ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:17/1234)

Ciastka francuskie z jabłkami 247

Ciastka bez mleka. Przygotowanie ich razem z pieczeniem zajmuje jakieś 20 minut. Ciasto francuskie zrobione na bezmlecznej margarynie jest równie dobre jak to zrobione na maśle. A ponadto można je podać osobom nietolerującym mleka lub alergikom. Składniki:porcja ciasta francuskiego (ok.300g)2 jabłkasurowe jajkocynamoncukier lub glukoza (kilka łyżek)Rozwałkowane ciasto kroimy na 6 prostokątów a następnie każdy prostokąt

prawdziwe jedzenie
Pizza neapolitańska na suszonych drożdżach 290

się słód jasny. 11.20 Po 20 minutach rozrywamy w dłoniach powstałe twarde ciasto na mniejsze kawałki, wlewamy do niego rozpuszczone w pozostałej wodzie drożdże. Całość mieszamy około 2-3 minuty do połączenia. Wsypujemy sól, mieszamy kolejne 2-3 minuty. Wlewamy oliwę i zarabiamy ciasto przez 8-10minut – ja zrobiłam to ręcznie, minutę w misce żeby połączyć je z oliwą(...)godzinę.   13.40 Ciasto po wstępnym ciepłym wyrastaniu chowamy do lodówki na zimną fermentację. Powinno spędzić w lodówce przynajmniej 12 godzin. Jeśli nie zamierzacie piec pizzy kolejnego dnia , ciasto może fermentować przez 12, 24 lub 48 godzin. DZIEŃ II – formowanie placków i pieczenie Ciasto wyjmujemy z lodówki na 3-4 godziny przed pieczeniem, żeby zdążyło się ogrzać

Karo in the Kitchen
Seromakowiec 154

chwilę miksujemy na koniec dodajemy białka. Zmiksować na najmniejszych obrotach i przelać do blaszki na masę makową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez ok 75 minut. ( Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić można przykryć w trakcie pieczenia ciasto folią aluminiową. Po upieczeniu zaczekać do całkowitego wystudzenia. Ułatwi to krojenie :) Smacznego

Kulinarne przygody
Ciasto z jabłkami 126

pieczenia przesiane przez sito,  mieszamy. Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto.  Jabłka kroimy w półplasterki,skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na wierzch ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni (góra dół bez termoobiegu) i pieczemy ok.50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem

Andzia Pichci
Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem 182

doskonałe ciasto, które można jeść bez wyrzutów sumienia.  Nie wierzycie ? Wcale nie oszukuję :-),  ponieważ ciasto jest przygotowane na bazie mąki pszennej razowej, naturalnego jogurtu i niewielkiej ilości tłuszczu. A na dodatek ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy zmiksować wszystkie składniki.  No to co ? Do roboty :-). Jogurtowe ciasto na razowej mące z rabarbarem Proporcje(...)pieczenia 1/2 szklanki oleju 350 g rabarbaru 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki imbiru płatki migdałowe cukier puder do posypania Składniki: Rabarbar kroimy w plasterki i posypujemy cukrem. Składniki na ciasto miksujemy w misce przy pomocy miksera. Ciasto wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 27 cm, układamy na nim rabarbar, a następnie posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto pieczemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z porzeczkami i bezą 264

minut. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. 1/3 owoców wyłożyć na biszkopcie. Do ubitych białek dodać resztę porzeczek, delikatnie wymieszać. Bezę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Po 25 minutach pieczenia wierzch ciasta przykryć folią aluminiową. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
SZARLOTKA Z WIŚNIAMI I BEZĄ 202

wiśni cynamon cukier do smaku BEZA: 4 białka szklanka cukru 0,5 opakowania różowego kisielu WYKONANIE CIASTO: Mąkę z proszkiem przesiewamy, dodajemy cukier i zimny tłuszcz. Wszystko siekamy, następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto, jeśli jest potrzeba dodajemy łyżkę śmietany. Ciasto dzielimy na 2 części: 2/3 ciasta chowamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Resztę ciasta zagniatamy z kakao i wkładamy(...)ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier. Na końcu dodajemy kisiel. SKŁADANIE I PIECZENIE CIASTA: Na podpieczone ciasto wykładamy zimne jabłka i w odstępach dajemy wiśnie. Łyżką nakładamy bezę i równo rozsmarowujemy. Ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i pieczemy ok. 40 - 50 minut aż nasza beza ładnie się zarumieni. Piekłam z termoobiegiem

Pani na deser
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 142

Wyrobić ciasto. Miskę wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki, jak mamy czas to nawet na całą noc. Ciasto rozwałkować między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa) i wycinać kształty rogów renifera (powinny być dużo grubsze niż standardowe ciastka, aby się nie połamały). Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 15 minut, zależnie(...)masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić

CoolinarniePL
łatwe, szybkie ciasto ze śliwkami... 165

przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką ciasto przełożyć do blaszki i na wierzchu poukładać śliwki bez pestek lekko je wciskając w ciasto piec 40-45 minut w 200C - upieczone ciasto zostawić do wystudzenia podać z kleksem bitej śmietany

W Mojej Kuchni Lubię
Kalafior - ciasto tarte (bezglutenowe) 187

cienką warstwę pozostałego ciasta a następnie smarujemy marmoladą. 7. Do pozostałych białek dodajemy szczyptę soli i szklankę cukru i ubijamy na sztywno, jak na bezę, pod koniec ubijania dodajemy łyżeczkę skrobi ziemniaczanej, dzięki której beza nie opadnie. 8. Na warstwę marmolady trzemy na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto z kakaem. 9. Na warstwę startego ciasta z kakaem kładziemy ubitą(...)piany trzemy schłodzone jasne ciasto. 11. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut. By nie opadła beza, po upieczeniu nie uchylamy drzwiczek piekarnika, obniżamy stopniowo temperaturę by pozwolić bezie na wysuszenie, wtedy nie opadnie. U nas trwa to około 30 minut. Jeżeli wyjmie się ciasto zbyt wcześnie, to może niestety opaść. 12. Upieczone ciasto obsypujemy cukrem pudrem

Kawa z mlekiem
Ciasto czekoladowo-owsiane z orzechami 137

resztą cukru i dodać do płatków. Wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Dodać 2/3 posiekanych orzechów oraz czekoladę. Gotową masę przełożyć do tortownicy (o średnicy 24 cm). Wierzch ciasta posypać resztą orzechów. Piec w temperaturze 180°C przez 40-50 minut (bez termoobiegu). Przed wyjęciem ciasta z piekarnika należy sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką

Di gotuje
Pyszotka 163

posypania ciasta. Jak przygotować ciasto Pyszotka z orzechami . Ciasto kruche : na stolnicę przesiać mąkę, dodać cukier, pokrojoną w kostkę margarynę, proszek do pieczenia oraz sodę. Posiekać nożem wszystkie składniki. Składniki siekać do momentu, w którym zaczynają łączyć się w całość. Dodać wtedy kwaśną śmietanę oraz żółtka. Zarobić ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu(...)Każdą z części rozwałkować, wyłożyć na blachę do pieczenia. Dół ciasta nakłuć widelcem a następnie posmarować połową powidła śliwkowego oraz posypać połową grubo krojonych orzechów włoskich. Tak samo przygotować drugą część ciasta. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 30 do 35 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Beza : białka ubić na sztywno. Kiedy ubite, małymi porcjami

mecooks
KRAKERSIK Z KREMEM BUDYNIOWYM 148

Wiem, że uwielbiacie takie ciacha w 10 minut – ja też! Ostatnio mama od koleżanek z pracy przyniosła kolejny, błyskawiczny przepis na ciasto bez pieczenia. Połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem budyniowym sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę. Smaki fantastycznie się komponują i tworzą ciacho, które zdecydowanie trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia

Ostra na Słodko
Truskawkowe z bezą kawową 200

około 20 minut. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy ciasto rozkładając równomiernie na całej powierzchni blaszki. Ciasto pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, osączamy z wody, kroimy na połówki. Przekładamy do garnka, wsypujemy cukier, wlewamy 1/2 szklanki wody, gotujemy na wolnym ogniu około 3-4 minut, aż cukier się rozpuści. Budyń rozprowadzamy(...)soli na sztywną pianę, dodajemy cukier puder, dalej miksujemy. Kawę rozpuszczamy w łyżce gorącej wody, cienkim strumieniem wlewamy do masy bezowej delikatnie mieszając. Bezę kawową wykładamy na masę truskawkową. Tak przygotowane ciasto pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni C. Ciasto przygotowała  Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto czekoladowo-buraczkowe 121

blogu znajdziecie też  ciasto buraczkowe , ale bez czekolady. Ciasto czekoladowo-buraczkowe Czas przygotowania: Proporcje na formę o wymiarach 30 x 42 cm Składniki Ciasto: 400 g upieczonych buraków 200 g roztopionego masła 200 g cukru trzcinowego 4 jajka 400 g mąki pszennej szczypta soli 40 g kakao 12 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu(...)masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, przyprawami, kakao i solą. Do masy jajecznej dodajemy buraki, delikatnie mieszamy. Dodajemy masło, mieszamy i dodajemy mąkę, delikatnie mieszamy, aż składniki ładnie się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wygładzamy i pieczemy ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez termoobiegu.  Po upieczeniu ciasto dostawiamy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania