ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:19/1234)

Leniwe Drożdżowe Z Rabarbarem - Krok Po Kroku 198

/olej i miksujemy wszystko do połączenia się składników. Ciasto jest dość rzadkie i będzie się trochę nawijać na haki miksera. Wymieszane ciasto odstawiamy pod przykryciem (pod ściereczką) do wyrośnięcia na około 1 - 1,5 h 4. Po wyrośnięciu znów krótko miksujemy ciasto, a następnie wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Następnie wykładamy rabarbar wymieszany z 1 łyżką(...)lekkim  podrośnięciu wstawiamy ciasto do ziemnego piekarnika i włączamy grzanie na 180 stop (góra-dół) bez termoobiegu. Pieczemy przez 40-45 minut do suchego patyczka i zrumienienia kruszonki.  Po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika po 5 minutach wykładam ciasto z papierem na kratkę aby odparowało i szybciej ostygło, następnie posypuje je cukrem pudrem i życzę Smacznego !!! Źródło

Gotowanie...to proste !
PIZZA Z PATELNI 129

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 ŚREDNICA PATELNI: 24 CM. Składniki na ciasto: Szkla nka mąki, 5 łyżek ciepłej wody, 4 łyżki oleju, szczypta so li. Składniki na farsz: Kawałek czerwonej papryki, 1/4 pomidora (obranego ze skórki), 3 plasterki wędliny, około 10 plasterków kiełbasy, 5 plasterków(...)sera żółtego. Dodatkowo: Ketchup lub koncentrat pomidorowy, szczypta bazylii, szczypta oregano, szczypta ostrej papryki. Przygotowanie: Pomidora kroję w plasterki, paprykę siekam. Zagniatam ciasto, cienko wałkuję, kładę na suchą patelnię (bez tłuszczu). Piekę pod przykryciem około 4 minuty do zarumienienia na średnim ogniu. Odwracam ciasto, smaruję ketchupem, układam składniki, piekę pod przykryciem kolejne 4 minuty

JejKuchnia
Ciasto pomarańczowe 187

masę przesiewamy do niej mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier z wanilią, startą skórkę i zblendowane pomarańcze. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i przelewamy do tortownicy (najlepiej dno wyłożyć papierem do pieczenia aby po upieczeniu łatwiej wyciągnąć ciasto). Ciasto pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu grzałki góra/dół). Po upieczeniu wyciągamy

Kuchenne Wariacje
Mazurek czekoladowy z konfiturą pomarańczową 124

minut. Po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze – gdzieś na grubość 3-4 milimetrów. Gotową blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 20-22 minut. W międzyczasie, kiedy ciasto będzie w piekarniku bierzemy się za konfiturę. Szorujemy pomarańcze żeby pozbyć się tego czym

Kuchenne Wariacje
nocna drożdżówka bez wyrabiania w dwóch etapach... 146

wyłożyć ciasto, powkładać plastry jabłek bez skórki, odstawić na 30 minut do pojemnika wsypać składniki na kruszonkę w tym orzechy droniej pokruszone, olek smakowy kokos i zrobić mikserem spiralami kruszonkę kruszonkę rozsypać na jabłkach piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60-70 minut, pod koniec nakryć papierem do pieczenia, aby wierzch za mocno

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek z puszystą bezą i z bakaliami 146

kruchy spód wylałam puszystą bezę wymieszaną z bakaliami. Beza wyszła chrupiąca z wierzchu i lekko ciągnąca się w środku. Zostały mi resztki bakalii. Zatopiłam je w puszystej cukrowej pianie i zapiekłam.  garść migdałów blanszowanych i w skórkach resztki rodzynków ( nie lubię ale te greckie olbrzymy są niezłe) garść żurawin garść daktyli Bio Planet garść suszonych ekologicznych niesiarkowanych moreli(...)żółtkami/ lub lodowatą wodą. Zagnieść w kulę i owinąć folią spożywczą. Odłożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować na cienkie ciasto, wyłożyć na formę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i przełożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180˚C około 15 minut. Ubić pianę z 3-4 białek, dodawać po łyżce drobnego cukry ( u mnie 5 łyżek). Do bezy dodać bakalie

AZgotuj!
Śliwkowe love 119

ozdoby bezy Przygotowanie: Składniki na ciasto razem dokładnie zagnieść, wylepić nim dno oraz nieco podnieść boki ciasta w formie w której będzie pieczone. Wymiary mojej blachy z otwieranym rantem 25x38. Przygotowaną formę z ciastem wstawić do lodówki, do schłodzenia. W między czasie kiedy ciasto się chłodzi przygotować śliwki. Umyte i obrane włożyć do rondelka podlać kilkoma łyżkami wody , doprowadzić(...)między czasie ubić pianę z białek cukru oraz mąki ziemniaczanej na bezę. Na schłodzone ciasto wyłożyć masę śliwkową na niej rozprowadzić pianę z białek na koniec posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 170stopni na 50-55 minut. W razie   potrzeby w połowie pieczenia przykryć ciasto aby beza za bardzo się nie zrumieniła. Ciasto najlepiej kroić

W garach u Gosi
śliwkowiec z kokosową nutą... 147

ucierać z 2 minuty ciasto ma być gęste tortownica 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto rozsmarować na dnie blaszki i posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy chleb bezglutenowy z dyni piżmowej 129

miski i jeszcze raz ugnieć. 8 Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli nie chcesz, aby chleb wyszedł popękany, poprzecinaj ciasto wzdłuż lub zrób zygzak. 9 Piecz przez 40 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z góry i dołu, bez termo-obiegu). Nie wyjmuj od razu z piekarnika jak chlebek się upiecze, niech jeszcze(...)ugnie\u0107. \n","Ciasto prze\u0142\u00f3\u017c do foremki wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia. Je\u017celi nie chcesz, aby chleb wyszed\u0142 pop\u0119kany, poprzecinaj ciasto wzd\u0142u\u017c lub zr\u00f3b zygzak. \n","Piecz przez 40 minut w temperaturze 200*C (ustaw pieczenie z g\u00f3ry i do\u0142u, bez termo-obiegu). Nie wyjmuj

A to pestka
Kruche ciasto z powidłami śliwkowymi i orzechową bezą 359

podczas ubijania rozpuścić. Zrobi to podczas pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i do ubitej bezy dodajemy posiekane orzechy włoskie. Miksujemy tylko do wymieszania orzechów. Gdy orzechowa beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy powidła śliwkowe z płatkami owsianymi. Na powidłach rozkładamy bezę.  Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze(...)tych samych grzałkach, jeszcze przez 45 minut. Ciasto kroimy po ostudzeniu. Beza, podczas stygnięcia może trochę opaść. Jest to naturalne, przy takiej ilości orzechów. Smacznego :) Ciasto przechowujemy bez przykrywania, na zewnątrz (nie w lodówce). Dzięki temu beza zachowa chrupkość

Smak mojego domu
Sernik na piernikowym spodzie z piernikową kruszonką 165

cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, zmielone pierniki i proszek do pieczenia przesiać przez sito i połączyć z ubitymi jajkami i przestudzoną masą czekoladową. Całość przelać do formy posmarowanej masłem i opruszonej mąką. Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Wykonanie – kruszonka: Zmielone pierniki wymieszać z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, masłem i przyprawami do piernika(...)masy śmietankę i dodawać stopniowo po 1 jajku. Mieszać, aż wszystkie składnik dobrze się połączą. Masę przełożyć na podpieczony spód i posypać kruszonką. Ciasto piec w 180°C (bez termoobiegu) około 50 minut

Kuchnia Bon Appetit
bursztynowa rabarbarotka 137

łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie: pęczek rabarbaru 2 łyżki cukru galaretka cytrynowa beza: 4 białka 1/2 szkl cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu Mąkę przesiać do dużej miski razem z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone na kawałki masło i pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto do konsystencji grubej kruszonki, odstawić na godzinę do lodówki. Łodyżki rabarbaru obrać, pokroić(...)wierch resztę ciasta. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 35 minut. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, mąkę i ocet. Ciasto wyjąć z piekarnika, temperaturę obniżyć do 160 stopni. Bezę wyłożyć na podpieczone ciasto, ponownie wstawić do piekarnika, piec jeszcze ok 20 minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzeniu. Niedługo powinny pojawić się bursztynowe kropelki

6niebo
Ciasto czekoladowe z wisniami czyli Slodki Czwartek odc.156 118

się składników. Powinno powstać w miarę gęste ciasto. Blaszkę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do formy, wyrównujemy. Na górę wykładamy wiśnie. Ciasto pieczemy w temp. 170 st.C, bez termoobiegu przez około 45  - 50 minut lub dłużej. Nie pieczemy zbyt długo by nie wysuszyć ciasta. Wyjmujemy z blaszki i całkowicie studzimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepsza szarlotka, która zawsze wychodzi. Delikatna i pyszna+FILM 109

miski dajemy składniki na ciasto-masło powinno być zimne i pokrojone na małe kawałeczki. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części.  Jedną dajemy do woreczka i do zamrażarki a drugą wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i podpiekamy ok  minut. Jabłka obieramy, trzemy(...)dokładnie mieszamy. Wykładamy na podpieczone ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo 0,5 szkl cukru i miksujemy do uzyskania błyszczącej piany. Pianę wykładamy na jabłka. Na pianę trzemy ciasto, które było w zamrażarce.  Szarlotkę wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy o 40 minut na złoty kolor. studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania