ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:142/1234)

Śmietankowa babka budyniowa z szafranem 166

żółtek. Białka wbijamy do dużej miski, w której wykonamy całe ciasto. Do białek dodajemy szczyptę soli. W innej misce dokładnie mieszamy: mąkę, budynie, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Odmierzamy cukier. W niedużej misce łączymy produkty mokre: śmietanę, olej, amaretto, wodę z szafranem. Nie mieszamy. Wykonanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno. Do ubitych białek, cały czas miksując(...)minuty. Otrzymamy dużą ilość bardzo puszystej masy jajecznej. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy produkty mokre. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 43 minuty w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu

Smak mojego domu
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 209

pieczenia wysmarujcie masłem i wysypcie kaszą, a następnie wyłóżcie ciasto równo w formie. Pieczcie ok 40 minut. BROWNIE Z BURAKIEM Składniki: – szklanka mąki pszennej – szklanka startych pieczonych buraków – 250 g masła – 250 g gorzkiej czekolady 70% – szklanka brązowego cukru – 3 duże jajka – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – łyżka masła – ⅓ szklanki kaszy kukurydzianej lub manny, ew mąka pszenna Wykonanie(...)czekoladowy i wymieszajcie dokładnie za pomocą rózgi. Następnie dodajcie buraki oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszajcie do połączenia składników. Blachę do pieczenia wysmarujcie masłem i wysypcie kaszą lub mąką. Upieczcie ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Podsumowując, to były bardzo intensywne ale i satysfakcjonujące dni. Sympatyczna i pracowita ekipa, pyszne jedzenie

karmelowy
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 179

razem z całym płynem. Jeśli chcecie piec tartę w patelni – zostawcie owoce tam, gdzie są. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na grubość około pół centymetra. Ciasto powinno wystawać na około 1cm poza brzeg formy/patelni. Nakładamy ciasto na owoce a jego brzegi zawijamy w środku do formy, tak żeby zabezpieczyć nimi nadzienie. Równomiernie nakłuwamy ciasto widelcem i wstawiamy na środkowy poziom(...)rozgrzanego na 180⁰C piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut, do lekkiego zrumienienia.   Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika na blat. Czekamy 10 minut aż trochę przestygnie i soki przestaną bulgotać, a następnie nakładamy na nie talerz i sprawnie odwracamy formę. Tarta Tatin pyszna jest i na ciepło, i na zimno. Ciepła szczególnie dobrze smakuje z kulką waniliowych lodów

Karo in the Kitchen
Szybki bezglutenowy jabłecznik 222

łyżeczka proszku do pieczenia 150 g margaryny 2 jaja 2 czubate łyżki miodu gęstego lub 4 łyżki miodu płynnego 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu Jabłka : 1,5 - 2 kg jabłek - najlepiej miękkich i kruchych 3 czubate łyżki miodu gęstego lub 4 łyżki miodu płynnego 2 łyżki cynamonu sok z 1/2 cytryny garść rodzynek - opcjonalnie Ciasto zagniatamy - najpierw mieszamy(...)Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut - piekarnik nagrzany do 175 stopni, grzanie góra i dół z termoobiegiem. Jabłka można wyłożyć na ciasto surowe i piec całość razem ale wtedy ciasto nie wypiecze się równo i wchłonie część soku z jabłek.  Po podpieczeniu ciasta wyjmujemy je z piekarnika i wykładamy jabłka. Najpierw  połowę jabłek, posypujemy

Ze smakiem bez glutenu
Domowe maślane kruche ciasteczka 79

grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Notatki: * obserwować kolor ciasteczek po ok. 10 minutach – mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez  * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze

Pieprzyć z Fantazją
Domowe maślane kruche ciasteczka 135

grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Notatki: * obserwować kolor ciasteczek po ok. 10 minutach - mają się upiec na złoty kolor * wiórki nie są konieczne, ja robiłam część z wiórkami a część bez  * jeśli ciasto nie chce się ugnieść na gładką masę dodać jeszcze odrobinkę

Pieprzyć z Fantazją
Śniadanie na słodko: Najprostsze ciasto brzoskwiniowe 165

: 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 6 Na pewno znacie owoce pieczone pod kruszonką . Dziś chcieliśmy Wam przedstawić placek cobbler , trochę podobny z wyglądu, jednak wykonany inną techniką. W kruszonce ciasto ląduje na owocach. Tu jest na odwrót: ciasto idzie spodem a owoce są na wierzchu. Efekt jest podobny, bo ostatecznie owoce zapiekane są wewnątrz ciasta – placek(...)łyżeczkami proszku do pieczenia, szczyptą soli. Wymieszaj. Stopniowo, mieszając, wylewaj mleko. Na koniec wbij 2 jajka i wymieszaj całość. Powstanie rzadkie ciasto, przypominające ciasto naleśnikowe. Krok 4 Wylej ciasto na roztopione masło. Nie mieszaj. Na wierzch wyłóż brzoskwinie. Teraz też nie mieszaj składników tylko wstaw do piekarnika. Piecz 35-40 minut, albo aż ciasto ładnie zbrązowieje z wierzchu. Podawaj

Niedzielny kucharz
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 127

będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia objętości, około 40 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu. Na dno piekarnika postawić naczynie żaroodporne wypełnione

moj przepis na
Klasyczne drożdżowe z rabarbarem, truskawkami i kruszonką 160

będzie się przesuwał podczas wyrównywania ciasta). Na papier równomiernie wyłożyć ciasto, wyłożyć owoce, posypać cukrem. Składniki kruszonki wyrobić między palcami, posypać równomiernie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe, nieprzewiewne miejsce, do napuszenia objętości, około 40 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st bez termoobiegu. Na dno piekarnika postawić naczynie żaroodporne wypełnione

moj przepis na
Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim 168

serów z dodatkami, pozostałe jajko zostawiamy do posmarowania ciasta przed pieczeniem. Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do małej miseczki. Rozpuszczamy na patelni połowę naszykowanego masła. Na gorący tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę smażymy, co jakiś czas mieszając, do zeszklenia. Dodajemy czosnek i smażymy razem jeszcze minutę, aż straci mocny zapach. Studzimy, dodajemy cebulę(...)równomiernie nagrzała. Wyjmujemy z lodówki domowe ciasto francuskie. Wałkujemy je mniej więcej w owal, na placek o wysokości 3mm i o średnicy ok. 32-35cm. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia. Na środek ciasta wykładamy nadzienie i równomiernie je rozsmarowujemy, zostawiając na cieście 3cm margines. Na nadzieniu rozkładamy podsmażone pieczarki. Brzegi ciasta zaginamy do środka zabezpieczając nimi nadzienie

Karo in the Kitchen
Bezglutenowa babka kasztanowa 257

prostszego niż udekorowanie takiego ciasta, a uwierzcie mi, jeśli chodzi o dekorowanie ciast jestem w tym co najwyżej przeciętna. Wystarczy polać ciasto polewą, która ścieka w zagłębieniach i już uzyskujemy super efekt. Tego ciasta nie trzeba dzielić, kroić w poprzek, w celu uzyskania warstw. Wlewam masę do formy, piekę i wyciągam ciasto gotowego do podania. Babki w zasadzie nawet(...)bez termoobiegu. 8 Na dno formy wylewam cienką warstwę ciasta. 9 Następnie cienkim strumieniem, po środku ciasta, po okręgu wlewam rozpuszczoną czekoladę - około 2-3 łyżek i przykrywam warstwą ciasta - tę czynność powtarzam aż skończy się ciasto, które powinno być ostatnią warstwą. 10 Czekoladę, która pozostała zostawiam do polania ciasta. 11 Ciasto piekę ok. 35 minut

Book of spells
Bezglutenowa babka wielkanocna z czekoladą 266

prostszego niż udekorowanie takiego ciasta, a uwierzcie mi, jeśli chodzi o dekorowanie ciast jestem w tym co najwyżej przeciętna. Wystarczy polać ciasto polewą, która ścieka w zagłębieniach i już uzyskujemy super efekt. Tego ciasta nie trzeba dzielić, kroić w poprzek, w celu uzyskania warstw. Wlewam masę do formy, piekę i wyciągam ciasto gotowego do podania. Babki w zasadzie nawet(...)bez termoobiegu. 8 Na dno formy wylewam cienką warstwę ciasta. 9 Następnie cienkim strumieniem, po środku ciasta, po okręgu wlewam rozpuszczoną czekoladę - około 2-3 łyżek i przykrywam warstwą ciasta - tę czynność powtarzam aż skończy się ciasto, które powinno być ostatnią warstwą. 10 Czekoladę, która pozostała zostawiam do polania ciasta. 11 Ciasto piekę ok. 35 minut

Book of spells
Odrywane ciasto drożdżowe z cynamonem i kardamonem 162

roztrzepane widelcem jajko. Na koniec wlać masło. Zagnieść elastyczne ciasto - powinno bez problemu odchodzić od ścianek naczynia, w którym się znajduje. Ciasto przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto zbić dłonią o wyrabiać przez około 3-4 minuty. Masło roztopić w rondelku i lekko przestudzić, aby mnie było zbyt gorące(...)obok drugiego, składaniem do góry. Kiedy forma będzie już wypełniona, przykryć ją czystą ściereczką i odstawić do lekkiego podrośnięcia na około 20 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni (ja ustawiam na grzanie góra-dół). Przed pieczeniem na cieście rozsmarować resztę masła i obsypać resztą cukru z cynamonem i kardamonem. Piec przez około 45 minut. Łas

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chleb moskiewski 203

moskiewski, 100% mąka żytnia razowa typ 2000 + słód żytni ciemny. Można jeść z samym masłem albo nawet bez... To chleb z rodzaju długo utrzymujących świeżość, zapach podczas pieczenia niesamowity. Korzystałem z filmu na kanale rus brot  Całkowite nawodnienie ciasta 70% Ilość składników na formę 25x11 cm Zakwas 1-faza (100%)  6 g starter(...)Wyrobić ciasto ręcznie, dłonią maczaną w wodzie. Nie powinno być zbyt sztywne, ale też nie może być za rzadkie. Najlepiej kierować się filmikiem podanym przeze mnie powyżej. Fermentacja 90 min w 30°C.  Wyrastanie w foremce 45-60 min. (u mnie wyrastało 90 minut) Aby zapobiec pękaniu skórki, przed pieczeniem spryskać chleb wodą. Pieczenie bez pary

Przepisy na domowy ser i chleb
FitMuffiny z cukini i żurawiny bez mąki 87

najprostszy mikser, a nawet robot kuchenny i w 5 minut przygotujecie ciasto na muffiny. Pół godziny później będą gotowe! Doskonała przekąska do pracy, lekkie śniadanie, dodatek do kawy/herbaty, lub deser bez wyrzutów sumienia. Polecamy Wam również muffiny z fasoli i muffiny z marchewki z orzechami. Zachęcamy też do zrobienia ciasta z cukini . Przepis na muffiny z cukini pochodzi(...)pulsacyjnych ruchów miksera. Wsyp do ciasta żurawinę i wymieszaj łyżką. Krok 3 Przygotuj 12 kokilek. Wyłóż do nich ciasto, napełniając kokilki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut. Odstaw do ostudzenia co najmniej na 15 minut. Przechowuj w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni. Artykuł FitMuffiny z cukini i żurawiny bez mąki pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania