Nakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , budyń , ciasto , Cukry Nyskie , czekolada , galaretka , Gellwe , herbatniki , kajmak , krem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatylekkiego ostudzenia. Gdy zacznie delikatnie tężeć wylewamy ją na ciasteczkowy spód. Banany wciskamy w masę, przekrojoną stroną w dół. Ciacho wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie szykujemy bitą śmietanę. Bita śmietana: – 150 ml śmietanki kremówki 36% + 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem i ubitą przekładamy na zastygniętą masę czekoladową. Ciasto najlepiej przed podaniem potrzymać chwilę
Relaxtimerząd. Co można zrobić lepszego do kawy niż bezy? Upiekłam za jednym zamachem dwa rodzaje – klasyczne białe i lekko egzotyczne zielone, z mocnym posmakiem herbaty matcha. Do uzupełnienia – bita śmietana, owoce. Możliwość szybkiego naszykowania pojedynczych porcji i świeżość za każdym razem – bezcenne! Wszystko, co powinniście wiedzieć o zrobieniu dobrej bezy już zebrałam i opisałam bardzo szczegółowo w tym poście . Wróćcie
Karo in the Kitchenbitą śmietaną! Koniecznie sami spróbujcie. (2-3 porcje) 2 banany sok z cytryny/limonki Panierka: 1 jajko 2 łyżki mleka/wody 60g herbatników (około 5 sztuk) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia bita śmietana Herbatniki należy pokruszyć na miał (użyłam malaksera), a jajko roztrzepać z mlekiem lub wodą. Banany pokroić w plasterki i delikatnie skropić sokiem z cytryny/limonki. Następnie każdy kawałek dokładnie obtoczyć
Di gotujeśmietany. Podczas miksowania powinny utworzyć się niewielkie grudki czekolady. 5. Mus wykładamy na pudding. 6. Deser wykańczamy bitą śmietaną. Wstawiamy do lodówki. Smacznego! Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , czekolada , deser , mus , na szybko , na zimno , nasiona chia , pudding
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydodajemy do budyniu delikatnie miksując. Śmietankę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietany nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło), pod koniec ubijania możemy dodać fix, aby bita śmietana stała się sztywniejsza. Każdego eklerka przekrawamy na pół i wykładamy ok. 1-2 łyżki kremu budyniowego (można użyć szprycy). Następnie wykładamy ok. łyżkę bitej śmietany. Przykrywamy górną częścią
Słodka Stronaporcje) 75 g czekolady mlecznej* 200 ml zimnego mleczka kokosowego (u mnie z eSłoneczko ) 1/2 łyżki ciemnego kakao (u mnie z eSłoneczko )* 3 łyżeczki konfitury z wiśni opcjonalnie: bita śmietana i odrobina kakao *można użyć innej czekolady np. gorzkiej. Wówczas użycie kakao nie będzie konieczne. Przygotowanie: Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Umieszczamy miseczkę z czekoladą na ganku z gotującą
Słodkie okruszkipodgrzewać mieszając, aż zaczną się rozpadać, a sok zgęstnieje. Do gorącej masy wsypać od razu obrane z łupin orzechy i zmiksować za pomocą blendera ręcznego. Masa powinna być gęsta. Bita śmietana cytrynowa: W garnuszku zagotować 150 ml wody, wyłączyć palnik, wsypać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo 2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Na koniec wlać
Passions hobbies lifeJestem z siebie dumna, bo wiecie że ja raczej wolę pichcić niż piec....a tu taka niespodzianka i takie cudo wyszło. Klasyczne ale z zadziorem, bez wątpienia świętecznie :-))) Składniki ciasto: 6 jajek ( temperatura pokojowa) 3/4 szklanki cukru 1 szklanka dobrej jakości mąki pszennej ( jak wezmę byle jaką, nie wychodzi ) 5 łyżek kakao tłuszcz i bułka
pieprzny smaczekkawałek pysznego seromakowca dla każdego. Wystarczy postawić je na świątecznym stole i każdy łasuch może sięgać po nie do woli. Oprócz tego piecze się je znacznie szybciej niż tradycyjne ciasto, więc to dodatkowa zachęta do ich przygotowania. Ich pyszny smak zawdzięczamy oczywiście domowej masie makowej, pełnej bakalii, pachnącej i pysznej. Do tego ekspresowa masa serowa, którą dosłownie robi się
Food SquarePrzepis na najlepszego makowca jakiego kiedykolwiek jadłam. Ciasto jest bardzo puszyste, miękkie i wygląda jak z cukierni. Z podanych proporcji wychodzą aż 3 makowce. Czytaj więcej
Pychotkaaaściągawka sernikowa:) Sernik z kuleczkami Nesquik Sernik z orzechami Sernik Prababci Prosty sernik Łaciaty sernik Sernik pomarańczowy z ziemniakiem Sernik Wigilijny z piernikiem Sernik z makiem na kruchym cieście z pianką Torcik jabłkowo- serowy Sernik kukurydziany Sernik z różą Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy
Tradycyjna Kuchniaoctu, całość zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy. 7. Piec przez ok. 25 min. - do suchego patyczka. 8. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Ciasto dowolnie udekorować, np. jadalnym złotym brokatem, jak na zdjęciu poniżej. Jeśli masz w domu malakser to piernik przygotujesz w mig - zetrzyj warzywa w malakserze, wymień tarczę na nóż, dodaj pozostałe
Domowa Cookierenka AgiMiałam ochotę na placek ze śliwkami .a że ostatnio ciasto francuskie zniknęło w jeno popołudnie postanowiłam zrobić podobne ..i wyszło także przepyszne .. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 duże jajka 1 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 200 g masła, roztopionego
Ugotujmy Cośsmażymy w średnio rozgrzanym oleju. Możemy je również upiec w temperaturze 180 stopni. 7. Śmietankę ubijamy z serkiem, cukrem i wanilią. Podajemy z pierożkami. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy Tagged: bita śmietana , Boże Narodzenie , dip , Indie , mak , naleśniki , pierogi , serek mascarpone , Wigilia , żurawina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty