ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:156/1234)

Proste ciasto z porzeczkami 308

niej ciasto – raz jasną, raz ciemną część (tworzymy dowolne wzory). Na wierzch sypiemy porzeczki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom). Pieczemy do tzw. suchego patyczka (u mnie około 30 minut, ale czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Smacznego

Słodkie okruszki
Prosty przepis na ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 163

razem mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy pod przykryciem do podwojenia objętości ( ok. 30 minut). Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy kawałki rabarbaru. Całość posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy 40 minut bez termoobiegu. Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Babeczki z rabarbarem 150

Babeczki na bazie maślanki, z cytrynową nutą... Szybkie i idealne na majowy piknik! Przepis wyjściowy TUTAJ Składniki: na 12 sztuk: 2 pełne szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru  2 jajka 1/2 szklanki oleju  3/4 szklanki maślanki (lub kwaśnej śmietany 12%) skórka otarta z 1 cytryny(...)pomocą drewnianej łyżki, do momentu połączenia się składników.  Dodajemy rabarbar i delikatnie łączymy.  Ciasto przekładamy do papilotek i z wierzchu posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 170 st. z termoobiegiem (lub w 180 st. bez termoobiegu) przez ok. 5 minut.   Odstawiamy do wystudzenia. Smacznego

bistro mama
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 228

szpatułką. Na tym etapie nie poleca się mieszać mikserem. Połączyć tak, aby uzyskać jednolitą masę bez grudek. 5. Ciasto przełożyć do formy 25x35cm. Wcześniej formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć wierzch ciasta brzoskwiniami. 6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 50 minut, pieczemy do suchego patyczka. Polecam jednak obserwować ciasto. Dla mojego ciasta wystarczyło dokładnie 50 minut

Serce zamknięte w formie pyszności
Babeczki cytrynowe (bezglutenowe) 153

pianę na sztywno (z odrobiną soli) i mieszamy z ciastem. 6. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (mikroobieg, bez mikroobiegu do 200 stopni). Przygotowujemy papilotki i napełniamy je ciastem do 2/3 wysokości. 7. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczmy ok. 25 minut na drugim od góry poziomie piekarnika. 8. Tak wyglądają po upieczeniu, są wyrośnięte, rumiane i pachnące

Kawa z mlekiem
BISZKOPTOWIEC KAJMAKOWO - BUDYNIOWY 188

wypieki ciasta biszkoptowego Polskie Młyny i dokładnie wymieszać za pomocą robota. Konsystencja ciasta przypomina ubitą bezę. Ciasto przełożyć do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą.  Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 - 190 stopni C. Masa czekoladowa - ugotować budyń czekoladowy w pól litra mleka - wystudzić

Ciastka - domowe słodkości
Odwrócone ciasto truskawkowe z mąki jaglanej 198

truskawki :-) Delikatne, puszyste, niezwykle aromatyczne.. ciasto biszkoptowe z mąki jaglanej z dodatkiem truskawek. To ciasto polecam każdemu - bez mleka, glutenu, tłuszczu. Jest wspaniałe dla dzieci, niemal dietetyczne, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Polecam!! Czas przygotowywania:  25 minut Pieczenie: 25 minut Ilość porcji:  6-8 kawałków z tortownicy średnicy

AniaGotuje.pl
Ciasto hinduska baletnica 495

Pyszne i delikatne w smaku ciasto na zimno o smaku białej czekolady i mango :-) Smak i faktura wzbogacona o jogurt grecki oraz proso preparowane. - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - bez dodatku cukru Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy

AniaGotuje.pl
Pieczony naleśnik – dutch baby 273

nią masło. Kręcimy patelnią, aby rozprowadziło się po całym dnie i brzegach, a następnie szybko wlewamy ciasto. Od razu wstawiamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy naleśnik, aż brzegi się zbrązowią (ok. 10-12 minut z termoobiegiem lub ok. 15-17 bez termoobiegu – najlepiej obserwować, aby naleśnik się nie spalił). Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami. Naleśnik bezpośrednio

Poezja smaku
Ciasto Z Masłem Orzechowym I Owocami 200

mleko i jedną płaską łyżkę śmietany kwaśnej. Mieszamy/miksujemy i na koniec dodajemy orzechy. 2. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.  Na wierzchu układamy ósemki jabłek i gruszek na przemian. Pieczemy w 180 stop przez około 40-45 minut bez termoobiegu Źródło inspiracji Tutaj

Gotowanie...to proste !
drożdżowe owocowe... 145

ziemniaczaną i wymieszać ciasto po 1 godzinie mocno wyrosło blacha 34x25 cm, wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozłożyć w blaszce, na cieście rozsmarować owoce kruszonka: 100 gra, miękka margaryna, cukier, 150 gram mąka pszenna, wyrobić kruszonkę palcami i rozsypać na cieście piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50-60 minut, ciasto w blaszce

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik ze snikersami + film 156

Były już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciastka z czekoladą i pestkami słonecznika 113

proszek do pieczenia  Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pestkami oraz czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki (bez spłaszczania!) ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut (*) w 170 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione.) Po tym czasie blachę wyjąć z piekarnika, odczekać

Di gotuje
Ciabatta 155

dwie części, uformuj z nich dwa bochenki. Łatwiej Ci będzie jak będziesz miał ręce w mące - ciasto nie będzie się tak przyklejać. Na koniec obsyp makiem, odstaw na 20 minut, potem piecz w temp. 220C przez 30 minut na środkowej półce bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Biskwity z truskawkami i bitą śmietaną 203

przesiane mąki i delikatnie wymieszać silikonową łopatką. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i odrysować 8 okręgów o średnicy około 13 cm. Ciasto około 2-3 łyżki wyłożyć na całej powierzchni okręgów i wyrównać łyżką. Piec bez termoobiegu góra-dół w 180 stopniach około 10-12 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i gorące za pomocą noża

Ala piecze i gotuje
Ciastka truskawkowa chmurka 201

lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmuje ciasto z lodówki. Do formy wkładam papiloty z ciasta formuje nie duże kółka i wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piekę ok. 15 minut z obciążeniem, czyli fasolkami, a potem 5 minut bez. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy

Gotowanie-uk
Torcik wiśniowo-czekoladowy 190

koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać, składniki mają tworzyć jednolitą masę bez grudek. Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku 29 minut. Piec dokładnie 29 minut, gdyż dłuższe pieczenie wysuszy ciasto, zaś krótsze ciasto będzie surowe

Kuchcik gotuje
Muffiny bananowe z masłem orzechowym 164

pieczenia) dodaję cukier i przyprawę z imbirem i mieszam razem. Banany obieram i rozgniatam, wystarczy widelcem. Do miski z sypkimi składnikami dodaję banany, płynną margarynę (zimną) mleko i jajko, całość mieszam łyżką, bez miksowania! Wykładam po łyżce ciasta, do przygotowanych foremek, nakładam łyżeczkę masła orzechowego i znowu nakładam na wierzch łyżkę ciasta. Muffiny piekę około 35 – 40 minut

Takie tam pichcenie
Ciasto z profesorskimi śliwkami 185

pieczenia  Do owoców 800g śliwek (waga już bez pestek)* 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru 1 laska wanilii Beza 6 białek 200g cukru  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Oryginalny przepis jest na formę 34x42, ja zrobiłam w mniejszej prostokątnej- wyszło więcej bezy na centymetr kwadratowy ciasta;-)  Masło miksujemy z cukrem i cukrem wanilinowym(...)wkładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ciasto w bezową kratkę. Oczywiście bezę można rozłożyć łyżką, ale wtedy nie będzie takich fajnych dziurek na kruszonkę- bo po nałożeniu bezy w kratkę, miejsca gdzie jej nie ma posypujemy kruszonką pozostałą z robienia ciasta. A! Jeśli używacie rękawa cukierniczego nie nawalcie do niego zbyt dużo bezy na raz, bo zamiast wychodzić dołem wylezie

les mirabelles
piekarnik Bosch z Doradcy Smaku jest u mnie w domu i upiekł pierwsze ciasto... 187

dzisiaj to mam już tylko komfortowe i przyjemne warunki pieczenia, właśnie piekarnik przeszedł bojowy chrzest z ciastem pomarańczowym "zobacz przepis TUTAJ" piekłam je w 190C - grzanie góra/dół - 35 minut w niskiej, silikonowej formie z kominkiem 26 cm, ciasto jest dobrze wypieczone, nie opadło, bez zakalca i "samo" wyszło z formy po upieczeniu a więc morał jest

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta limonkowa na spodzie graham 154

Mieszamy na gładka masę, dodajemy posiekane masło i wyrabiamy ciasto. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. Ciasto wykładamy równomiernie do formy (u mnie 25 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i zasypujemy fasolą, żeby spód zachował kształt. Pieczemy ok. 20-25 minut. W tym czasie żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Skórkę z limonki ścieramy na drobnych oczkach

Powiedz dietom nie
Kisz lotaryński - tartaletki 176

każdą rozwałkować na okrąg o średnicy ok. 10 cm. Formę na muffiny wysmarować masłem. Wyłożyć foremki ciastem, palcami przygniatając do ścianek i nakłuwając widelcem. Piec 10 minut na górnej półce w 220 stopniach. Przez ten czas zrumienić boczek na patelni. Bez dodatkowego tłuszczu, wytopi się z boczku. Przygotować masę jajeczną, mieszając wszystkie składniki w misce. Do podpieczonych tartaletek włożyć

W kuchni wieczorem
Chleb słonecznikowy na zakwasie 195

wyrastania. Po upływie 2 godzin z ciasta uformowałam 2 okrągłe bochenki. Ułożyłam je na kawałkach pergaminu. Wierzch ciasta naciełam w szachownice. Przykryłam ściereczką. Po godzinie umieściłam bochenki na gorącej blaszce i wstawiłam do piekarnika* nagrzanego do 240 stopni. Piekłam 40 minut bez funkcji termoobiegu. * na dnie piekarnika umieściłam naczynie z wodą aby zapewnić wypiekanym bochenką odpowiednią wilgotność

Zapiski Młodej Żony
Mazurek z daktylami 189

niej spód, wykładając na dno blachy. Z mniejszej formujemy warkocz lub wyciskamy dekorację za pomocą szprycy. Ciasto należy ponakłuwać widelcem i włożyć na 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Podczas pieczenia przygotować masę.Masa daktylowa:1.5 szklanki suszonych daktyli (bez pestek)1 jabłko, obrane i pokrojone w kostkęsok z połówki cytryny125 ml wodyWszystkie składniki umieścić

Food Square
Tarta ze śliwkōma (Tarta ze śliwkami) 147

naczytali inkszych receptōw, kaj im kołżōm robić jōm bez połra godzin, a potyn jeszcze przipiykać ze fandzołlōma 12 … joł je na to za zgniōły 13 , ale bez to moja tarta mōgłaby niyjednego profesjōnalnego cukernika doprowadzić do hercszlagu 14 Co potrza? Spodek: 200 g mōnki 15 pszynny 125 g masła 3 żōłtka 3 łeżki cukru ździebko 16 soli(...)lodōwki, yno zaroz wyklejymy tym forma na tarta. Kebyjście chcieli, to mogecie tyż te ciasto sie rozwałkować miyndzy dwōma papiōrōma do pieczynioł, a potyn yno przeciepnōńć je do formy. Wrojście 23 je do pieca na 15 minut, żeby sie yno leciutko przibrōnołciōło 24 . Bez tyn czas, jak łone je we bratrurze, to sie ôbiercie 25 śliwki i zrōbcie piana

Chop w kuchni
Cynamonowe ciasto cukiniowe z miodem drahimskim 152

Puszyste i aromatyczne ciasto z cukinią, która nadaje mu wilgotności choć wcale nie jest wyczuwalna w smaku. Na pewno zasmakuje wszystkim, którzy przepadają za cynamonem. Składniki na formę o średnicy 24-26cm: suche: 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki cynamonu mokre(...)jajka i startą cukinię (cukinię należy zetrzeć na grubym tarle ze skórką lub bez).Zawartość obu naczyń wymieszać i wylać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut (do suchego patyczka).Po upieczeniu można oprószyć ciasto cukrem pudrem lub oblać lukrem bądź polewą czekoladową

Ze smakiem i z pasją
Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru 159

ciasta: mąkę, sodę, sól, przyprawę i karob. Dodać płynne składniki, a na końcu jajka. Połączyć do uzyskania gładkiego ciasta. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy – ciasteczka lekko urosną). Piec(...)stopniach ok. 10 minut. Artykuł Orkiszowe pierniczki z karobem bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Chlebek naan z czosnkiem i kolendrą (z automatu i nie tylko) 206

przykryć folią spożywczą posmarowaną olejem. Z trzeciego kawałka ciasta rozwałkować owalny placek o grubości ok. 8 mm. Przykryć folią spożywczą posmarowaną olejem. Tak samo rozwałkować pozostałe kawałki ciasta. Położyć placki na rozgrzanych blachach (można posypać czarnuszką i posiekaną kolendrą) i piec ok. 5-7 minut, aż ciasto urośnie ("napuchnie"). Można oczywiście piec pojedynczo - najlepiej wychodzi na najwyższej półce w piekarniku(...)Posmarować roztopionym masłem i podawać ciepłe. Bez automatu: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać składniki płynne i wyrobić. Zagniecione ciasto odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ciasto ponownie zagnieść i podzielić na 3 równe części. Z każdej utoczyć kule, dwie z nich przykryć folią spożywczą posmarowaną olejem. Z trzeciego kawałka ciasta rozwałkować owalny placek o grubości

Domowa Cookierenka Agi
Makowczyki 215

piekarnik do temperatury 175ºC.Rozwinąć rulonik ciasta z folii i pokroić go ostrym nożem na plasterki o grubości nie przekraczającej 7 mm (fot.3). Tak uzyskane ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (fot.4). Nie musimy zachowywać dużych odstępów. Ciasteczka nie rozrastają się zbyt mocno. Piec bez termoobiegu, przez około 12 minut. Wyjąć z piekarnika, kiedy ciastka tylko

Świat Ciasta
Tarta z jagodami, budyniem i bezą 291

mleka Owoce: 500 g jagód 3 łyżki mąki ziemniaczanej Beza: 2 białka 100 g cukru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Zagniatamy kruche ciasto- mieszamy mąkę, cukier, dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy palcami lub ciekamy nożem aż powstania sypka, drobna kruszonka. Dodajemy żółtka i zagniatamy do powstania jednolitego ciasta. Delikatnie je rozpłaszczamy, zawijamy w folię i wkładamy(...)piekarnika i pieczemy 15  minut. Następnie zdejmujemy obciążenie i folię i pieczemyciasto lekko się przyrumieni (około 15 minut). Wyjmujemy z piekarnika, obniżamy temperaturę do 170 stopni C.  W czasie gdy piecze się spód gotujemy budyń. Po wyjęciu spodu z piekarnika przygotowujemy bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, po 1 łyżce dodajemy cukier, cały czas

Smakowity Blog Kulinarny
PĄCZKI 143

formujemy kulę (zagarniając ciasto pod spód), przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce, bez przeciągów, na około 1,5 godziny. Na podsypany mąką blat wykładamy ciasto i chwilę wygniatamy. Rozwałkowujemy na niezbyt cienki placek o grubości około 1,5 cm i szklanką lub metalową obręczą o średnicy 6-6,5 cm wycinamy krążki. Pozostałe ciasto chwilę wyrabiamy, rozwałkowujemy(...)zgrabną kulkę. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Jeśli pączki będziemy nadziewać po usmażeniu krążki ciasta od razu po wycięciu układamy na arkuszach papieru do pieczenia lub na lekko oprószonej mąką stolnicy, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut do napuszenia. W szerokim  garnku rozgrzewamy olej lub/i

cool and minty
Wiśniowa chmurka 285

dużej blaszce piekarnikowej i rozsmarować pianę, posypać płatkami migdałowymi. Bezę piec ok godzinę w 130 stopniach, pilnując aby się za bardzo nie przyrumieniła. ostudzić. Ciasto: Składniki posiekać, zagnieść i schłodzić godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkować na wielkość blaszki (20x30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć i piec ok 15-20 minut w 190 stopniach. Ostudzić. Ciasto ponownie włożyć do blaszki(...)kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia

Smakołyki Asi
Fale dunaju 204

przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Świąteczna, drożdżowa gwiazda z makiem 1930

Zagniatać ciasto hakiem około 10 minut. aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć misę folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości wyłożyć ciasto na oprószony mąką blat i zagnieść, następnie podzielić na 4 części. Z każdego kawałka rozwałkuj kolejno 4 placki o średnicy około 25 cm. Pierwszy krążek ułóż na papierze do pieczenia i rozsmaruj 1/3 masy(...)drugą porcję maku. Nałóż 3 placek, rozsmaruj resztę maku i przykryj ostatnim plackiem. Przełożyć całą konstrukcję na blaszkę do pieczenia. Pokrój ciasto na 16 części nie docinając do samego środka. Środek pozostaw bez nacinania. Chwyć po dwa kawałki ciasta równocześnie obracając je wokół własnej osi dwukrotnie pod spód. Jeden kawałek okręć w prawo, a sąsiadujący

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis na Domowe Solanki 159

ciasta rozwałkowuję na prostokąt o długości około 40 cm i szerokości 15 cm- jeżeli rozwałkujemy prostokąt na szerokość 20 cm to solanki będą dłuższe ale cieńsze . Z tak rozwałkowanego prostokąta wycinam trójkąty które zwijam od podstawy do szczytu , tak uformowane solanki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Blachę z solankami nakrywam ściereczką i odstawiam na około 15 minut(...)solą Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę Solanki piekłam około 22 minut w piekarniku ogrzewanym od góry i dołu bez używania termoobiegu Domowe solanki są gotowe można się częstować . Życzę udanych wypieków i smacznego . Jeżeli w kuchni jest chłodno to ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Bułeczki z patelni nadziewane camembertem 238

placuszków, tworząc małe kule. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Jeżeli nie masz za dobrej patelni możesz smażyć na papierze do pieczenia położonym na patelni. W ten sposób bułeczki nie będą do niej przywierały. Bułeczki są gotowe gdy tylko ciasto przestanie być surowe. Usmażone bułeczki przekładamy na talerz

Moja Micha
CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I SOSEM WANILIOWYM 149

minut, aż wszystkie składniki utworzą jednolity i lekko gęsty sos. Co jakiś czas mieszamy. Zdejmujemy rondel z palnika, dodajemy ziarenka wanilii. Mieszamy. CIASTO : Dno formy o wymiarach 17x24 cm lub tortownicy o średnicy 22-23 cm. smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia lub oprószamy mąką. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez(...)jasną i puszystą masę, przez około 5 minut. Dodajemy do ciepłej masy czekoladowej. Delikatnie mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy masę czekoladowo-jajeczną i mieszamy na minimalnych obrotach miksera lub szpatułką. Krótko, tylko do połączenia składników. Pod koniec mieszania dodajemy pokrojone w drobną kostkę jabłka. Ciasto przekładamy do formy, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika

cool and minty

Proponowane wyszukiwania