyń śmietankowy bez cukru 3/4 szklanki cukru 25 dag margaryny Beza: 5 białek 1 kisiel wiśniowy  1 szklanka cukru Dodatkowo: brzoskwinie z puszki Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy  i dzielimy na dwie równe części. Jedną część wkładamy na godzinę do lodówki. Drugą częścią wylepiamy blaszkę posmarowaną masłem i posypan ą bułką tartą. Pieczemy około 10 minut w temperaturze(...)ciasto. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 170 stopni . Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i kisiel. Brzoskwinie rozkład am y na masie serowej  i przykrywamy ubit ą pian ą. Na wierzch ścieramy pozos tałą część ciasta. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika  i pieczemy 30 minut w temperaturze 16 0 stopni. Studzimy. Smacznego

Pyszności Słodkości
Kruche ze śliwkami 168

wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę(...)wkładamy do zamrażarki (na 20-30 minut). beza: 4 białka 160 g cukru pudru  szczypta soli Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Powoli dosypujemy cukier i nadal ubijamy, aż piana będzie sztywna i lśniąca. W formie lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy:  rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę

bistro mama
Mazurek czekoladowo - kawowy z pomarańczą 140

wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika lub na około 30 minut. Piekarnik nagrzać do 160°C (góra i dół bez termoobiegu). Wstawić blaszkę z ciastem i piec 35 minut. Wyjąć z piekarnika. Ze spodem obchodzimy się ostrożnie, bo jest delikatny i łatwo się kruszy (ale dzięki temu baardzo smaczny). POLEWA KAWOWA: 125 ml śmietanki(...)gładka polewę (jeśli jest taka potrzeba można trochę masę podgrzać, a jeśli się rozwarstwi, można dodać trochę śmietanki i energicznie wymieszać). U mnie nic się nie działo, robiłam ją bez żadnych problemów :) Masę wylać na upieczony spód. Wstawić do lodówki aby polewa zgęstniała (około 1 godzina). Wyłożyć pomarańcze wcześniej podsmażone z cukrem, polać roztopioną na parze mleczną czekoladą. Trzymać

Blondynka Gotuje
Wiśniowy sero jabłecznik, czyli sernikowy jabłecznik z wiśniami 142

około 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj i wylep nim spód oraz boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-JABŁKOWO-WIŚNIOWA 5 jajek (osobno żółtka i białko + białko z ciasta) 2 łyżki cukru pudru (1 do żółtek, 1 do białek) 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2,5 kg jabłek(...)tortownicy, lekko wyrównaj wierzch. Ciasto powinno być wyższe od masy o jakiś 1 cm. Nadmiar ciast można ściąć i ułożyć „kleksami” na wierzchu masy. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut w 170 o C. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 o C i piecz jeszcze przez 30 minut (bez termoobiegu) . Upieczone ciasto pozostaw w wyłączonym piekarniku

Kulinarna (nie)codzienność
Cytrynowa Babka Piaskowa Patki 152

białko .Całość mieszamy łyżką.  • Formę (jeśli nie jest silikonowa ) smarujemy pędzelkiem lekko namoczonym w oleju a następnie wylewamy równo ciasto.  • Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok. 55-60 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół).  • Po upieczeniu ciasto zostawiamy w formie aż wystygnie.  • Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. W sklepach

Gotowanie Patki
DROŻDŻOWE KWIATY Z MORELAMI 117

drugim takim samym naciętym okręgiem, delikatnie dociskamy, układamy polówkę moreli, smarujemy roztrzepanym żółtkiem z odrobiną mleka. Odstawiamy na ok. 15 minut. Pieczemy ok 16 minut w 170C bez termoobiegu. Ps. Ważne! Podwójne ciasto jest dość grube! Czas pieczenia dostosujcie do swoich drożdżówek ! Lepiej, żeby się piekły dłużej, a w niższej temperaturze, niż były niedopieczone! Posypujemy cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Ciasto z truskawkami galaretką i bitą śmietaną 411

rozprowadzam. Dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia ale możemy foremkę posmarować tłuszczem. Pieczenie ciasta: Foremkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na środkową półkę i piekę około 25 minut na złoty kolor, piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. W pierwszych 20 minutach pieczenia ciasta, nie należy otwierać piekarnika

Uwaga Babcia Gotuje
Szarlotka z bezą 155

łyżeczki cynamonu 10 dag biszkoptów 15 dag cukru Beza: 4 białka pół szklanki cukru. Sposób wykonania: Na stolnicę przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, sól i masło.  Nożami szatkujemy masło z mąką do uzyskania drobnych kawałków.  Dodajemy żółtka i ręcznie zagniatamy ciasto na gładką masę, a następnie wkładamy na pół godziny(...)całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut w 190°C.  W tym czasie przygotowujemy bezę. Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści (nie będą wyczuwalne grudki). Bezę wykładamy na gorące ciasto i pieczemy około 30 - 40 minut zmniejszając temperaturę do 140°C. Ciasto pieczemy

Qchnia po prostu