ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:165/1234)

Torcik agerstowo-śmietanowy z borówkami 138

masy stopniowo przesiałam  mąkę powoli i delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam do tortownicy (kwadratowa o śred. 25 cm) wyłożonej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiłam do wy stygnięcia po czym przecięłam na dwa placki. Do tego

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 296

trójkąty. Nakładamy na najkrótszy brzeg po odrobinie kremu i zwijamy jak rogaliki pamiętając by końcówka ciasta była zawsze na spodzie. 4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut (do zrumienienia). Do przygotowania rogalików możemy użyć dowolnego nadzienia: białego sera, budyniu, marmolady lub cząstek owoców

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 118

wykładamy blachę papierem do pieczenia i wykładamy na niego spód. Na równo rozłożony spód wylewamy krem budyniowy. Rozkładamy owoce i posypujemy kruszonką. Ciasto na kruszonkę powinno bez problemu dać się pokruszyć w palcach. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Całość pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez około 45-50 minut. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Gofry z cukinii 170

jakiś porządky słodzik) - 5g kakao - cynamon szczypta - proszek do pieczenia/ soda oczyszczona szczypta - słodzik według uznania   DODATKI u mnie: - 10g batona proteinowego - 105g jeżyn - 80g truskawek - 11g orzechów w karmelu - 7g orzeszków ziemnych   WYKONANIE: CUKINIA: - zetrzyj na tarce - wsyp szczyptę soli - przełóż do miski - po 15 minutach ( po przygotowaniu i zrobieniu całej reszty) ODSĄCZ Z NADMIARU WODY(...)pianę - dodajemy OSTROŻNIE resztę składników + odsączoną cukinie - ja do połowy cista dodałam kakao, połowę zostawiłam - pieczemy w nagrzanej gofrownicy lub w piekarniku jako ciasto 180* ok 35 minut lub smażymy na palteni! SMACZNEGO!   CIASTO Z MOIMI DODATKAMI: 472KCAL B37 W51 T12 CIASTO BEZ DODATKÓW: 255KCAL

fitolarun.blogspot.com
Ciasto z roszponką 95

cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sodę, mąkę i roszponkę zmiksowaną z orzechami, marcepanem . Wszystko razem miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem (u mnie taka o średnicy 10cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Podajemy z ulubionym kremem, bezami lub bakaliami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Słodkie środy - Tort pod czereśniową chmurką 157

wiśni 2 galaretki 600 ml wrzącej wody dodatkowo: 100-120 g małych białych bez  PRZYGOTOWANIE: Spód: Mąkę łączymy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, żółtkami i masłem – szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciastem wykładamy tortownice (u mnie 27cm) nakłuwamy widelcem. Wstawiamy ciasto do nagrzanego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drożdżowa babka zaparzana 139

mąkę i dodajemy rozpuszczone masło. Pod koniec, dodać rodzinki i dokładnie je wmieszać w ciasto. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i  wysypanej mąką/bułka tartą formy i odstawić na 30 minut. W tym czasie, rozgrzać piekarnik do 180C bez termoobiegu. Piec 40 minut, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu można babkę obsypać cukrem pudrem, lukrować czy polać

CookYourself
CIASTO CYTRYNOWE JOGURTOWE – KUKURYDZIANE , FIT , BEZGLUTENOWE 474

cytrynowa – 1 łyżka * osoby będące na diecie bezglutenowej wybierają oczywiście proszek do pieczenia bez glutenu SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy. Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ). Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z chili 221

proszkiem i sodą mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest upieczone dobrze. Patyczek powinien być lekko wilgotny, ale bez drobinek lepkiego ciasta.Przed pokrojeniem ciasto powinno wystygnąć, żeby nie było efektu lekkiego zakalca ;)Do dekoracji:1/2 czekolady

Codzienna kuchnia niecodzienna
CHLEBEK BEZGLUTENOWY Z KASZY JAGLANEJ, WERSJA II 230

Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180*C i piekę ok.45 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Masa jest dość luźna, bardziej niż w wersji pierwszej dlatego po 20 minutach pieczenia wyjmuję blachę z piekarnika i wtedy jeszcze raz nacinam podpieczone ciasto, tak by utworzyły się  oddzielne kawałki. Blaszka wraca do piekarnika i dopieka się jeszcze

Smaczne Zdrowe
CIASTECZKA BURACZANE Z ZIARNAMI, NA MĄCE JAGLANEJ 218

dodać także pokruszone orzech laskowe, lub zrobić połowę z orzechami (wówczas 30g) a drugą połowę bez. Jedna i druga wersja jest przepyszna.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta i formujemy ciacha. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170* (termoobieg), ok.45 minut. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia na blaszce. Smacznego

Smaczne Zdrowe
BABECZKI CYTRYNOWE. 245

Następnie wlewam mleko, miksuję, sok z cytryny - miksuję, a na końcu olej cienkim strumieniem,  miksując bez przerwy na małych obrotach. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wypełniam ciastem do 2/3 papilotki do muffinek, wstawiam do pieca i piekę przez jakieś 20 - 25 minut, aż pięknie zbrązowieją na wierzchu. Czekam, aż wystygną. Posypuję cukrem pudrem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 382

rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Krem budyniowy: 1 saszetka budyniu

Fabryka pomysłów
Tarta z musem jagodowym 191

Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem.  Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Na mus: 1,5 szklanki

Fabryka pomysłów
Domowe krakersy z solą i rozmarynem 148

rozkładamy na papierze do pieczenia, smarujemy przy użyciu szczeciniastego pędzelka oliwą z oliwek i posypujemy odrobiną soli morskiej. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do zezłocenia przez 10-12 minut. W tym czasie wałkujemy kolejne krakersy. Po wyjęciu studzimy gotowe krakersy na kratce i tak samo pieczemy kolejne partie. Krakersy przechowujemy w szczelnym pojemniku, bez dostępu wilgoci(...)suchym i chłodnym miejscu –wytrzymają miesiąc. SKŁADNIKI CIASTO NA KRAKERSY – duuużo! 250g mąki pszennej T500-550 + zapas 1 łyżeczka drożdży suszonych (3,5-4g – pół opakowania) 170ml ciepłej wody 3 łyżeczki cukru (15g) 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki drobno posiekanego rozmarynu (zużyłam 7g samych listków) ½ łyżeczki soli   DO PIECZENIA około 100-120ml oliwy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania