ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:12/1234)

Pulchna zebra z wiśniami 122

jednej dodajemy kakao, mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto, na górę wrzucamy wiśnie. Pieczemy w temp. 180 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez około 50 minut. Jednym pieczenie tego ciasta zajęło 40 minut, innym gotowe na “suchy patyczek” były po 60-70 minutach, z pewnością

Zasmakuj Kuchni
Maślane ciasto ze śliwkami – proste i pyszne! 233

tyle mąki aby podczas rozcierania wytworzyła nam się kruszonka, czyli suche, rozdzielające się grudki *** *** Ciasto posypujemy kruszonką *** *** Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C prze około 40 minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
SERNIK OREO 373

zalewamy roztopionym wcześniej masłem – dokładnie mieszamy.Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia , a następnie pokrywamy masą ciasteczkową i ugniatamy.Wkładamy na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego na 180C.MASA SEROWA:Zmielony ( conajmniej 2-krotnie ) ser wkładamy do miski, dodajemy masę wyciągniętą z Oreo, cukier i olejek do ciast – miksujemy.Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz dokładnie mieszamy.Nie przerywając miksowania(...)przestudzony lekko spód.CAŁOŚĆ:Wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika i pieczemy ok. 55-65 minut ( wszystko zależy od mocy piekarnika! ).Jeśli zobaczymy, że pod koniec ciasto za bardzo się rumieni wyłączamy termoobieg , albo zmniejszamy temperaturę.Mój piekł się 50 minut z termoobiegiem + 10 minut bez termoobiegu.Upieczone ciasto MUSI całkowicie wystygnąć … a następnie chłodzimy je w lodówce

Ostra na Słodko
Ciasto z porzeczkami i bezą 118

pleneru:) Bez zbędnego wcześniejszego przemyślenia - po prostu szybkie ujęcia i równie szybka konsumpcja :) Aromatyczne ciasto, kwaśne owoce i słodka beza - takie połączenia smakowe w lato wyjątkowo do mnie trafiają :) A że porzeczki na krzaczku grzeczniutko czekały na swoją rolę, żal było im odmówić ;)  Przepis pochodzi z czasopisma "Pyszne ciasta na powitanie lata", nr 14/2007. Składniki: Ciasto: 1 jajko(...)sztywno a następnie partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczone ciasto wykładamy najpierw owoce a następnie na wierzchu rozsmarowujemy bezę. Całość wstawiamy jeszcze do piekarnika i pieczemy tak długo, aż beza się zezłoci (około 15 minut). Ciasto przed podaniem należy dokładnie wystudzić

My simple kitchen
MAZUREK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 114

zagniatamy ciasto łącząc wszystkie składniki w kulę.  Ciasto wykładamy na arkusz papieru do pieczenia, przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozwałkowujemy na placek nieco większy niż forma. razem z papierem przekładamy do formy i formujemy 1 cm rant. Spód dziurkujemy widelem i wkładamy na około30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 160ºC (grzanie góra/dół bez termoobiegu(...)wstawiamy blaszkę ze schłodzonym ciastem i pieczemy około 40 minut do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy z piekarnika. TRUSKAWKI myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i odszypułkowujemy. W miseczce mieszamy 1-2 łyżki soku z cytryny z 2 łyżki miodu i ziarenkami wyłuskanymi z 1/2 laski wanilii. Każdą truskawkę kroimy na ćwiartki i przekładamy do salaterki z dressingiem miodowo-cytrynowym. Mieszamy. GANACHE CZEKOLADOWY

cool and minty
Mirbetajg ze bananōma (Kruche z bananami) 161

dobrze ugniyćcie. Na spodek łokr ōngłyj formy dejcie papiōr do pieczynioł , wyłōżcie na niego połowa abo 2/3 ciasta- wiynksze pó 12 – i na 10 minut wsołdźcie 13 do pieca. Reszta ciasta bez tyn czas mogecie dać do lod ōwki. Jak już tyn spodek sie trocha przibr ōnołci 14 , to go wyciōngcie i wciepcie na gōra pokr ōne banany(...)wiyrch poukłołdejcie reszta ciasta i wrojście 15 do pieca na 40 minut- dejcie pozōr, żeby sie niy przipołlōło. 16 Jak sie upiecze, to idzie je zaserwować i ze lodami. Joł żech je jołd ze lodami cytrynowymi i tyn zestaw b ōł richtig dobry- na lato nawet idealny. Smacznego 1 kawałek 2 marnować czas, trudzić 3 teraz 4 truskawki 5 gotowe

Chop w kuchni
Tarta z budyniem i galaretką / Pudding and Jello Tart 95

kulkę ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować (ok.4 mm, najlepiej robić to między dwoma kawałkami papieru do pieczenia lub folii) i przełożyć do formy na tartę (moja ma 29 cm; można też wylepić formę ciastem bez(...)wałkowania). Włożyć do lodówki na godzinę, nakłuć widelcem.  Spód tarty obciążyć papierem z fasolkami (by zapobiec wyrastaniu ciasta i zjeżdżaniu boczków), piec w 180 stopniach ok. 10-15 minut, a następnie zdjąć obciążenie i piec do zarumienia (ja piekę bez obciążenia w sumie 15-20 minut, ale należy przy tym pilnować ciasta, by nie tworzyły się bąble

Lekcje w kuchni
Ciasto łaciate z malinami 120

posypane mąką rodzynki, mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wlewamy na przemian jasne i ciemne ciasto, na górę wrzucamy mrożone maliny. Pieczemy w temp. 180 C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez około 50 minut. Jednym pieczenie tego ciasta zajęło 40 minut, innym gotowe na “suchy patyczek” były po 60 minutach, z pewnością zależy

Zasmakuj Kuchni
Kruche - kakao - dżem truskawkowy - beza 157

mąkę, proszek do pieczenia, masło, żółtka i 2 łyżki śmietany, wszystko energicznie zagniotłam na jednolitą masę. Ciasto podzieliłam na 2 części. Pierwszą część zostawiłam do przygotowania spodu, a do drugiej dodałam 2 łyżki kakao i włożyłam do zamrażalnika na pół godziny. Przygotowałam formę na tartę o średnicy 29 cm. Wysmarowałam ją masłem i wyłożyłam kruche ciasto na spód. Nadzienie(...)następnie starłam na grubych oczkach kruche ciasto kakaowe. Beza: -5 białek - 250 g cukru Do misy miksera wlałam białka, które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę kakaową. Ciasto piekłam 30 minut w temp

Receptura smaku
Ciasto miodowo – orzechowe 146

Składniki: ciasto – 3 i 1/2 szklanki mąki – ¾ szklanki cukru – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 20 dkg masła – 3 jajka – 3 łyżki miodu masa orzechowa – 30 dkg orzechów włoskich – 3 łyżki miodu – ½ szklanki cukru – cukier waniliowy – 15 dkg masła krem – ½ litra mleka bez laktozy – 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)się połączyły. Odstaw do wystygnięcia. Z podanych składników na ciasto wyrabiamy je i dzielimy na 3 części. Wykładamy na blaszki o tej samej wielkości wyłożone papierem. Na jedno ciasto wyłóż przygotowaną masę orzechową.  Ciasta bez orzechów pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 – 25 minut, natomiast ciasto z masą orzechową pieczemy ok. 30 minut. Przygotuj krem

I LOVE LIFE
Jabłecznik 132

cynamonu Przygotowanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dodajemy posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto. Następnie ¾ ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 25x35cm wysmarowanej margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180C (bez termoobiegu). Pozostałą część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach

CityTaste - Przepisy
SERNIK Z MALINAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 309

bratanicy do stolicy. Co by gówniarę ugościć należycie zgodnie z powiedzeniem " gość w dom - Bóg  w dom", to dosłownie w 5 minut zorganizowałam sernika. Banalnie prosty, bez proszku do pieczenia, bez gniecenia ciasta, idealny nawet dla tych osób, co to mają  dwie lewe ręce do wszystkiego. W ustach się rozpływa a w towarzystwie sosu malinowego

pieprzny smaczek
Ciasto imprezowe 230

gęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Beza orzechowa: 5 białek  szklanka cukru 150 g mielonych orzechów (u mnie pół na pół laskowe i włoskie, ale mogą być(...)gęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy orzechy i bułkę tartą, całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Krem budyniowy: 500 ml mleka 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 czubate łyżki mąki

Cynamonowe szczęście
CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I BEZĄ 130

mąki ziemniaczanej - 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) - 50g cukru (u mnie ksylitol) - 200g zimnego masła, pokrojonego na mniejsze kawałki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i przy pomocy haka (lub ręcznie) zagniatamy kruche ciasto. Gotowym ciastem wyklejamy dno blaszki, wyłożone wcześniej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i umieszczamy blachę(...)dokładnie rozprowadzamy na całości. Posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy w tej temperaturze  20 minut. Następnie temperaturę zmniejszamy  do 60*C i suszymy bezę jeszcze 15 minut. Ja piekłam cały czas na termoobiegu. Ciasto wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Z każdym kolejnym dniem beza staje się bardziej chrupka, pod warunkiem nie przykrywania

Smaczne Zdrowe
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 243

pieczenia - przesianie mąki przez sito napowietrza ją i wspomaga wyrastanie ciasta. Wyrobić wszystko mikserem przez kilka minut na gładką masę.  Na końcu dorzucić 3 garście porzeczek i wymieszać łyżką.   Małą tortownicę wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Przełożyć do niej ciasto(...)łyżką, bo ciasto będzie dość gęste .   Na wierzch wrzucić pozostałe owoce (3-4 garście).   Piec w temp. 180C ok. 45-55 minut na środkowym poziomie piekarnika - u mnie bez termoobiegu . Im mniejsza tortownica, tym wyższe ciasto i wydłużony czas pieczenia. Przy tortownicy o średnicy 22cm skrócić czas pieczenia do 40-45 minut. Wykonać test „suchego

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania