ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:161/1234)

Kakaowe markizy z kremem orzechowym bez cukru (białkowo-tłuszczowy deser) 145

bardzo trafiony, więc z czystym sumieniem polecam jako zdrową przekąskę. Można oczywiście zrobić je w wersji jasnej bez kakao oraz pobawić się różnymi wersjami kremu.  PRZEPIS ZDROWE MARKIZY Z KREMEM ORZECHOWYM Czas przygotowania 10 minut + czas pieczenia 15 minut Z podanych składników wychodzi 9 ciastek Masa na ciastka 100g sera twarogowego typu włoskiego Pół jajka Mąka kokosowa(...)CIASTKA Twaróg rozgnieść widelcem z jajkiem Dodać kakao Dodawać po trochu mąkę kokosową i wyrabiać aż do uzyskania takiej konsystencji żeby dało się uformować w dłoniach zwartą kulkę Ciasto położyć na papierze do pieczenia, przykryć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na grubość ok 2-3mm Wykrawać niewielkie kółka i odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Piec

HealthyCreations
Wiosenne herbaciane ciasteczka 203

blacie rozwałkowujemy ciasto lub rozgniatamy ręką na grubość około 3 mm (ciasto można z wierzchu lekko posypać mąką jakby się lepiło). Foremką wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy około 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom). Czas pieczenia jest zależny od grubości ciasteczek i piekarnika. Ciasteczka należy obserwować(...)powinny mieć ładnie zarumieniony spód). Zdejmujemy z blaszki gdy ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy z trzcinowym cukrem pudrem) i posypałam strzelającą posypką. Smacznego

Słodkie okruszki
Tradycyjne kruche ciasteczka z marmoladą 222

żółtka. Siekamy wszystko dokładnie nożem. Wyrabiamyciasto do połączenia się składników. Jeśli ciasto będzie ciężko się zagniatać, można dodać łyżkę śmietany.Sekretem jest aby wyrobić je jak najszybciej, bez zbędnego zagniatania. Ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez 30-40 minut. Po schłodzeniu dzielimy ciasto na 3 części i wałkujemy na grubość około 3 mm, podsypujemy w razie(...)potrzeby delikatnie mąką. Wykrawamy ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki. Połowę ciasteczek smarujemy marmoladą i nakrywamy je drugim ciasteczkiem.Układamy na papierze do pieczenia, zachowując nieduże odstępy. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 12-15 minut, do lekkiego zarumienienia

Mania Gotowania
Torcik kakaowo- śmietankowy z wiśniami i czekoladową koronką 178

razem z proszkiem do pieczenia i kakaem do miski . W drugiej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Jak już je ubijemy dodajemy partiami cukier i żółtka. Nadal ubijamy.   Następnie do masy jajecznej dodajemy mąkę. Delikatnie miksujemy. Wymieszaną masę przekładamy do formy o średnicy 26 cm. Pieczemy w temperaturze 160C przez ok. 30-40 minut. Jak już biszkopt wystygnie(...)gotowa oddzielamy od niej ¼ masy. Do reszty dodajemy odsączone wiśnie. Mieszamy. Masą z wiśniami przekładamy blaty ciasta. Wierzch i boki tortu smarujemy masą bez wiśni. Dokładnie wygładzamy. Odstawiamy do lodówki. W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Z papieru do pieczenia wycinamy pasek. Pasek ten musi być wysoki i szeroki tak jak nasz tort ( może być też

Passion of Cooking
Pizza Prezydentowej 172

ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Wyrośnięty rozczyn mieszamy z resztą składników,  pamiętając o stopniowym dolewaniu wody. Wyrabiamy dokładnie, żeby ciasto było gładkie i bez grudek, aż przestanie przywierać do rąk i ścianek miski. Powinno być plastyczne, miękkie i elastyczne. Rozciągamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrastania(...)żeby nie przeciążyć i nie przemoczyć ciasta. Jeśli dajemy pieczarki, to najlepiej lekko podsmażone, a świeże pomidory, najlepiej położyć już na ser, żeby szybko się zapiekły i nie przemoczyły ciasta. Całość przyprawiłam dużą ilością oregano, bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną majeranku. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190°C na dolnym poziomie ok. 20 minut. Pyszne z sosem czosnkowym lub ketchupem

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami 160

foliowym rękawem do pieczenia) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C. Potrawę pieczemy przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy danie i dokładamy warzywa – pokrojoną w dużą kostkę paprykę oraz szparagi (ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki) *** *** Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy dalej, ale już bez przykrycia przez 20 minut *** *** SMACZNEGO(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 295

pieczenia i dodać pozostałe składniki .Szybko zagnieść ciasto ,podzielić na dwie części ,większą na spód i mniejszą na wierzch i schłodzić w lodówce przez 0,5 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować na kształt koła i wyłożyć na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Podpiec na złoty kolor w 180 stopniach przez około 15 minut . Budyniowa pianka(...)obrotach miksera dodać proszek budyniowy , cały czas miksując . Masę budyniową wyłożyć na podpieczony spód ,na masę czereśnie i na wierzch resztę ciasta z lodówki .Rozcieramy je w palcach po całym cieście. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut .Po upieczeniu i przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja z Moje Wypieki

Ladylaura.
Drożdżowe ślimaki z dynią i malinami. Drożdżówki z lukrem! 216

aromatu śmietankowego ponadto: -3 łyżki masła - maliny - brązowy cukier  konfitura z dyni własnej roboty - 1 szklanka miąższu z pieczonej piżmowej dyni (Hokkaido) - cynamon - kardamon - imbir - miód - brązowy cukier W dużym rondlu zagotuj miąższ z przyprawami. Gotuj około 15 minut. Przełóż wrzący do słoiczka i szybko zakręć. Gotowe.  Mąkę wsyp do miski.  Podgrzej mleko. Rozpuść w rondelku masło(...)minut. Ciasto podsyp mąką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce bez przeciągów. Ciasto podwoi swoją objętość.  Ciasto podziel na 3 równe kawałki. Każdy rozwałkuj na stolnicy na równy prostokąt. Posmaruj cienką warstwą roztopionego masła, konfitury z dyni. Poukładaj w miarę równo maliny. Następnie zwiń ciasto w rulon. Pokrój na równe kawałki. Ułóż na blaszce do pieczenia

SMYKWKUCHNI
Torcik makowy bez mąki 340

makowiec bez mąki. Taki sobie torcik ozdobiony cukrem pudrem. Upiekłam na spróbowanie i już wiem, że warto, bo jest bardzo szybki do zrobienia i chyba smaczny skoro zniknął bardzo szybko z talerza. Jak się ma w domu trzech łasuchów, a ja czwarta to tak jest z tymi ciastami.  A zapomniałam powiedzieć, że czasami na ciasto wpada córcia(...)Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować masłem i wysypać bułką tartą . Wlać ciasto, wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 45 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem. Ja dekorowałam ciasto za pomocą serwetki. Zródło gazeta Ciasta i Torty tort makowy bez mąki

O kuchni z uczuciem
Ciasto migdałowe z kokosową polewą... na weekend 193

ekstraktu migdałowego 340 g mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g mielonych migdałów 150 ml mleczka kokosowego Polewa kokosowa: 1 szklanka mleczka kokosowego 70 g   cukru sok z połowy cytryny 4 łyżeczki mąki kukurydzianej garść płatków migdałowych Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszałam. Jajka i cukier ubiłam na puszystą masę(...)obrotach. Do ubitej masy wlewałam małymi porcjami mleczko kokosowe i mieszałam łyżką. Już bez użycia miksera. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę wylałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 40 minut. Ciasto po upieczeniu (sprawdziłam patyczkiem) odstawiłam do wystudzenia. Potem wyjęłam tortownicy i zostawiłam

Kuchnia u Krysi
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 607

orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru pudru łyżka masła CIASTO  Z podanych składników zagniatamy ciasto. |Wstawiamy je na 20 minut do lodówki. Dzielimy na 3 równe części,wałkujemy i dajemy do blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat pieczemy około 10-12 minut w temperaturze 170 stopni. KREM  2,5 szklanki mleka wlewamy(...)drobno. Mieszamy. orzechy wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia  i prażymy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 5-10 minut , wyciągamy, studzimy, zimne rozdrabniamy rękami. POLEWA  wszystkie składniki polewamy dajemy do miski nad kąpielą wodną, mieszamy co chwilkę do połączenia się składników. Spody ciasta smarujemy kremem Ostatni spód tez ma być posmarowany, wstawiamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto na białkach 238

pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka. Gotowe ciasto studzimy *** *** Następnie przygotowujemy polewę: czekoladę podgrzewamy wraz z mlekiem i mieszamy do momentu, uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Płynną polewą dekorujemy wierzch i boki ciasta *** *** Ciasto odkładamy do zastygnięcia polewy *** *** SMACZNEGO ***     Polecam także: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ(...)PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ Artykuł Czekoladowe ciasto na białkach pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto drożdżowe w truskawkami 212

wyłóż papierem do pieczenia i ułóż w niej pozawijane kulki w niewielkich odstępach. Powinieneś mieć 2 warstwy. Odstaw całość do ponownego wyrastania na 30-60 minut, po czym upiecz w temp.170 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut. dla początkujących odsyłam do swojego przepisu, z którego korzystałam piekąc to ciasto Skubaniec drożdżowy Smacznego

greenscarf
MUFFINKI 124

niesamowicie. Tu nie da się nic zepsuć;) Muffinki z tego przepisu wychodzą chrupiące z zewnątrz, zaś mięciutkie w środku. To mój sprawdzony przepis na muffinki, bardzo łatwy w przygotowaniu, bez miksera, nawet dla początkujących. To jeden z tych uniwersalnych przepisów na babeczki, który możecie dowolnie modyfikować, dodając np. wiórki kokosowe, posiekaną czekoladę, suszone owoce, tarte orzechy, skórkę z cytrusów(...)połączenia rózgą kuchenną do połączenia. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra/dół, bez termoobiegu. Formę na muffinki wykładam papierowymi foremkami, wypełniam je do 2/3 ciastem. Wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę do złotego koloru przez 20-25 minut. Gotowe wystudzone muffinki posypuję cukrem pudrem. Można udekorować je polewą czekoladową lub lukrem. Muffinki idealne

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kokosowo- orzechowe 3 304

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do uzyskania „bezy”. Dodajemy żółtka. Miksujemy na najniższych obrotach. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem i mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki 22cm x 25 cm i pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy

Domowe ciasta