Tulipan – babka na białkach

Tulipan – babka na białkach

Tulipan – babka na białkach

Tulipan – babka na białkach Lekka babka składająca się z czterech kolorów i przyrządzona wyłącznie na białkach jaj – bez użycia żółtek. Po przecięciu ciasta ukazuje się piękny tulipanowy wzorek. Babka jest bardzo smaczna i efektownie wygląda. Polecam!     Składniki: 7 białek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 4 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 kisiel truskawkowy 1/2 szklanki maku Dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blaszki Polewa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babki, tarta, mak, polewa czekoladowa, bułki, bez pieczenia, przekąski, danie jednogarnkowe, przystawki, przekąska, ciasto z makiem, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.