Dość dawno temu piekłam ciasteczka „bez wykrawania”, więc uznałam, że czas wrócić i spróbować czegoś nowego. Na święta nie wyobrażam sobie nie użyć orzechów i te ciacha takie właśnie są – z dodatkiem mielonych orzechów włoskich To już ostatni wpis z serii #OlejKonwenense i tym razem nie użyłam do ciastek masła, a spróbowałam zrobić je z olejem. Tradycyjnie bez dodatku cukru – możecie użyć ksylitolu lub zamiennie erytrytolu. Jako koci akcent dodałam płatki migdałów i pestki słonecznika, kt... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...