ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:152/1234)

Skubaniec 221

białek i pozostałej ilości cukru. Piana powinna być gęsta i lśniąca jak na bezę. Na przygotowany spód układamy owoce, przykrywamy ubitą pianą z białek i wyrównujemy szpatułką. Na pianę kruszymy pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. 50 minut do godziny w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni. Podczas pieczenia piana może urosnąć i nieco popękać. Po wyciągnięciu z piekarnika opadnie

Ciastkozercy
TORT SERCE BEZ FORMY 183

jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzony biszkopt kroimy na 3 blaty. Krem budyniowy : Składniki  500ml

RAROSSA
Muffiny żytnio-kukurydziane z gruszką i cynamonem 106

proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojoną w niewielką kostkę gruszkę (bez skórki).  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około(...)minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.  Gotowe wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia

Di gotuje
Muffiny podwójnie czekoladowe 113

mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką.  Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy posypką i ciemną czekoladą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 171

jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa borówkowa Około 15 dag borówek zblędować (zblędowane owoce przetrzeć prze

RAROSSA
CIASTO BANANOWIEC NA ZIMNO 166

jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa bananowa Banany . zblędować, . i . dodać . 2 . tężejące . galaretki . cytrynowe

RAROSSA
Chleb pszenno - żytni 120

mięciutki środek. Ten upiekłam za jednym zamachem w dużym naczyniu. Jeśli nie macie dużego to podzielcie ciasto na dwa naczynia lub po prostu zróbcie jeden z połowy składników i skróćcie czas pieczenia do 30 minut z pokrywką i do 30 bez. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 185

żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać,  dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Kostki lodu Dwie galaretki rozpuścić w 3,5   szklanki wrzątku

RAROSSA
KRYSZTAŁEK 163

jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Masa śmietanowa Każdą galaretkę rozpuścić w 1, ¾ szklanki gorącej wody

RAROSSA
Skubaniec 431

białek i pozostałej ilości cukru. Piana powinna być gęsta i lśniąca jak na bezę. Na przygotowany spód układamy owoce, przykrywamy ubitą pianą z białek i wyrównujemy szpatułką. Na pianę kruszymy pozostałą część ciasta. Pieczemy ok. 50 minut do godziny w piekarniku rozgrzanym na 170 stopni. Podczas pieczenia piana może urosnąć i nieco popękać. Po wyciągnięciu z piekarnika opadnie

Ciastkozercy
Muffinki pomarańczowe 161

pomarańczy i krótko zmiksować. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości, po czym włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Upieczone muffiny wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Chcę Wam zaproponować również krótki film, dzięki któremu dowiecie się jak zmiksować ciasto bez bałaganu. #beko   #ciastojakzobrazka

Passions hobbies life
Mini ciasta dyniowe bez glutenu 142

łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Foremki smarujemy olejem kokosowym. Sypkie składniki mieszamy. Dodajemy do nich puree z dyni, jajka oraz masło. Ciasto przelewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut, aż będzie rumiane od góry, lub patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty. Smacznego! Artykuł Mini ciasta dyniowe bez glutenu pochodzi

PaleoLife
Sernik na zimno z powidłami śliwkowymi i karmelem bez pieczenia 217

Szybki deser bez pieczenia idealny na upały, z dodatkiem pysznego karmelu i powideł śliwkowych. Niebanalne połączenie na koniec wakacji :) Ciasto do zrobinia w mniej niż 10 minut. Wykonany w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Śnieżne kule – świąteczne ciasteczka 124

waniliowy ekstrakt i zmiksuj na kruszonkę. Wyłóż masę na stolnicę i zagnieć ciasto. Odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Wstaw ciastka do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut. Ciastka lekko popękają. Wyjmij

codojedzenia
Ciastka z nektarynką 113

przepyszne ciasteczka. Do przygotowania ciastek potrzebujemy: – opakowanie ciasta francuskiego – dżem brzoskwiniowy/morelowy – kilka nektarynek Ciasto francuskie kroimy na równe kawałki, smarujemy dżemem a na wierzchu kładziemy pokrojone na ćwiartki nektarynki. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach bez termoobiegu. Dodatkowo wierzch można przesmarować dżemem lub posypać cukrem, ułożyć płatki migdałów. Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Kakaowe ciasto z morelami 102

Wlać masło. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Suchą mieszankę wsypywać porcjami do masy, ucierając na małych obrotach miksera. Ciasto wyłożyć do średniej prostokątnej blachy (25 x 30 cm), na wierzch wyłożyć połówki moreli bez pestek skórką do dołu. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 o C do suchego patyczka. Ostudzić, można posypać

Czerwień i błękit
GALETTE ZE ŚLIWKAMI 140

której układamy papier do pieczenia. Na cieście układamy masę serową. (Lub pomijamy jeśli zdecydowaliśmy się na wersję bez sera) . Wykładamy śliwki. Zostawiamy około 5 cm bez nadzienia z każdej strony aby zawinąć ciasto. Śliwki smarujemy powidłami. Brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem i oprószamy brązowym cukrem.  Pieczemy około 30-35 minut. Dodatkowo można przełączyć piekarnik na grzanie : dół

WYSPA SZCZĘSLIWA
Muffinki owieczki 1201

wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia na kratce. Teraz czas na krem

Świat Ciasta
Jaglane ciasteczka z kremem daktylowym z awokado i karobem 108

ciasto będzie jednolite. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj. Do zrobienia ciastek użyłam dekoratora, ściągnęłam końcówkę i wyciskałam ciasto bez końcówki, przez dość duży otwór. Następnie spłaszczałam dłońmi. Ciasteczka układaj na blaszce pokrytej pergaminem i nasmarowanej delikatnie olejem kokosowym. Piecz około 25 minut. Krem daktylowy.  Włóż wszystkie składniki do naczynia i zmiksuj na gładka masę. Gotowe! Krem wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta truskawkowa z mascarpone 153

minut do lodówki. Po tym czasie należy spód tarty upiec. Wykładamy na ciasto papier do pieczenia, na który wysypujemy np.  groch. Pieczemy w temperaturze 200C przez 20-25 minut. Po 15 minutach ściągany papier z grochem i dalej pieczemy bez przykrycia. Upieczony spód pozostawiamy do wystygnięcia. Mascarpone i kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Wykładamy krem na spód

Przysmaki Karolki
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 128

chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Francuskie babeczki z fetą 139

ciasta francuskiego. Na cieście położyć połówkę oliwki. 4.  Foremki z babeczkami włożyć do gorącego piekarnika i piec ok. 17-20 minut. Trzeba kontrolować kolor ciasta. Jeżeli zaczyna ciemnieć oznacza to, że się przypala i trzeba wyciągnąć babeczki wcześniej. Babeczki bez problemu wyskakują z formy. Wystarczy lekko podważyć je widelczykiem

Trzeci talerz
Chleb orkiszowy pełnoziarnisty - Gdańskie Młyny 108

minut na szybkich obrotach). Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięte ciasto zagnieść i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, w której będzie pieczony (ja zostawiłam go w misce i później piekłam na kamieniu, bez formy). Przykryć ponownie ściereczką i odstawić na 1h w ciepłe miejsce. Podczas rośnięcia powierzchnię ciasta należy kilkakrotnie nawilżać

CookYourself
Drożdżowa szarlotka warstwowa 129

warstwa jabłek Przykrywamy czwartym krążkiem i smarujemy go pędzelkiem maczanym w mleku Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy 25 minut Wyłaczamy piecyk i trzymamy ciasto w środku ok. 3 minut Wyjmujemy... ... i odstawiamy do wystygnięcia. Możemy posypać cukrem pudrem. Mi smakuje bez cukru pudru, ale jak kto woli :) Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Czerwono mi.. czyli tarta na wikwintnie na Andrzeja 194

dnie formy nakłuć widelcem i piec ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni(aby ciasto mi się nie unosiło dodatkowo wykładam go na górze papierem do pieczenia i wsypuję na niego fasolę) po 15 minutach można chwilkę dopiec bez obciążenia.- w tym czasie przygotowuję nadzienie pomidorki, paprykę, szpinak myję i osuszam, paprykę kroję w pół krążki

Basia w kuchni
Chleb na Zakwasie ze Śliwkami 92

posypujemy otrębami. Przekładamy ciasto chlebowe, wygładzamy, posypujemy otrębami, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto jest bez dodatku drożdży, wiec najlepiej zostawić do podrośnięcia przez noc. Wyrośnięte ciasto wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut. Na dno piekarnika wstawiamy pojemnik z wodą. Sprawdzamy patyczkiem czy chlebek jest upieczony. Wyjmujemy z formy i studzimy

Made By Mom And Son
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 243

delikatare wymieszaj. Przesiej obie mąki i delikatnie połącz z masą jajeczną. Formę wyłóż pergaminem i wylej masę, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika. Piecz biszkopt przez 15 minut. Wyjmij z piekarnika, ostudź i oderwij od pergaminu. Galaretka malinowa 500 g malin, mogą być mrożone 80 g cukru 200 ml wody 8 listków żelatyny lub 8 łyżeczek żelatyny(...)zmiksuj jeszcze raz. Formę, w której piekłaś biszkopt odwróć do góry dnem. Przykryj pergaminem o rozmiarach dna i wyłóż pianę. Posyp pistacjami i piecz bezę przez 90 minut w piekarniku rozgrzanym do 120ºC. Upieczoną bezę wysusz w wyłączonym piekarniku. Ubij śmietanę. Podkoniec ubijania dodaj mascarpone, wanilię i cukier puder. Pokryj ciasto śmietankowym kremem, a następnie przykryj bezą. Wstaw do lodówki

codojedzenia
CIASTECZKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 165

ksylitolu (lub cukru)- 50g suszonej żurawiny (najlepiej bez dodatku cukru)- 120g oleju kokosowego nierafinowanego (o zapachu kokosa)- 100ml mleka owsianego (lub innego, ew.wody)- 3 łyżki uprażonych (na suchej patelni) ziaren słonecznika- 2 jajka- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (u mnie zawsze bezglutenowy)Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. W tym czasie przygotować sobie pozostałe składniki(...)miski z jajkami dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy i układamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C ok.25 minut (do lekkiego zrumienienia ), bez termoobiegu, tylko program góra-dół.Z termoobiegiem - krócej.Studzimy na blaszce. Wystudzone najlepiej

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasto z truskawkami i śmietankową pianką na oleju rzepakowym 696

pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wyjmujemy jedną część ciasta przeznaczoną na spód i ścieramy je na tarce jarzynowej. Podpiekamy je ok. 10 minut. Ciasto lekko studzimy. Gdy ciasto się piecze przygotowujemy śmietankową piankę. A umyte i osuszone truskawki odszypułkujemy. Składniki na piankę: 3 białka 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru(...)śmietankowy cały czas miksując. Na samym  końcu wlewamy cienkim strumieniem olej rzepakowy. Na podpieczone ciasto wysypujemy 2 łyżki crunchy i przekładamy śmietankową piankę, na niej układamy  truskawki, częścią odszypułkowaną do góry. Na truskawki wysypujemy resztę crunchy, ścieramy pozostałą część kruchego, kakaowego ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy, studzimy i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego! The post Kruche

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Migdałowe mini tarty ze śliwkami i bezą 134

zimnego masła jajko Beza: 3 białka 120 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej kilkanaście dojrzałych i miękkich śliwek 4 łyżki zmielonych herbatników ok 50 g płatków migdałów cukier migdałowy Ciasto kruche: Składniki posiekać i zagnieść elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę zimnej wody. Schłodzić przez godzinę. Foremki do mini tart posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto(...)rozwałkować i wyciąć kółka o średnicy większej od foremek o około centymetr. Wylepić ciastem foremki, nakłuć widelcem, ułożyć kawałek pergaminu i obciążyć, np ryżem lub grochem. Piec 10 minut w 180 stopniach. Po tym czasie usunąć pergamin i obciążenie. Włożyć do piekarnika na 5 minut. Beza: W międzyczasie ubić białka ze szczyptą soli, cukrem i mąką ziemniaczaną. Po 5 minutach

Smakołyki Asi
Krajanka z masła orzechowego i płatków owsianych z otrębową kruszonką i powidłami śliwkowymi bez mąki, masła i cukru 118

quinoa więc postanowiłam to wszystko połączyć i stworzyć pyszną ale znacznie zdrowszą wersję krajanki. Przepis jest banalnie prosty, ciasto piecze się tylko 10 minut, a do tego smakuje tak obłędnie, że jeszcze zanim skończyłam robić zdjęcia pochłonęłam trzy duże kawałki, ciasto wyszło cudownie, nie spodziewałam się takiego smaku, dlatego jak najbardziej polecam wam ten przepis i zachęcam do wypróbowania(...)posmarowania ciasta (najlepiej takich domowej roboty bez cukru ) Przygotowanie :  Spód : W misce mieszamy płatki owsiane i otręby z masłem, miodem i jajkiem, jeśli masa za słabo się skleja można dodać więcej masła albo więcej miodu, następnie powstałe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10-15 minut w temperaturze 160-170 stopnii

zdrowa vege kuchnia
Cycki murzynki 721

kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem: ½ szklanki mleka odlać, dodać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i żółtka, zmiksować do jednolitej konsystencji bez grudek, resztę zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym, wlać masę z mąką(...)budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temp pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, wlać kilka kropli migdałowego aromatu, miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę zalać

Wanilia i Kardamon
Nocne pszenne bułeczki 97

miękkie ciasto (ok 5 minut hakiem). W razie konieczności dodać mąki lub oleju. Ciasto przełożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką i odstawić do lodówki na całą noc (ciasto podwoi swoją objętość). Rano, wyłożyć ciasto na blat, podzielić na 12-16 części (jeśli chcecie mini bułeczki) lub 8-10 części (żeby otrzymać bułeczki wielkości tradycyjnej kajzerki). Każdą kulkę ciasta rozwałkować(...)zapleść bułeczkę (patrz tutorial).  Ułożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220C (bez termoobiegu). Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem z mlekiem i obsypać makiem/sezamem lub zostawić bez posypki. Piec 20-25 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę. Smacznego! * przepis pochodzi z forum

CookYourself
Kakaowa kostka owsiana z nasionami konopi 152

Początkowo miały to być tartaletki bez pieczenia, aczkolwiek w trakcie przygotowywania pomyślałam o czymś w rodzaju pieczonej owsianki, ale w innej wersji. I tako oto powstała kakaowa kostka owsiana z dodatkiem nasion konopi od Hemp King . Nasiona te są bardzo wartościowe i stanowią źródło cennych dla naszego zdrowia składników, ale o tym piszę w dalszej części dzisiejszego wpisu(...)minut.  Kolejno masę przełóż do naczynia (u mnie żaroodporne, prostokątne) wyłożonego papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut.  Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia

Zdrowie na języku :P
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA KOKOSOWE 136

Bezglutenowe i kruche, z wyraźną kokosową nuta, a dodatkowo bez laktozy.  Biały cukier zastępuję miodem, więc nie są przesłodzone. Idealne do popołudniowej kawy. POTRZEBUJEMY: 10 dag mąki kukurydzianej 15 dag maki ryżowej 10 dag wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 lub 2 jajka 6 łyżek cukru lub 4 łyżki płynnego miodu 10 dag masła 1/2 łyżeczki sody(...)opcjonalnie) 1/2 tabliczka gorzkiej czekolady + kilka łyżeczek oleju kokosowego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grugość ok. 4mm i wycinamy herbatniki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 10 minut. Po wystudzeniu możemy polać roztopioną czekoladą. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki: 100 najlepszych przepisów Bez glutenu

WYSPA SZCZĘSLIWA