KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI i BEZĄ

KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI i BEZĄ

KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI i BEZĄ

Naprawdę kruche (delikatne, rozpływające się w ustach) ciasto wypełnione nadzieniem z jagód i przykryte chrupiącą na zewnątrz i piankową w środku bezą. Lekkie i pyszne. Idealne do popołudniowej herbatki lub na wakacyjne spotkanie w ogrodzie. Spód ciasta jest bardzo dobry - maślany i cieniutki. Podczas pieczenia nie trzeba go przykrywać, ani wysypywać fasolą, wystarczy podziurkować widelcem i podpiec w piekarniku na złoty kolor. Świetnie współgra z ze słodko-kwasnymi jagodami i puszystą bezą. SKŁADNIKI 150 g mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, ciasto, wiśnia, fasola, maliny, czarna porzeczka, porzeczki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, pyszne ciasto, ciasto z białek , ciasto z malinami, ciasto z porzeczką, puszyste ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.