ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:170/1234)

JABŁECZNIK ZAPARZANY 121

Formę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Wylewam połowę ciasta, posypuję równomiernie 3/4 jabłek. Na jabłka wylewam łyżką resztę ciasta tworząc ósemki, zygzaki. Ciasto całkowicie nie przykryje jabłek. Ostatnim krokiem jest wyłożenie resztę posiekanych jabłek. Jabłecznik piekę w temp. 180 st. C przez 50 minut, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Wystudzony jabłecznik

Zasmakuj Kuchni
Łaciate ciasto z gruszkami 113

pieczenia wykładamy połowę ciasta, do drugiej części dajemy mleko, kakao, dokładnie mieszamy, wykładamy łyżką na jasne ciasto. Ciasto jest dość gęste i ciężko się wykłada, dlatego część z kakao musicie wykładać na jasne ciasto małymi kupkami, raz koło razu. Na wierzch układamy gruszki bokiem, jedna za drugą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C, pieczemy 50-55 minut(...)funkcji góra-dół. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika do wystudzenia. Jeśli lubicie ciasta posypane cukrem pudrem, możecie je posypać, chociaż bez cukru jest również pyszne. Smacznego :)) gruszki, kakao

Bułka z Chlebem
Ekspresowe bułki bez wyrastania! - bułki śniadaniowe 121

nawet ten kto nigdy nic nie piekł, uwierzcie, wiem co piszę. Zagniatam ciasto, formuje bułeczki i piekę, w sumie może 40 minut, rewelacja. Wstaje rano, zarabiam ciasto, wkładam do piekarnika, idę pod prysznic a jak wychodzę bułki gotowe. Naprawdę warto. Bułki śniadaniowe bez wyrastania. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Gofry czekoladowe - zdrowe, pyszne, proste 124

jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 30 ml mleka Przygotowanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wymieszaj z mlekiem, a następnie z pozostałymi składnikami.  Ciasto wylej na rozgrzaną gofrownicę i piecz około 6 minut (w zależności od mocy urządzenia).  Podałam z owocami i waniliowym jogurtem.  Wartości odżywcze dla 1 porcji bez dodatków (2 gofry): energia

Zdrowie na języku :P
Moskole + film 170

łatwo będzie odchodziło od ręki, gdy ciasto będzie zbyt wilgotne, dosypujemy trochę mąki. Po wyrobieniu ciasta, odrywamy z niego niewielkie kawałki i formujemy placki o grubości 1cm a następnie układamy je na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu i pieczemy ok 8-10 minut z każdej strony na małym ogniu żeby się nie przypaliły. W miseczce umieszczamy miękkie masło, dodajemy

Smakowite Dania
MAZUREK CYTRYNOWY 150

kwadratowej formie 24x24cm plus dodałam wałek z ciasta na około spodu ,natomiast autorka rozwałkowała ciasto na 25x35cm i podzieliła na dwie części bez rantu,) przekładamy je do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy je widelcem spód pieczemy na złoty kolor około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC gotowy studzimy ale najlepiej zostawiamy go w blaszce żeby

Słodkie zapomnienie
Ciasto orzechowiec 3008

widelcem. Piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 12 - 15 minut.  Z drugą częścią ciasta postąpić podobnie, ale dodatkowo przed pieczeniem położyć na nim lekko wystudzoną masę orzechową. Piec tyle samo czasu co poprzedni placek, oba wystudzić. Placek bez orzechów posmarować cienką warstwą konfitury, a na niej wyłożyć krem i przykryć plackiem

Kuchcik gotuje
Fit sernikobrownie z powidłami 168

koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 25x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec 30-40 minut 170*C. Wyjąć, wystudzić.   Sernik: 250 g twarogu  2 jaja 170 g jogurtu naturalnego  3 łyżki miodu 40 g budyniu waniliowego bez cukru  1/2 słoiczka powidła śliwkowego Białka oddzielić od żółtek. Ser zmiksować

Chocolate Muffin Blog
Tarte flambée 153

powinno być bardzo cienko rozwałkowane. Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę i podsmażamy na patelni, bez użycia oleju. Śmietany łączymy, dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej. Nasz sos rozsmarowujemy na cieście, na to układamy nadzienie i pieczemy w 220 stopniach przez około 15 minut. Prawdziwą tarte flambee jest pieczone na kamieniu w bardzo wysokiej temperaturze, a ciasto powinno być

Delusional Trine
Babka wielkanocna - najszybsza! 129

jednym jajku - po każdym miksujemy do połączenia składników. Po ostatnim jajku całość miksujemy około minutę, by masę spulchnić. Wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia, wlewamy mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wlewamy do formy na babkę z kominem (silikonowa bez smarowania, ale inne trzeba najpierw wysmarować masłem i wysypać krupczatką lub bułką tartą). Pieczemy

Kolorowy Przepisownik
Tarta snickers 139

piec przez około 25 minut na złoty kolor (jeżeli boicie się, że ciasto Wam urośnie możecie je piec z obciążeniem, na spód wyłożyć papier do pieczenia, a na to ryż lub specjalne kulki i piec ok. 15 minut, a potem 10 minut bez nich, tym razem pominęłam ten krok). Wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej

Fabryka pomysłów
Muffinki czekoladowe z wiórkami kokosowymi 132

misek, dobrze wymieszaj, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, całość wymieszaj. 4. Ciasto przelewaj do papierowych kokilek (lub silikonowych foremek na muffinki). Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Karmelowa tarta z kremem z kaszy manny 250

odpoczęło. Po tym czasie rozgniatamy w foremce na tartę, dokładnie dociskając również przy bokach. Pieczemy w temp. 200 st. przez 10 minut z obciążeniem (na ciasto dajemy kawałek pergaminu, a nim umieszczamy obciążnik - np. fasolę), a następnie kolejne 10 - 15 minut bez obciążenia, aby ciasto się pięknie zarumieniło. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i dajemy mu przestygnąć. Masa

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Drożdżówka marmurkowa 111

trochę wyrosnąć, potem ułożymy warstwami w blaszce i jeszcze raz pozostawimy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C, zwiększamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy 30-35 minut. Doskonale smakuje bez dodatków,  ale można też posmarować masłem lub dżemem, lub jednym i drugim. Smacznego

Maminek kulinarny