ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:163/1234)

CIASTO "KOKOSOWA DAMA" 95

średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować. Do formy wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.  Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru(...)wiórki kokosowe do posypania na wierzch Jeden płat biszkoptu włożyć do blachy, w której był pieczony. Biszkopt wysmarować konfiturą porzeczkową. Na wierzch wyłożyć 3/4 kremu budyniowego. To wszystko zakryć drugim płatem biszkoptu. Na końcu wysmarować resztę kremy. Całość na wierzchu posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą

Zrób to smacznie
MURZYNEK Z MASĄ JOGURTOWĄ 294

obie mąki i miksujemy, aby masa była gładka. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej najpierw ciemne, czekoladowe ciasto, a na nie delikatnie masę jogurtową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st na około 55 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy polewą, lukrem lub zostawiamy bez polewy

Walijskie Pichcenie
Waniliowe babeczki śniadniowe z czekoladą bez cukru i owocem kaki 147

szkodzi! Ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut w mikrofalówce :) Do ciasta można dodać cynamon, przyprawę korzenną lub kakao. Jako polewę wykorzystałam roztopioną czekoladę gorzką o smaku kawy. Dla urozmaicenia podałam plasterki owocu kaki. Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki otrębów 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do kubeczka(...)miski, którą można używać w mikrofali. Piec 2-3 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Ja użyłam wysokiego kubka o grubych ściankach. Babeczki powstały przez przekrojenie jednej dużej części na dwie mniejsze. Polać roztopioną czekoladą i podawać z ulubionymi owocami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Letnie ciasto truskawkowe 179

galaretki truskawkowejPrzygotowanie:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy margarynę, żółtka oraz 1/2 szklanki cukru i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części,  1/3 ciasta chowamy do zamrażarki a pozostałe na 30 minut do lodówki. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając pozostały cukier. Blachę wylepiamy ciastem a na nim układamy umyte i oprószone mąką(...)truskawki, następnie posypujemy je galaretką i wykładamy przygotowaną pianę z białek. Na wierzch bezy ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Kremowy sernik chałwowy z polewą chałwową 215

tylko do połączenia składników, by niepotrzebnie nie napowietrzać ciasta. Chałwę kroimy na drobne kawałki i dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy łyżką. Masę serową przekładamy do tortownicy na schłodzony spód ciasteczkowy. Pieczemy bez termoobiegu w kąpieli wodnej (możecie o niej więcej poczytać tutaj ), w temp. 160 st. przez 60-65 minut. Następnie schładzamy w piekarniku, a później w lodówce

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
LUKSUSOWE BUŁKI DO BURGERÓW 169

odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól oraz wyrośnięty rozczyn z drożdży. Mieszamy przy użyciu mieszadła do ciast drożdżowych, tzw. haka. Gdy składniki się połączą dodajemy po jednym żółtku, a gdy ciasto będzie jednolite, zaczynamy dodawać miękkie masło. Kolejną porcję masła, dodajemy, gdy poprzednia dokładnie połączy się ciastem. Po dodaniu ostatniej porcji masła(...)wyrabiamy jeszcze około 7 minut lub dłużej, aż ciasto zacznie odstawać od  ścianek dzieży, będzie gładkie i lśniące. Oprószonymi mąką dłońmi, zagarniamy ciasto pod spód formując kulę, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 1-2 godziny w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 190℃ bez termoobiegu. Wrośnięte ciasto

cool and minty
Sernik z jabłkami 392

dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez 15-20 minut. Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany(...)delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wyłożyć na upieczony, ostudzony spód ciasta. Na jabłka wyłożyć masę serową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 o C przez około 45 minut. Ciasto ostudzić i udekorować według własnego uznania

In my kitchen
Pancakes (placuszki) z malinami 114

podają. Moje placuszki usmażyłam bez sody, wyszły puszyste i miękkie. Pancakes (placuszki) z malinami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 340 g mąki pszennej szczypta soli 60 g cukru 2 duże jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 340 ml mleka 65 g oleju maliny Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Najlepiej robić to jest trzepaczką lub mikserem

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kołem się toczy 155

Natłuszczamy formę na ciasto. Dobrze mieszamy wszystkie składniki na spód ciasta. Mimo, że to co otrzymamy jest sypkie, świetnie się przykleja do boków foremki- mocno przyciskając, dość grubą warstwą oblepiamy spód i boki formy, a następnie wkładamy ją do piekarnika na 10 minut. Wyjmujemy i studzimy a piekarnik nastawiamy na 165 stopni. Serek ubijamy przez chwilę, aż zrobi się gładki(...)papierem do pieczenia i wkładamy do pieca na dużą blachę. Do dużej blachy wlewamy gorącą wodę- tak, żeby dookoła sernika było jej około 3cm. Pieczemy 1 godzinę 40 minut, aż środek ciasta prawie się zetnie (powinien wciąż być lekko płynny). Potem wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim ciasto na jeszcze godzinę. Po godzinie wyjmujemy ciasto, czekamy

les mirabelles
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTKA GRYCZANE 134

cukru trzcinowego 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 jaja (najlepiej prosto z lodówki) 150 g posiekanej czekolady mlecznej Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 180 st bez termoobiegu. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia. Czekoladę gorzką roztopcie w kąpieli wodnej, lekko przestudźcie.  Mąkę gryczaną przesiejcie, zmieszajcie z solą, sodą i kakao.  Masło zmiksujcie z cukrem i ekstraktem z wanilii(...)Dosypcie posiekaną czekoladę, wymieszajcie. Na papier do pieczenia nakładajcie niedbale łyżką porcje masy zachowując odstępy- ciasta wystarcza na około 25 ciastek. Pieczcie około 9-10 minut.  Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka wyglądają na niedopieczone- tak powinno być. Zostawcie je na kilka minut na blasze zanim przełożycie na kratkę- zastygną, wtedy bez problemu przełożycie je w dowolne miejsce

OliveandThyme
Babka marmurkowa 68

Tradycyjna babka marmurkowa pieczona trochę inaczej – w „kąpieli wodnej”. Babka wychodzi wilgotna i przepyszna. Niezwykle prosta , bez ubijania osobno białek Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 5 jajek 2 ¼ szklanki mąki 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ szklanki mleka 1 łyżka kakao Przygotowanie: Miękkie masło ucieram(...)pieczenia i dodaję partiami do masła i jajek na przemian z mlekiem. ¾ ciasta wykładam do foremki babkowej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką, do ¼ dodaję kakao i mieszam. Ciasto kakaowe wykładam na ciasto jasne, delikatnie mieszam patyczkiem. Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni, wstawiam do środka naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, a obok naczynia ustawiam blaszkę z babką. Piekę

Słodki sentyment
Rogale jak marcińskie ale dużo łatwiejsze w wykonaniu 109

pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** Po wystudzeniu rogaliki polewamy lukrem i obsypujemy posiekanymi orzechami *** *** Aby uzyskać pyszny, biały lukier należy cukier puder wymieszać z odrobiną słodkiej śmietanki – dodajemy tyle śmietanki aby uzyskać odpowiednią konsystencję, gęstą ale lejącą *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE

Blog z Apetytem
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną 140

ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które lekko spłaszczaj i za pomocą foremek nadawaj im różne kształty. Moje były gwiazdkami, księżycami, kwiatkami. Wciskaj w nie kawałki orzecha włoskiego, żurawinę, lentylki, rodzynki, obsyp wiórkami kokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut(...)bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada : Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta łyżkę do półtorej kakao. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną 127

ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które lekko spłaszczaj i za pomocą foremek nadawaj im różne kształty. Moje były gwiazdkami, księżycami, kwiatkami. Wciskaj w nie kawałki orzecha włoskiego, żurawinę, lentylki, rodzynki, obsyp wiórkami kokosowymi, kawałki czekolady, na co tylko masz ochotę. Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut(...)bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada: Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta łyżkę do półtorej kakao. Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania