ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:141/1234)

Tarta po lotaryńsku (Quiche Lorraine) 148

wejście wiynkszoł forma na torta abo jako inkszo łokr ō ngłoł 20 ). Ta reszta ciasta, co wyłajzi 21 ze formy, mogecie 22 urwać i wkleić kaj 23 na środku- co sie moł 24 marnować. Tera wrołźcie tyn spodek do pieca na 15 minut. Bez tyn czas 25 pokr ōno wyndzōnka dejcie 26 na patelnia i niech sie fajnie podpiecze(...)jajcami i syrym. Dejcie na 20-25 minut do pieca na pocz ōntek na 200 stopni, a potyn- jakby sie za mocno br ōnołciōło- mogecie zmniyjszyć na 190 i fertich. 28 Take tarty idzie jejś i na ciepło, i na zimno. Pokrejcie j ōm , jak jake ciasto i… smacznego 1 jadłem 2 ona ; ō- samogłoska w wymowie między

Chop w kuchni
Serowe kocie oczka z konfiturą różaną 125

godziny do lodówki.  3. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Krążki dzielę na dwie części. W jednej części krążków robię na środku małe kółka.  Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Ciastka bez dziurki smaruję konfiturą różaną i sklejam z ciastkiem z dziurką. Gotowe ciasteczka układam(...)sklepu Premium Rosa . Konfitura ma doskonałą konsystencję i idealnie nadaje się do sklejania ciastek. Nadała moim ciasteczkom wspaniałego różanego aromatu. Konfitura to idealny dodatek do różnego rodzaju ciastek, ciast, tortów czy deserów. Zdecydowanie warto ją zakupić, bo jest przepyszna.  Serdecznie zapraszam do sklepu  PREMIUM ROSA , gdzie znajdziecie mnóstwo wspaniałych przetworów owocowych i warzywnych, syropów, soków oraz wiele innych

Tradycyjna kuchnia Kasi
Góralski Krakusek 115

Góralski Krakusek Ciasto bez pieczenia na bazie serka i ananasów. Jest nie tylko bardzo smaczne, ale również może być ozdobą świątecznego stołu. Tortownica 24 cm x 24 cm Czas przygotowania 30 minut Składniki: ·        1 kg serka śmietankowego ·        1/2 kostki masła(...)dnie tortownicy ( 3 łyżki zostawiamy do dekoracji). 2.    Tą samą czynność wykonujemy z krakersami, kruszymy, łączymy z masłem i wykładamy na kakaowe ciastka. 3.    Spód ciasta mamy gotowy teraz robimy masę, serek przekładamy do naczynia i ubijamy mikserem. 4.    Wlewamy mleko, śmietanę oraz wsypujemy cukier puder, ciągle miksując. 5.    Z ananasów odlewamy

Kulinarna Chwila
Mambo number 5, czyli płaskie cycki murzynki- ciasto biszkoptowe o 5ciu smakach, z kremem budyniowym, bananami, makiem, kokosem 534

Jeszcze chwilę ubijamy. Po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy w temperaturze 180°C około 20 minuty. Masa budyniowo- bananowa: 6 żółtek ½ szklanki cukru 2 budynie waniliowe 750 mleka 200g masła 82% (bez dodatku oleju) 3 banany 1/3 szklanki spirytusu lub wódki Odlewamy 1/2 szklanki mleka(...)sztywną pianę, a następnie dodajemy cukier i miksujemy do czasu, aż się rozpuści. Na koniec dodajemy mak i kokos. Całość mieszamy łyżką, a następnie wylewamy na papier pergamin. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Polewa: 200g czekolady np. deserowej 100ml śmietany kremówki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dolewamy do niej po trochu śmietankę i mieszamy łyżką

Smakowy Raj
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 158

macie i ciasto się gdzieś podczas pieczenia za bardzo wybrzuszy – spokojnie można je lekko docisnąć kuchenną rękawicą. Po wylepieniu foremek wkładamy ciasto na przynajmniej 40-50 minut do lodówki, musi się mocno schłodzić.   Rozgrzewamy piekarnik do 170⁰C z termoobiegiem i pieczemy ciasto do zezłocenia, na środkowym poziomie, 20-25 minut. Pilnujcie żeby nie zaczęło za szybko brązowieć(...)cieście, wyrównując wierzch silikonową łopatką. Ciasto chłodzimy w lodówce. Beza Wszystko o przygotowaniu bezy znajdziecie w TYM POŚCIE . Tak samo, nie inaczej, szykujemy i tą. Zanim zaczniecie ubijać białka na bezę, ciasto i masa rabarbarowa powinny być dobrze schłodzone, a piekarnik rozgrzany do 120⁰C, z termoobiegiem.   Gotową ubitą bezę przekładamy do rękawa cukierniczego – u mnie bez końcówki

Karo in the Kitchen
MUFFINY BUDYNIOWE TOFFI Z BANANAMI 67

SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki pszennej ½ szklanki drobnego cukru 40 g budyniu o smaku toffi (1 opakowanie, bez cukru, proszek) 200 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym ½ szklanki oleju 2 średnie jajka 1 banan 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. Składniki(...)Formę na muffiny wykładam papierowymi foremkami. Nakładam do każdej jedną sporą łyżkę ciasta, na to kilka kosteczek banana. Następnie przykrywam po łyżeczce ciasta. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam formę na środkową półkę i piekę ok. 25 minut. Gotowe posypuję cukrem pudrem. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
CIASTO MAŚLANE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 77

Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto, w dodatku z owocami i kruszonką, polecam.  SKŁADNIKI :  200 g masła 4 jajka  150 g cukru ( 1 niepełna szklanka )  300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 budyń śmietankowy bez cukru  500 g ogólnie ( rabarbaru i truskawek ) + 4 łyżki cukru(...)chwilkę miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń, dalej ucieramy. Ciasto rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem 25/30 cm. Na wierzch rozkładamy owoce bez soku.  Kruszonkę zagniatamy z podanych skladników, gdyby za bardzo sie kleiła, dosypujemy jeszcze mąki. Kruszonkę rozkładamy na owocach. Ciasto pieczemy 45 minut, w temperaturze 175 %C, funkcja trmoobieg.  Gdyby zaczęło

Kulinarne Fantazje Marioli
Biscotti – włoskie ciasteczka 88

Biscotti to włoskie ciasteczka, które piecze się dwa razy. W Toskanii, skąd pochodzą zwane są cantucci. Tradycyjne zawierają dużą ilość migdałów oraz cytrynowy lub pomarańczowy aromat. Są suche i kruche, coś jak nasze sucharki, ale zdecydowanie smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Znakomicie nadają się do przechowywania w puszce lub słoiku. Można do nich dodawać inne orzechy i bakalie. Przed zjedzeniem można(...)mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia, skórkę z cytryny i wymieszać wszystkie składniki. Na koniec dodać migdały, ale wmieszać je do ciasta łyżką, bez użycia miksera. Z ciasta uformować mały „chlebek”, ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 st.C na 25 minut. Ciasto powinno lekko się zezłocić i zrobić

Pasja Smaku
Chleb z garnka orkiszowy z kuskusem 67

ciekawego chleba z mąki orkiszowej i kaszki kuskus. Przepis pochodzi  z bloga From- Snuggs – Kitchen . Jest to chleb przygotowywany na drożdżach piekarskich i pieczony w żeliwnym garnku.  Od jakiegoś czasu piekę chleby na zakwasie, więc zastanawiałam się czy brać udział we wspólnym wypiekaniu. Wiem jednak,  że nie wszyscy jeszcze “zaprzyjaźnili” się z zakwasem, więc postanowiłam(...)odstawiamy na 45 – 60 minut. Kiedy ciasto odpoczywa w koszyku rozgrzewamy piekarnik i garnek do temperatury 250°C z opcją góra/dół. Wkładamy ciasto do rozgrzanego garnka, przykrywamy pokrywką i pieczemy. Po 15 minutach obniżamy temperaturę do 200°C i pieczemy przez kolejne 15 minut. Ostatnie 15 minut pieczemy bez pokrywki. Chleb studzimy na kratce. Smacznego! Chleb

Tajemnice Smaku
Puszysty mokry sernik 61

cukier waniliowy * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki oleju * 1 budyń waniliowy  * małe opakowanie śmietanki 30 % Na ciasto: * 1 margaryna * 2,5 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 5 żółtek * 3 łyżki cukru pudru * 2 łyżki kakao Składniki na ciasto zagniotłam, podzieliłam na dwie nierówne części, owinęłam w folię spożywczą i zapakowałam do lodówki. Żółtka oddzieliłam od białek(...)odrobinkę część ciasta rozwałkowałam i wyłożyłam do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej pergaminem do pieczenia. Podpiekłam 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy

Pieprzyć z Fantazją
Waniliowe Kruche Babeczki Z Budyniem 142

jedną babeczkę. Następnie smarujemy masłem foremki i posypujemy bułką tartą i wylepiamy ciastem. 4. Do tak wylepionych ciastem babeczek nakładamy budyń i przykrywamy drugim wykrojonym "ciasteczkiem" szczelnie zaklejając brzegi. 5. Babeczki pieczemy w 200 stop. przez 25 -30 minut bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni 98

Gotową masę odstawiam na pół godziny. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia, z ciasta formuję kulki, układam na papierze i lekko spłaszczam dłonią. Piekę ok. 15 minut do złotego koloru. Ciasteczka rozpłaszczają się, więc warto zostawić miedzy nimi odstęp. Ciastka studzę i przechowuję

Zasmakuj Kuchni
Wytrawne muffiny 145

kawałki cukinii, papryki czy kiszonych ogórków. Każda wersja z pewnością przypadnie do gustu. Polecam! Przepis na 18 wytrawnych muffinek. SKŁADNIKI: 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g masła 2 jajka szklanka mleka większa szczypta soli łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek 1 średnia cebula 3 parówki dobrej jakości spora garść czarnych oliwek PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroję(...)Mieszam do połączenia składników. Na koniec wrzucam parówki i oliwki. Formę do muffinek wykładam papierowymi foremkami, wykładam ciastem do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, piekę na środkowej półce, grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu, przez 25 minut. Wyjmuję, studzę. Przepis: Tesco magazyn, zima

Zasmakuj Kuchni
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie. 209

godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut

Codziennik Kuchenny
Żytni, razowy chleb radziwiłłowski na zakwasie we wrześniowej piekarni 123

godzin do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze około 45-55 minut.  Po upieczeniu przełożyć na kratkę i pozostawić na kilka godzin(...)chleb zdaniem Oli nadaje się do jedzenia nawet po tygodniu od upieczenia. U mnie wytrwał 3 dni, ale dziś upiekłam kolejny z podwojonej ilości składników i zobaczymy. Doświadczenie w pieczeniu chlebów na zakwasie pozwala być spokojnym, że tak jest w istocie. Chleb radziwiłłowski wypiekali autorzy blogów

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie - wrześniowa piekarnia 114

godzin do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra – dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy) i piec jeszcze około 45-55 minut

Stare Gary
Ciasto muffinowe z borówkami (Blueberry Muffin Cake)... 132

wyłóż papierem do pieczenia.  W niewielkiej miseczce wymieszaj składniki kruszonki. Zagnieć, aż powstanie mieszanka podobna do bułki tartej. Odstaw. W osobnej, dużej misce zmiksuj szybko wszystkie składniki ciasta (bez borówek), a następnie wmieszaj delikatnie borówki. Przełóż ciasto do blaszki, rozprowadź równomierna warstwa, a następnie posyp kruszkona. Piecz około 40-50 minut. Patyczek wetknięty w środek ciasta powinien

Lejdi of the house
Najłatwiejsze ciasto z truskawkami 128

partiami mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelewam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy 30-35 minut do tzw. suchego patyczka ( bez termoobiegu). Przestudzone możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego !                 Zapraszam

Kulinarne przygody
puszysty mokry sernik 246

serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam do lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała nasza praca może pójść na marne. No u mnie nie poszła i każdy

Pieprzyć z Fantazją
Migdałowe gniazdka Wielkanocne- muffinki 144

mleko. Ubijamy rózgą chwilę do rozbicia jajek i połączenia składników. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, mieszamy rózgą. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu. Muffinki studzimy. Do wystudzonych przygotowujemy krem. Ubijamy zimną śmietankę z cukrem pudrem

Życie zaczyna się w kuchni
Prawdziwie czekoladowa babka 217

połączenia składników. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia składników. Czekoladową masę przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 45 minut. Po wystudzeniu i wyjęciu z formy babkę oprószamy cukrem

Słodkie okruszki
Malinojeżyny w cieście 176

pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką a na koniec wsypujemy borówkę. Teraz musimy bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
Muffiny z borówką amerykańską 126

pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką a na koniec wsypujemy borówkę. Teraz musimy bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu

Życie zaczyna się w kuchni
TARTA Z KARMELIZOWANYM CZOSNKIEM I KOZIMI SERAMI 114

rozwałkujcie i wyłóżcie nim formę do tarty, włóżcie jeszcze na kwadrans do lodówki. Po kwadransie na ciasto połóżcie papier do pieczenia, obciążcie go (ryżem, fasolą lub kulkami ceramicznymi) i pieczcie około 15 minut. Ściągnijcie obciążenie, dopieczcie jeszcze przez około 10 minut bez obciążenia. W czasie pieczenia spodu przygotujcie karmelizowany czosnek: główki czosnku podzielcie na ząbki, ząbki obierzcie

OliveandThyme
Ciastka czekoladowo-kawowe z syropem klonowym i nutą pomarańczy 107

momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać posiekaną czekoladę i skórkę pomarańczową. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę ułożyć (bez spłaszczania) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 17-19 minut w 170-180 stopniach. (Powinny być delikatnie zapieczone.) (*) Jeśli użyjecie kawy rozpuszczalnej w granulkach - to grudki należy

Di gotuje
Pizza z rukolą i pomidorkami – pieczona na kamienu do pizzy 234

dużego doświadczenia w pieczeniu pizzy na kamieniu, trochę poczytałam, trochę pokombinowałam i jest. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej typ 650 180 – 190 ml ciepłej wody łyżeczka drożdży instant łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki drobnej soli łyżeczka oliwy lub oleju Mąkę przesiać do miski, wsypać drożdże, cukier i sól. Stopniowo dolewać wodę – wymieszać ciasto. Nie powinno być(...)mnie pizza w kształcie koła. Ciasto rozwałkowałam cienko i ułożyłam na łopatę, spód ciasta posmarowałam koncentratem, posypałam serem, ułożyłam rukolę i na wierzch pomidorki. Kamień posypałam mąką, żeby ciasto odstało po upieczeniu. Czytałam bowiem, że mogą być z tym problemy. No i cóż wstawiłam do piekarnika. Piekłam ok. 10 minut. Bez użycia kamienia pizza może się piec dłużej

Niebieski kubek z kawa
Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 117

pomocą miksera. Ciasto podzieliłam na trzy części. Do jednej części dodałam kakao. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i przelałam pierwszą część ciasta, bez kakaa. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp 180 °C, tortownicę z ciastem wstawiłam do piekarnika na 25 minut. Ciasto wypiekamy do tzw. suchego patyczka. Kolejne części ciasta wypiekałam w ten sam sposób, 25 minut

nietadieta
Ciasteczka pieczarki 151

ciasta formować kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Szyjkę butelki (bez zakrętki) zanurzać w kakao i delikatnie wciskać kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek.   Piec (w rozgrzanym piekarniku) 15 minut w 180 stopniach. (*)  Ciasta z dodatkiem sody wymagają dodatku kwaśnego. Stąd sok wyciśnięty

Di gotuje
klasyczne eklerki z budniem 145

ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 20 minut a następnie suszyć w 160*C jeszcze kwadrans. Wystudzone ciastka przekroić wzdłuż na połowę.  Żółtka, wszystkie mąki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ptysie z bitą śmietaną 114

ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 20 minut a następnie suszyć w 160*C jeszcze kwadrans. Wystudzone ciastka przekroić na połowę. Kremówkę ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy 129

ciasta upiec krążek bez kakao a potem do 2/3 ciasta je dodać. Jeżeli ciasto będzie pieczone całe na raz to piec q temp. 180 C 40-50 minut do „suchego patyczka” i podzielić ciasto na 2-3 części, a pieczone pojedynczo piec około 30 minut w tortownicy wyłożonej papierem to pieczenia, ta standardowo robię „tamborek

greenscarf
Czekoladowe ciasto z sosem karmelowym i fistaszkami. 119

masę karmelową wykładamy ciasto czekoladowe i wkładamy z powrotem do piekarnika. Pieczemy 35-45 minut, przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy na pewno się upiekło. Studzimy.      Przestudzone ciasto przecinamy na pół (nie jest to konieczne, często podaję bez nadzienia), smarujemy nadzieniem i składamy. Pozostały sos mieszamy z fistaszkami i polewamy nim ciasto. Odstawiamy do stężenia

Rozpustne gotowanie