ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:150/1234)

Cycki murzynki 738

kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem: ½ szklanki mleka odlać, dodać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i żółtka, zmiksować do jednolitej konsystencji bez grudek, resztę zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym, wlać masę z mąką(...)budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temp pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, wlać kilka kropli migdałowego aromatu, miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę zalać

Wanilia i Kardamon
Nocne pszenne bułeczki 109

miękkie ciasto (ok 5 minut hakiem). W razie konieczności dodać mąki lub oleju. Ciasto przełożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką i odstawić do lodówki na całą noc (ciasto podwoi swoją objętość). Rano, wyłożyć ciasto na blat, podzielić na 12-16 części (jeśli chcecie mini bułeczki) lub 8-10 części (żeby otrzymać bułeczki wielkości tradycyjnej kajzerki). Każdą kulkę ciasta rozwałkować(...)zapleść bułeczkę (patrz tutorial).  Ułożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 220C (bez termoobiegu). Bułeczki posmarować rozkłóconym jajkiem z mlekiem i obsypać makiem/sezamem lub zostawić bez posypki. Piec 20-25 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę. Smacznego! * przepis pochodzi z forum

CookYourself
Kakaowa kostka owsiana z nasionami konopi 170

Początkowo miały to być tartaletki bez pieczenia, aczkolwiek w trakcie przygotowywania pomyślałam o czymś w rodzaju pieczonej owsianki, ale w innej wersji. I tako oto powstała kakaowa kostka owsiana z dodatkiem nasion konopi od Hemp King . Nasiona te są bardzo wartościowe i stanowią źródło cennych dla naszego zdrowia składników, ale o tym piszę w dalszej części dzisiejszego wpisu(...)minut.  Kolejno masę przełóż do naczynia (u mnie żaroodporne, prostokątne) wyłożonego papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym na 180°C piekarniku przez 25 minut.  Gotowe ciasto podawaj z wybranymi dodatkami i pokrój na kostki. U mnie był to wegański karmel, banan, maliny i nasiona konopi. Wartości odżywcze dla 1 kostki bez dodatków (1/8 całości) energia

Zdrowie na języku :P
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA KOKOSOWE 150

Bezglutenowe i kruche, z wyraźną kokosową nuta, a dodatkowo bez laktozy.  Biały cukier zastępuję miodem, więc nie są przesłodzone. Idealne do popołudniowej kawy. POTRZEBUJEMY: 10 dag mąki kukurydzianej 15 dag maki ryżowej 10 dag wiórków kokosowych 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 lub 2 jajka 6 łyżek cukru lub 4 łyżki płynnego miodu 10 dag masła 1/2 łyżeczki sody(...)opcjonalnie) 1/2 tabliczka gorzkiej czekolady + kilka łyżeczek oleju kokosowego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grugość ok. 4mm i wycinamy herbatniki. Pieczemy w temp. 180 stopni około 10 minut. Po wystudzeniu możemy polać roztopioną czekoladą. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki: 100 najlepszych przepisów Bez glutenu

WYSPA SZCZĘSLIWA
Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami 148

potem pieczenie może wynosić nawet i 30 minut łącznie. Nie kryję, iż muffinki należą do moich ulubionych słodkości, głównie dzięki temu właśnie, że robi się je szybko. Jak już może wiecie staram się nie jeść glutenu . Nie jestem na niego uczulona ale czuję się lepiej kiedy go nie spożywam. Od czasu do czasu skuszę się na ciasto, które gluten(...)łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 5 dkg mąki kokosowej 15 dkg mąki gryczanej 300 ml mleka bez laktozy 1 łyżeczka soku z cytryny 7 dkg wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 100 ml oleju słonecznikowego 15 dkg cukru brązowego jasnego szczypta soli papierowe lub silikonowe formy na muffinki Jak przygotować czereśniowe muffinki bez glutenu . Mleko wlać

mecooks
MUFFINKI NADZIANE DŻEMEM 162

cytrynowym lukrem. Robi się je od ręki, bez użycia miksera i bez zbędnego bałaganu w kuchni. Do suchych składników dodajemy mokre i delikatnie mieszamy łyżką. Przygotowanym ciastem napełniamy papilotki do połowy, kładziemy po łyżeczce dżemu i uzupełniamy pozostałym ciastem.tylko 20 minut pieczenia i gotowe. Sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci jaki i na poczęstunek dla gości. SKŁADNIKI(...)łyżki soku z cytryny WYKONANIE MUFFINKI : Jajka i mleko ogrzewamy do temperatury pokojowej (mleko można lekko podgrzać). Piekarnik rozgrzewamy do 180℃, z funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wypełniamy 12 papilotkami. Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy, stopniowo dodając olej i mleko. Do drugiej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy cukier

cool and minty
Ciasto Poezja 257

pieczenia. Składniki na bezowe wierzchy: 8 białek 200 g cukru 100 g siekanych orzechów włoskich Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier, aż do powstania lśniącej masy. Wykonanie ciast z orzechowymi bezami ( do dwóch blach): na ciasto żółte wykładamy pianę z białek i cukru (połowa piany na blachę)   posypujemy orzechami (po 50 g na blachę)   pieczemy(...)Delikatnie mieszamy i wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę z jabłkami: 1 kg jabłek 1 galaretka czerwona 1 łyżka masła Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Prażymy pod przykryciem z dodatkiem masła ok 8 minut. Nadmiar soku odsączamy. Wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Lekko

Domowe ciasta
MAŚLANE BRIOSZKI 184

około 10 minut- aż ciasto stanie się gładkie i zacznie odchodzić od ręki. Jeśli zajdzie taka potrzeba podsypcie ciasto delikatnie mąką, pamiętajcie jednak, że to ciasto jest bardzo luźne i nie zachowuje kształtu- ale tak właśnie ma być. Misę z ciastem nakryjcie folią i odstawcie do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 2 godziny. Po dwóch godzinach ciasto przełóżcie(...)tortownicy. Przykryjcie folią i odstawcie na kolejne 1,5-2 godz. Oczekując na ciasto przygotujcie kruszonkę- składniki połączcie ze sobą, wymieszajcie aż utworzą "mokry piasek" Piekarnik nagrzejcie do 175 st bez termoobiegu. Bułeczki posmarujcie rozmąconym jajem, posypcie kruszonką. Pieczcie około 20-25 minut

OliveandThyme
Babka zebra z białek 122

sztywne stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując. Gdy piana będzie lśniąca i gęsta partiami dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszając łyżką. Następnie do ciasta pomału dodajemy rozpuszczone masło, cały czas delikatnie mieszając *** *** Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej części dosypujemy 4 łyżki kakao- dokładnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy 4 łyżki mąki(...)pieczemy około 50 minut- do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy i wykonujemy polewę czekoladową. Czekoladę rozpuszczamy w małym garnuszku z dodatkiem mleka, mieszamy *** *** Wystudzoną babkę polewamy płynną czekoladą i odkładamy *** *** Gdy polewa zastygnie możemy pokroić ciasto *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK PRZEPIS TUTAJ (klik) CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
rolada bezowa z bitą śmietaną i borówkami 204

pyszna. Przekonał mnie zwłaszcza czas pieczenia, zamiast kilkugodzinnego suszenia bezy, 25 minut w piekarniku! A smak? Równie świetny:) Połączenie bezy, bitej śmietany i owoców musi smakować super! Beza do rolady nie może być sucha ani krucha, musi pozostać elastyczna. Me delikatną, chrupiącą skórkę, która podczas zwijania delikatnie pęka nabierając fajnej, marmurkowej struktury. Ciasto robi się łatwo i szybko. Równie(...)będzie gładka i lśniąca, dodać mąkę i ocet, delikatnie wymieszać. Piane wyłożyć na dużą blachę (standardową z wyposażenia piekarnika) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni, piec ok 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić, następnie odwrócić do góry nogami na czystym arkuszu papieru do pieczenia, delikatnie odkleić z góry papier

6niebo
Tarta z makiem i bezą 153

pomarańczowej szczypta soli Beza: 4 białka 100 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: truskawki mrożone malny gwiazdki czekoladowe listki melisy Sposób przygotowania: Do miski wsypać mąkę i cukier, godać pokrojone  drobno zimne masło, wodę i żółtka.Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Uformować kulę, owinać folią i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki(...)Dodać do całości delikatnie wklepując  łyżką.  Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Upić białka dodać cukier i mąkę i tak przygotowaną masę wyłożyć na masę makową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez okolo 50 minut, aż beza się lekko zarumieni, a w srodku będzie ciagnaca. Wyjąc z piekarnika zaraz po upieczeniu

Gosia gotuje
Ciasto kruche ze śliwkami, bezą i migdałami 175

wsypać na stolnicę, wymieszać z mielonymi migdałami, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone zimne masło z lodówki, wlać aromat migdałowy i wsypać szczyptę soli, posiekać nożem a potem szybko zagnieść jednolite kruche ciasto. Owinąć w folię spożywczą, włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkować lub wylepić do wyłożonej pergaminem formy(...)spód. Beza: Składniki na bezę muszą być o temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na gęstą pianę ze szczypta soli, powoli wsypujemy po łyżce drobny cukier cały czas miksując  aż beza będzie gęsta i lśniąca, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i ponownie mieszamy do połączenia.  Bezę wykładamy na śliwki, wygładzamy, posypujemy płatkami migdałowymi , wkładamy do ciągle nagrzanego piekarnika, temperaturę pieczenia natychmiast

Wanilia i Kardamon
Mars 458

Mega słodkie ciasto bez pieczenia! Tylko dla prawdziwych fanatyków słodkości Proponuję tę słodycz przełamać truskawkami bądź malinami:) nam dzięki dodatkom owoców udało się je zjeść foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 200 g batonów MARS 40 g masła mleczna masa: 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru niepełne 2 szklanki mleka w proszku 100 g masła dodatkowo(...)czekolady 3 łyżki śmietany kremówki 2 małe batoniki MARS do dekoracji Masło roztopić z batonikami Mars. Zdjąć z gazu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę na spód. Włożyć do lodówki na około 20 minut. Masło, cukier i mleko zagotować na masę mleczną. Po zdjęciu z palnika dodać przesiane mleko w proszku i bardzo energicznie wymieszać rózgą

Ania i Marcin gotują
Ciasto Mleczny Wafelkowiec 223

około 20-25 minut. Gorące ciasto wyciągamy z blachy, delikatnie zdejmujemy papier. W przypadku gdyby „skórka” biszkoptu oddzielała się od niego, ją również delikatnie usuwamy (ciasto będzie się ładniej prezentowało bez niej). Przykładamy do boku ciasta cwibakówkę i odkrawamy pas o jej szerokości (to będzie spód ciasta). Pozostałą, większą część biszkoptu (póki ciasto ciepłe) wkładamy do cwibakówki(...)wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy do brzegów. W razie gdyby ciasto wystawało poza formę, odkrawamy nożykiem jego nadmiar. Odstawiamy do wystudzenia. Najlepiej na całą noc. Mleko podgrzewamy na niewielkim ogniu razem z dodatkiem cukru. Gdy cukier się rozpuści zdejmujemy z palnika i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo wlewamy przestudzone mleko oraz wsypujemy mleko w proszku. Mieszamy

Smaki Na Talerzu
PASZTECIKI DO BARSZCZYKU CZERWONEGO 168

zrób wgłębienie wlej mleko i wymieszaj z częścią mąki, odstaw na 25 minut. Masło rozpuść w rondelku, powinno być letnie. Rozczyn wymieszaj z pozostałymi składnikami i zagnieć ciasto. Ciasto odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. NADZIENIE NR 1: - 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka (np. z rosołu)- mięso bez kości - 250 g ugotowanej wołowiny ( np. z rosołu) - 1 ugotowana marchewka(...)Dopraw. Blat ciasta rozwałkuj na prostokąt, u dołu prostokąta wykładaj farsz zroluj odetnij nadmiar ciasta i odcinaj po kawałeczku paszteciki. Czynność powtarzamy aż skończy się ciasto i farsz. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem, sezamem lub czarnuszką i pieczemy przez 20 minut w temp. 180 stopni C z termoobiegiem, pieczemy na złoty

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania