ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:21/1234)

Ananasowiec 2389

temperaturze 180st, aż lekko się zarumieni. Do drugiego placka przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywno z solą, pod koniec ubijania dosypujemy po trochu cukier. Ubite na lśniąco białko wykładamy na ciasto, obsypujemy migdałami. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st. Żeby migdały się nie spaliły w trakcie pieczenia trzeba ciasto przykryć folią aluminiową. Oba placki pozostawiamy do wystudzenia. Ananasa(...)były 3 szklanki płynu. Stawiamy na gazie, podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Wsypujemy galaretki, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy ananasa i wykładamy na kruchy placek (ten bez bezy). Wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze stężała. Galaretkę ananasową można zastąpić galaretką z mango, smak będzie bardziej tropikalny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody. Śmietankę ubijamy na sztywno

Gotowanie moimi oczami
Orzechowiec 163

polewą orzechową pieczemy około 13-15 minut , w takiej samej temperaturze. Ciasta studzimy *** *** Przygotowujemy krem: mleko zagotowujemy i dodajemy do niego kaszkę manną oraz cukier. Gotujemy cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Miękkie masło ucieramy na puszysty krem i dodajemy po łyżce zimnej kaszki. Mieszamy do połączenia się składników *** *** Składamy ciasto: Pierwszy placek smarujemy połową powideł(...)połowę kremu *** *** Krem przykrywamy kolejnym ciastem i powtarzamy czynność: smarujemy drugą połową powideł i wykładamy resztę kremu. Całość przykrywamy plackiem z orzechami *** *** Ciasto wkładamy na całą noc do lodówki aby wszystkie smaki się połączyły, a blaty zmiękły *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą 138

formę zawijając brzegi lekko do góry. Ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na kolejne minimum pół godziny. Po tym czasie podpiec w temperaturze 190 stopni przez kilkanaście minut. Mus owocowy: 1 większa łodyga rabarbaru, 1 melon gala, 2-3 łyżki brązowego cukru. Rabarbar umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Melona umyć, obrać ze skórki i również rozdrobnić. Wszystko razem(...)wierzchu wyłożyć pianę z białek. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150-160 stopni i piec przez 40-50 minut, aż beza zarumieni się i zacznie lekko pękać. Dobrze jest piec z termoobiegiem. Ciasto powinno wystygnąć w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Z jakimi owocami łączycie rabarbar

Codzienna kuchnia niecodzienna
WIELKANOCNA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI 249

ciasto powinno wyrosnąć po brzegi foremek).Piec w temperaturze 170 stopni C, aż patyczek wetknięty  babkę będzie suchy(na termoobiegu ok.30 minut lub bez termoobiegu ok.40 minut). Nie piec dłużej niż potrzeba, ponieważ ciasto będzie zbyt suche. Wyjąć, przestudzić 10 minut w foremce, potem studzić na kratce.Jeszcze ciepłą babkę polukrować.Lukier:-cukier puder-kremówka-aromat migdałowySkładniki zmieszać

Smaczne Zdrowe
Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta 343

tartą, no i w smaku też nie będzie odczuwalne. Sodę mieszamy z łyżką mleka. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, najlepiej dwukrotnie, następnie mieszamy ją w misce z makiem. Do tego ciasta mak nie musi być mielony. Bakalie – jeśli używamy tych kupnych, w gotowej mieszance, są one najczęściej już drobno pokrojone. Jeśli używacie własnych – pokrójcie(...)drewnianą łyżką lub plastikową łopatką pora wmieszać bakalie. Ciasto przelewamy do naszykowanej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180⁰C góra-dół, bez termoobiegu, około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ja sprawdzam zawsze w najwyższym miejscu ciasta. Po upływie połowy czasu pieczenia można szybko wierzch keksu naciąć przez środek ostrym nożem, ale nie zawsze jest

Karo in the Kitchen
Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 213

Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego Przygotowanie(...)proszek), ser, olej, mleko i żurawinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wlej tam masę. Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce bez termoobiegu przez 50 minut. Teraz przygotuj bezę: ubij na pianę 5 białek, dodaj cukier wanilinowy, chwilę jeszcze miksuj. Rozsmaruj na cieście i piecz jeszcze 15 minut w temp. 190C. Udekoruj polewą

Zasmakuj Kuchni
muffinki z truskawkową niespodzianką. bez tłuszczu i cukru! 227

wcisnąć truskawkę. Postępować tak do wyczerpania ciasta i owoców. Włożyć muffiny do piekarnika i piec ok. 25 minut. Smacznego! *ponieważ muffiny są bez tłuszczu lepiej użyć silikonowych foremek, do papierowych będą się przyczepiać. Jeśli używacie silikonowych przed nałożeniem ciasta ułóżcie je blasze do pieczenia i następnie tak włóżcie do piekarnika, a jeśli już zdecydujecie się na papierowe papilotki(...)muffiny, a jeśli takiej nie macie, to zamiast jednej papilotki na jedną muffinkę użyjcie ich kilka, tak, aby ciasto się nie rozlało. Wartość odżywcza jednej muffinki: Przepis dodaję do akcji:  ...a to zdjęcie zostało zrobione ok. 10 minut po upieczeniu - 5 muffinek zniknęło w niewyjaśnionych okolicznościach! :o no dobra, dwie zjadłam

chili & sugar
Sernik z musem truskawkowym i bezami 144

wyłożyć papierem do pieczenia.  Za pomocą melaksera rozdrobnić ciasteczka na "piasek" i dodać do nich roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Otrzymaną masą wyłożyć dno i boki formy. Wszystko mocno docisnąć i uklepać. Formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C (bez termoobiegu) i piec przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika(...)lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować bezę. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 110°C. Białka i cukier ubić na średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdki. Na warstwie truskawkowej wyciskać małe bezy  (fot.4) . Ciasto włożyć do piekarnika i piekłam przez około 40 minut. Upieczone

Świat Ciasta
Szarlotka z kruszonką i bezą 169

bezę.Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C. Piecz przez 40 minut. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Przed pokrojeniem na kawałki i podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.Szarlotka z kruszonką i bezą.inspirował blog Myszka piecze

Grahamka, weka i kajzerka
Albańskie cytrynowe ciastka z semoliną 128

Przygotujesz w 15 minut Pieczenie to 45 minut Ciasto Jaja,jogurt,płynny olej oraz cukier zmiksuj na puszystą masę. W oddzielnym naczyniu wymieszaj ze sobą wszystkie składniki suche, po czym dodaj do nich mokre i zmiksuj. Przełóż ciasto do formy. Opcjonalnie powciskaj cząstki jabłek. Możesz użyć okrągłej formy o średnicy 26 cm, wtedy ciasto będzie wyższe. Jeśli chcesz niższe(...)użyj prostokatnej i podłużnej, jeśli wolisz niższą wersję. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu ,aż ciasto się zarumieni. Syrop Wodę z cukrem gotuj przez około 15-20 minut.Pod koniec gotowania dodaj startą skórkę z cytryny. Do środka wyciśnij również sok z cytryny, po czym zdejmij syrop z ognia i ostudź. Ciasto pokrój w kwadraty

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche czekoladowe ciasto z budyniem, czereśniami i bezą 141

papierem do pieczenia, by nie zrobił się kożuch. Czereśnie umyć, przekroić na pół i wypestkować. Spód oraz boki tortownicy o średnicy 25 cm wylepić ciastem. Wylać budyń i rozprowadzić dokładnie na spodzie ciasta. Na wierzch wyłożyć owoce . Piec około 1/2 godziny w temperaturze 180 o C. 5 minut przed końcem tego czasu zacząć ubijać białka na bezę. Białka ubić(...)ubijając. Powinna powstać gęsta i błyszcząca piana bezowa. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Temperaturę pieczenia zmniejszyć do 140 o C. Na wierzch ciasta wyłożyć pianę z białek. Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 140ºC i piec przez około 40 minutbeza nabierze lekko złotego koloru. Wystudzić w lekko uchylonym i wyłączonym piekarniku. Kroić całkowicie wystudzone

Czerwień i błękit
Pudding ryżowo-truskawkowy 75

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Pudding ryżowo-truskawkowy 84

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Naleśniki z domowymi powidłami i czekoladą 87

Naleśniki to prosta i niezwykle pyszna propozycja na śniadanie, deser, kolację, albo na każdą porę dnia Pojawiają się w każdym domu i na każdym stole. Lubi

Słodki sentyment
Naleśniki z domowymi powidłami i czekoladą 106

Naleśniki to prosta i niezwykle pyszna propozycja na śniadanie, deser, kolację, albo na każdą porę dnia Pojawiają się w każdym domu i na każdym stole. Lubi

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania