ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:15/1234)

Łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym 189

nich cynamon i dokładnie wymieszałam. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Jedną częścią ciasta kruchego wylepiłam dno foremki (najlepiej je rozwałkować, ale niestety wałka tutaj nie posiadam) i posypałam łyżką bułki tartej (dzięki temu ciasto nie rozmięknie), nałożyłam połowę jabłek i wstawiłam na 20 minut(...)piekarnika. Pod koniec pieczenia pierwszej połowy, ubiłam białka z sola i do ubitych dodawałam łyżka po łyżce cukru aż piana była gęsta lśniąca. Gdy pierwsza część ciasta była upieczona wyjęłam ją z foremki (wraz z papierem), wyłożyłam ją nowym papierem, wykleiłam ciastem, nałożyłam jabłka i na końcu bezę. Pieczemy również w 180 stopniach około 25 minut. Musicie uważać, żeby

Relaxtime
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 181

ciasto. Zawinąć w folie spożywcza i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, nawinąć na wałek i przenieść na formę. Wystające poza formę ciasto odciąć. Ciasto gęsto nakłuwać widelcem. Farsz: cebule pokroić w piórka, seler naciowy i paprykę w kostkę. Warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach C. Na ciasto wykładamy odsączonego tuńczyka oraz warzywa (bez wody powstałej podczas pieczenia). Jajka bełtamy, mieszamy ze śmietanką, startym serem oraz sola i białym pieprzem. Wlewamy mieszankę jajeczna na warzywa. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach

Pyry na Gaz
SERNIK BEZ SERA Z WIŚNIAMI / ŚMIETANOWIEC 71

przepis na fantastyczny sernik bez sera , znany również jako sernik ze śmietany. Dodałam do niego wiśnie z własnego ogrodu – to był fantastyczny pomysł! Wspaniale komponują się ze słodką masą. PALMA sprawdza się idealnie do kruchych ciast! Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: – mąka pszenna – 230 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka(...)jedną część mrozimy. Połową ciasta wylepiamy tortownicę. MASA SEROWA: Śmietana i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka podbijamy dodając pod koniec po łyżce cukru ( stopniowo ). Dodajemy budyń, miksujemy krótko. Dodajemy stopniowo śmietanę mieszając już szpatułką lub łyżką. Masę wyciągamy na ciasto. Układamy owoce ( nie wciskamy ). Ścieramy zmrożone ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Studzimy przez

Ostra na Słodko
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 759

papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia a następnie zdjąć papier. Beza czekoladowa(...)oraz przesiane kakao z mąką ziemniaczaną. Blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru

Moja Galeria Smaku
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 348

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki(...)lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut

w mojej kuchni
Borówkowe ciasto bez pieczenia (paleo, bez glutenu, bez cukru) 397

słodkiego. Dziś będzie to borówkowe ciasto paleo bez pieczenia (bez glutenu, bez cukru). Znowu napiszę, że ciasto jest mega łatwe. Wystarczy składniki zblendować na dwie masy, które później ze sobą łączymy. Nasi goście zostaną zaskoczeni formą i smakiem podanego deseru Zatem, zapraszam do blendowania! Spód ciasta: ¼ szklanki migdałów ½ szklanki orzechów laskowych(albo innych orzechów) ¼ szklanki wiórków(...)wcześniej zmrożony spód z orzechów. Gotowy torcik odkładamy do zamrażarki na około 2 godziny lub do czasu, aż odpowiednio stężeje. Serwujemy po około 15 minutach od wyjęcia. Smacznego! Artykuł Borówkowe ciasto bez pieczenia (paleo, bez glutenu, bez cukru) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Wegańskie drożdżowe ciasto z karmelizowaną dynią pod orzechową kruszonką 139

pokrój na kawałki podobnej wielkości co dynię. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj bez zbędnej staranności kawałki ciasta a na przemian co 2-3 kawałek ciasta na do dynię. Całość posyp kruszonką. Tak przygotowane ciasto odstaw do ponownego wyrastania na około 15-30 minut (krok 13). Piecz w temperaturze 170-180 stopni bez termoobiegu 50-60 minut

greenscarf
Jogurtowy murzynek 168

górnych wymiarach 12 cm x 35 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miski wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cukier z wanilią i całość mieszamy. Do dużej miski, w której będziemy ucierać ciasto, wkładamy masło i wsypujemy cukier. Masło z cukrem ucieramy mikserem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Do utartej masy, cały czas ucierając, dodajemy(...)ucieramy, do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i ucieramy, do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je, aż osiągniemy efekt suchego patyczka. W temperaturze 175 stopni trwa to 45 minut. Ja piekę na grzałkach: dół + góra, bez termoobiegu. Ciasto posypujemy cukrem pudrem

Smak mojego domu
Tort pomarańczowy z truflami 204

alkoholem (Rum Bacardi) , którym mam zalaną skórkę pomarańczową. Można też użyć likieru pomarańczowego lub samego soku. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia (moja tortownica jest dosyć niska, więc na wszelki wypadek „podwyższyłam” ją paskiem z papieru do pieczenia). Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 155°C. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy sok wyciśnięty(...)rózgą, następnie szpatułką zgarniamy ciasto od spodu, aż obie masy dokładnie się połączą i nie będzie widocznych żółtych smug. Ciasto przelewamy powoli do przygotowanej formy. Formę wstawiamy do szczelnej blaszki, do której wlewamy wrzątek do 1/3 wysokości tortownicy. Wstawiamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika (grzanie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) i pieczemy 75 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
CIASTO CZEKOLADOWE POLSKIE MŁYNY 145

jest bardzo fajnie wykonana, na pewno nam się nie rozpadnie podczas pieczenia ciasta.  Polecam w 100 % bo zarówno Ja jak i Moi Goście byli tym ciastem zachwyceni. Dodam , że ciasto robi się bardzo szybko .  Zapraszam również do odwiedzenia Strony  oraz FP POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI : 🍴Ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny 🍴2 Jajka 🍴75 g Margaryny(...)wysokich obrotach. 🍴Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.   🍴Wstawiamy do piekarnika lekko rozgrzanego i pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 160-165 stopni C przez 40-50 minut. 🍴Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową. Ja nie dodawałam już nic , ponieważ ciasto samo w sobie było idealne.  🍴Czekamy aż ciasto

Gotowanie Patki
Sernik kakaowy z rosą 213

cukru 3 białka jaj   PRZYGOTOWANIE: CIASTO Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Dodać pokrojoną na kawałki margarynę, posiekać.  Następnie dodać oba cukry i żółtka, zagnieść ciasto.  Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem  Ciastem wyłożyć spód i boki blachy.  MASA SEROWA  Do miski wyłożyć zmielony ser, dodać(...)części, do jednej części dodać kakao, wymieszać.  Wylewać łyżką masę na ciasto, na przemian, raz ciemna , raz jasna , do wykorzystania składników, masa będzie bardzo rzadka, ale ma tak być.  Włożyć do piekarnika na godzinę piec w 180 stop. BEZA  Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch ciasta wyłożyć pianę ubitą z pozostałych 3 białek

Kuchnia Danusi
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 752

wstawiamy na dno piekarnika – później wlejemy do niej wrzątek). Piec nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W tym czasie, w drugiej misce, białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dosypujemy drobny cukier – miksując na wysokich obrotach. Miksujemy ok. 5 minut, aż białka będą lśniące, a cukier się rozpuści. Dodajemy połowę ubitych białek(...)wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy ok. 55 minut w 155-160°C. Gdyby wierzch się przypiekał, możemy nakryć go kawałkiem folii aluminiowej

Poezja smaku
Zapiekane pomidory i cukinia w cieście filo 193

bardzo lekka, wytrawna tarta, trzy składniki , 30 minut i obiad gotowy. Ps. Jeżeli nie uda Wa się kupić ciasta filo, to spokojnie możecie je zastąpić francuski, te kupne, dostępne w bierdrze czy lidlu są wegańskie. Składniki na 4 porcje: 4 arkusze ciasta filo (w tym z biedronki było ich 7) lub opakowanie ciasta francuskiego 2 średniej wielkości cukinie 4-5 pomidorów(...)Wyłóż ciasto, tak aby brzegi wystawały, poukładaj na przemian plastry cukinii i pomidorów, wymieszaj oliwię z przyprawami , skrop tą mieszanką warzywa. Wystające brzegi ciasta zawiń niedbale do środka. Uwaga! Piecz bez termoobiegu przez 30 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł Zapiekane pomidory i cukinia w cieście filo pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
SERNIK ROSA 142

obsypać mąką. Ciastem kruchym wylepić dno tortownicy i wylać na nie masę twarogową. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. ( z termoobiegiem 165 st.) przez 30 minut następnie włączyć dodatkowo dolną grzałkę, żeby podpiec spód i piec 15 minut. W międzyczasie ubić pianę z białek, dodać cukier i ubijać, aż beza będzie błyszcząca. Po 45 minutach pieczenia sernik wyjąć(...)piekarnika, wyłożyć na niego bezę i piec jeszcze przez 15 minut. Razem ciasto powinno piec się przez 1 godzinę. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce. Najsmaczniejszy na drugi dzień po schłodzeniu Artykuł SERNIK ROSA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Szarlotka z wiśniami 141

minut. Dodajemy cukier i cynamon. Gdy owoce będą już nieco rozgotowane to dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Beza : Zimne białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Do piany dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy w stosunku 2/3 i 1/3. Większą połowę ciasta rozwałkowujemy. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta. Ciastem wylepiamy dno i boki ciasta(...)Wykładamy zimny farsz. Następnie bezę.  Z pozostałego ciasta tworzymy kruszonkę. Sypiemy na bezę. Całość pieczemy 75 minut w 180 stopniach. Studzimy. Smacznego

Ciasta z tradycjami

Proponowane wyszukiwania