ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:14/1234)

Bezglutenowe kruche ciasto z truskawkami i rabarbarem 250

oprószenia WYKONANIE: W misce wymieszać wszystkie mąki, proszek do pieczenia, ksylitol, wanilię i zmielone orzechy. Dodać zimne masło i posiekać je z mąką na drobne grudki. Dodać jajko i dobrze wymieszać całość łyżką.  Ciasto przykryć folią i z miską wstawić do lodówki na około 60 minut. Rabarbar umyć, osuszyć, odciąć końcówkę z liściem, łodygę pokroić na kilkumilimetrowe kawałki(...)około 2/3 schłodzonego ciasta, piec 15 minut. W międzyczasie osączyć rabarbar z soku jaki się wytworzył, dodać do niego truskawki, zasypać łyżką mąki ziemniaczanej, delikatnie wymieszać i wyłożyć na podpieczony spód. Na wierzch pokruszyć pozostałą część ciasta. Tortownicę ponownie wstawić do piekarnika, piec 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni z termo obiegiem (170 bez) i piec

Kuchenne zapiski Edyty
Tarta z agrestem i kremem z białej czekolady 240

cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i wodę. Energicznie zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po około 30 minutach ciasto rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Ciasto nakłuć widelcem i piec w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Agrest i porzeczki włożyć do garnka, zasypać cukrem i podlać szklanką wody. Podgrzewać

Domowa cukiernia Ewy
Tarta a’la tiramisu na malinowym dywaniku 356

spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie nastawiamy piekarnik na 200 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemy i przekładamy do foremki. Pieczemy 10 minut z obciążeniem i 10 minut bez. W związku z tym, że nie miałam czym ciasta obciążyć, wstawiłam je na moment (około 5 minut) do zamrażarki, a potem

Relaxtime
ciasto drożdżowe na suchych drożdżach z jabłkami z nutą pomarańczy... 146

patelni podsmażona z 2 łyżkami cukru do odparowania wody do ciasta wlać stopione letnie masło i dodać skórkę pomarańczową, mikserem z 4 minuty połączyć składniki forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto bez wyrastania wyłożyć do formy, na wierzch powtykać obrane ósemki jabłek i zostawić teraz do wyrośnięcia na 40 minut z podanych składników mikserem spiralami zrobić

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 359

Blaszkę o wymiarach 20 x 30 wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 C Ciasto włożyć do blaszki i rozsunąć na całą blaszkę. wygładzić powierzchnię. Następnie nakłuć widelcem na całej powierzchni. Piec 20-25 minut. Ciasto lekko urośnie i nabierze lekko złotego koloru. Odstawić ciasto do ostudzenia. Wykonanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak białka(...)obroty 3, czas 1 minuta do masła dodać 3 łyżki kaszki, wymieszać obroty 4, czas 30 sek nałożyć motylek, ucierać obroty 3 i co jakiś czas dodawać pozostałą masę z kaski. Formowanie ciasta do tej samej blaszki co było pieczone ciasto włożyć upieczone ciasto krem z kaszki manny rozłożyć na cieście teraz delikatnie położyć bezę orzechową, lekko przydusić przykryć ciasto

Kuchnia Pokoleń
Mazurek migdałowo-kajmakowy z bezą 173

zagnieść ciasto. Ciasta zagniatać jak najkrócej. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na około godzinę. Formę 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki. Uformować wałek i odciąć od niego około 1/7 ciasta. Rozwałkować ciasto i przełożyć do formy. Piec w piekarniku z termo-obiegiem nagrzanym do 180 stopni około 15-20 minut (uważać(...)minut w termo-obiegu w 150 stopniach, jeśli beza zbytnia się zarumieni możemy zmniejszyć nieco temperaturę pieczenia. Z pozostałego ciasta przygotować ozdoby do mazurka. Ciasto rozwałkować i stworzyć z niego dowolny wzór za pomocą foremek do ciasteczek. Ja użyłam foremki w kształcie motylków. Ciasteczka piec przez 10 minut w 180 stopniach. Następnie ozdobić je lukrem lub czekoladą. Można użyć

Mania Gotowania
Migdałowe, kruche ciasto z wiśniami i bezą 785

pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Równomiernie, po całej powierzchni, ciasto posypujemy bułką tartą.  Następnie rozkładamy wiśnie. Na wiśniach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto przechowujemy(...)bez przykrywania, na zewnątrz (nie w lodówce). Dzięki temu beza zachowa chrupkość

Smak mojego domu
Pawi ogon 216

wielkość blaszki (23,5x35,5 cm) . Na jeden placek wykładamy bezę. Pieczemy w180 st. C do zrumienienia, ciasto bez bezy ok 10 minut, a ciasto z bezą ok. 20 minut. Ciasto na rolady: 4 szklanki mąki pszennej 3/4 margaryny 5 łyżek kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki miodu 1/3 szklanki cukru słoik ulubionego(...)plastry, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dusimy aż zaczną się rozpadać, wtedy wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Złożenie ciasta: ciasto miodowe bez bezy wkładamy do blaszki, w której się piekło i smarujemy połową kremu waniliowego. Układamy roladki i zalewamy je masą jabłkową. Odstawiamy w chłodne miejsce aż masa stężeje, a następnie rozsmarowujemy resztę kremu

Cynamonowe szczęście
Jagodzianki odrywane z kruszonką i lukrem 192

Przepyszne jagodzianki odrywane, które podpatrzyłam na blogu u Danusi - może i pracochłonne ale ich smak wynagradza każdą poświęconą im minutę :) Dzięki pieczeniu ich w mniejszej blaszce i bez odstępów ciasto w środku jest puszyte i mięciutkie, a jednocześnie bez problemu można je podzielić na porcje. Nadzienie jest cudowne, nie wypływa ze środka - po prostu pychotka! Nawet mój(...)mleku, wlać do mąki, lekko przemieszać tak, żeby na wierzchu była mąka, odstawić na 15-20 minut aż rozczyn zacznie pracować (drożdże się "spienią" i wyjdą nad mąkę). 2. Ciasto :  Do gotowego rozczynu dodać masło, żółtka, cukier puder i sól, wyrobić ciasto (ręcznie lub mikserem) aż zacznie odchodzić od ręki (nie będzie się już kleiło do rąk). Przykryć ściereczką

Kto ugości moich gości?
Łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym 203

nich cynamon i dokładnie wymieszałam. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Jedną częścią ciasta kruchego wylepiłam dno foremki (najlepiej je rozwałkować, ale niestety wałka tutaj nie posiadam) i posypałam łyżką bułki tartej (dzięki temu ciasto nie rozmięknie), nałożyłam połowę jabłek i wstawiłam na 20 minut(...)piekarnika. Pod koniec pieczenia pierwszej połowy, ubiłam białka z sola i do ubitych dodawałam łyżka po łyżce cukru aż piana była gęsta lśniąca. Gdy pierwsza część ciasta była upieczona wyjęłam ją z foremki (wraz z papierem), wyłożyłam ją nowym papierem, wykleiłam ciastem, nałożyłam jabłka i na końcu bezę. Pieczemy również w 180 stopniach około 25 minut. Musicie uważać, żeby

Relaxtime
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 191

ciasto. Zawinąć w folie spożywcza i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, nawinąć na wałek i przenieść na formę. Wystające poza formę ciasto odciąć. Ciasto gęsto nakłuwać widelcem. Farsz: cebule pokroić w piórka, seler naciowy i paprykę w kostkę. Warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach C. Na ciasto wykładamy odsączonego tuńczyka oraz warzywa (bez wody powstałej podczas pieczenia). Jajka bełtamy, mieszamy ze śmietanką, startym serem oraz sola i białym pieprzem. Wlewamy mieszankę jajeczna na warzywa. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach

Pyry na Gaz
SERNIK BEZ SERA Z WIŚNIAMI / ŚMIETANOWIEC 89

przepis na fantastyczny sernik bez sera , znany również jako sernik ze śmietany. Dodałam do niego wiśnie z własnego ogrodu – to był fantastyczny pomysł! Wspaniale komponują się ze słodką masą. PALMA sprawdza się idealnie do kruchych ciast! Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: – mąka pszenna – 230 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka(...)jedną część mrozimy. Połową ciasta wylepiamy tortownicę. MASA SEROWA: Śmietana i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka podbijamy dodając pod koniec po łyżce cukru ( stopniowo ). Dodajemy budyń, miksujemy krótko. Dodajemy stopniowo śmietanę mieszając już szpatułką lub łyżką. Masę wyciągamy na ciasto. Układamy owoce ( nie wciskamy ). Ścieramy zmrożone ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Studzimy przez

Ostra na Słodko
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 789

papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia a następnie zdjąć papier. Beza czekoladowa(...)oraz przesiane kakao z mąką ziemniaczaną. Blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania