ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:5/1234)

Pagórki jabłkowe 132

blachę wyłożoną papierem do pieczenia po same brzegi. Oprószyć bułką tartą i wyłożyć na nią obrane, przecięte na pół i wydrążone jabłka w odstępach ok. 1 - 2 cm. Między jabłkami posypać cukrem brązowym. Drugi placek rozwałkować i wyciąć nieco większy kwadrat niż nasze ciasto i przykryć jabłka tak, aby brzegi obu ciast się stykały. Dokładnie posklejać brzegi(...)wypływał z jabłek nie wyciekł na zewnątrz ciasta. Brzegi po sklejeniu najlepiej zawinąć delikatnie do środka. Z pozostałej części ciasta wyciąć ozdobne ciasteczka i ponakładać na około, zakrywając łączenie brzegów [ u mnie nic nie pozostało] . Ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C bez termoobiegu. Piec 50 minut aż, ciasto się zarumieni [ u mnie krócej

Moje domowe kucharzenie
Jabłecznik z kokosową bezą 145

dlatego moja beza jest lekko beżowa. Pokryj ciasto równomiernie bezą i wstaw do nagrzanego piekarnika na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 45 minut. Uważaj aby beza za bardzo się nie przyrumieniła. W razie czego przykręć piekarnik. Beza powinna być sztywna przy dotyku. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto pokrój

codojedzenia
Dyniowa tarta z bezą 182

bardzo płynna, ale nie przejmujcie się tym - taka właśnie ma być i zgęstnieje w czasie pieczenia. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy około 40 minut. Beza Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy po łyżce cukru cały czas(...)śmigieł miksera, a rozcierając masę z białek nie powinniśmy czuć cukru pod palcami. Na koniec ubijania dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijamy. Bezę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 20 minut w 180 stopniach, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i suszymy bezę jeszcze około godziny przy uchylonym piekarniku (ja wsadzam pudełko zapałek między drzwiczki piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
3 bit ciasto bez pieczenia. 155

Kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z użyciem herbatników. Ciasto 3 bit jest dość słodkie, ponieważ zawiera masę korówkową.  Ciasto to jest dość proste w wykonaniu i bardzo szybkie. Mi przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30

Pani domowa
Kruche ciasto z bezą i truskawkami 292

pieczenia i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem.Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26×21 cm . Drugą połowę ciasta nadal przechowujemy w zamrażarce *** *** Na ciasto wykładamy owoce *** *** Na owocach delikatnie rozsmarowujemy beze *** *** Na bezę ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą połowę ciasta *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 40 minut *** *** Ciasto(...)kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kruche ciasto z bezą

Blog z Apetytem
Tradycyjne ciasto z wiśniami 170

pieczenia. Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z ciastem. Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Układać na cieście wiśnie (mniej więcej co 2 cm). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (bez termoobiegu). Piec 25 minut, aż ciasto lekko, równomiernie się zezłoci. W tym czasie przygotować kruszonkę (proporcje podałam miej więcej) mąkę, masło, cukier puder

Kulinarne Inspiracje
Tarta z malinami i bezą kokosową. 179

łyżki lodowatej wody - 280 g mąki pszennej W/w zagnieć szybko, wylep formę do tarty i wstaw na kwadrans do lodówki. Po tym czasie wstaw formę z ciastem na 15 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i podpiecz spód. *użyj formy metalowej, jeśli używasz porcelanowej to uważaj bo przy nagłej zmianie temp. forma może pęknąć! MASA MALINOWA(...)minut. Beza: - 3 białka - 5 płaskich łyżek cukru - 1 łyżka proszku budyniowego o smaku wanilia - dwie garście kokosa ( u mnie prawdziwe chipsy z kokosa) Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i budyń nadal ubijaj. Dodaj 3/4 ilości kokosa, wymieszaj. Resztę kokosa posyp już na wyłożoną bezę, ładnie się zrumieni i przyozdobi ciasto. Bezę nakładam na ciasto około 20 minut przed

SMYKWKUCHNI
Napoleonka na krakersach - bez pieczenia 424

Pyszne ciasto bez pieczenia. Przygotowanie go zajmuje ok 15 minut, z czego większość czasu to czekanie, aż zagotuje się mleko:) Idealne ciasto na zapracowaną lub spędzoną poza domem sobotę, kiedy pod wieczór zdajemy sobie sprawę, że nie ma nic słodkiego na niedzielę, a nie mamy siły i czasu piec czegokolwiek. Później wystarczy je wystudzić i najlepiej schować

Kto ugości moich gości?
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 195

wilgotne, dziki porzeczkom lekko kwaskowe a beza nadaje mu chrupkości:) Po prostu musicie sami spróbować! Kruche ciasto: 150g mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  100g cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  450g czerwonej porzeczki.  Miękkie(...)umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut  w temp. 190st.Beza: 5 białek,  200g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieściePiec około 40 minut w temp. 175st.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: Ola in the kitchen

Z miłości do słodkości
Ciasteczka tłuczkiem robione 99

nierówne brzegi *** *** Gotowe ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 10-15 minut – do zrumienienia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Proste ciasto bez pieczenia 1876

pieczenia. Jego zrobienie zajmie wam jakieś 10 minut, a będziecie potrzebować tylko 4 podstawowych składników. Już w tej wersji ciasto jest bardzo smaczne, a jeśli chcecie nieco bardziej podkręcić jego smak, możecie dodać jeszcze coś od siebie. Gwarantuję, że efekt was zaskoczy. Przepis na proste ciasto bez pieczenia Składniki na proste ciasto bez pieczenia Blaszka

okolicepalnika.pl
Placek rabarbarowy z trzech misek 169

pieczenia wykładamy papierem (dużo łatwiej później wyjąć to ciasto). Wlewamy masę, poruszając foremką dokładnie rozlewamy ją po dnie. Wysypujemy dłonią rabarbar z rodzynkami, najlepiej w jednej warstwie. Pieczemy ciasto 35 minut. Po tym czasie można jeszcze na wierzch dodać kleksy z masy bezowej ubitej z jednego białka lub rozsypać na wierzchu pianki marshmallow. Ciasto z bezą lub piankami pieczemy(...)jeszcze 5-6 minut pod górną grzałką piekarnika, aż się przyrumienią. Studzimy ciasto po wyjęciu z piekarnika, kroimy dopiero gdy wystygnie. Jeśli za mało dla Was słodkie – posypcie je cukrem pudrem. Ja nie sypę. Jest słodkie i biszkoptowo kruche, rabarbar słodko-cierpki jak trzeba, a całość prosta, szybka i rustykalna, taki właśnie placek. Z sezonowymi owocami. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Tarta z kurkami 85

ciasto ręcznie lub mikserem. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i rozwałkuj, a następnie wyłóż nim formę do tarty (ja użyłam o wymiarach 35 cm na 11 cm). Wyrównaj brzegi i ponakłuwaj ciasto widelcem. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz je 10 minut w temperaturze 180 stopni C (bez(...)termoobiegu). Wyjmij ciasto i włóż na nie przygotowane kurki z cebulką. Następnie zalej całość przygotowaną masą ze śmietanki i posyp częścią mozzarelli. Włóż ponownie do piekarnika i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni C (bez termoobiegu). Masa Kurki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w półksiężyce. Na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą włóż cebulę oraz

Przepisy na widelcu
Porzeczkowiec pod kokosową bezą 106

cukru szczypta soli 1 jajko Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć folią i zmrozić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, przełożyć na blaszkę, ponakłuwać widelcem. Piec w 160 stopniach przez 25 minut. Porzeczkowa beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru 220 g porzeczek(...)wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier. Delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi a na końcu z porzeczkami. Wyłożyć na ciasto i piec przez 30 minut 150 stopniach do zarumienienia bezy. Źródło znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku
Zemsta teściowej 71461

lśniąca. Pianę z białek wyłożyć na drugie ciasto i posypać płatkami migdałów. Piec w 160 st.C około 35-40 minut. Aby beza zbyt mocno się nie przypiekła, pod koniec pieczenia można przykryć ciasto w piekarniku folią aluminiową. Upieczone ciasto wystudzić. Warstwa wiśniowa: 650-700 g wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone); 2 galaretki wiśniowe; 2 szklanki bardzo gorącej wody(...)szklanka wiśniowego soku; Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, dodać sok, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce, by galaretka zaczęła lekko tężeć. Do lekko tężejącej galaretki dodać wiśnie, wymieszać. Ciasto bez bezy włożyć do formy, w której było pieczone. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę z wiśniami, wyrównać na całej powierzchni i wstawić do lodówki, by galaretka mocno stężała. Warstwa śmietanowa

In my kitchen