ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:93/409)

Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 136

Profiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym. Schłodzone to niebo w gębie… Składniki (na około 83 szt.) : Ptysie: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g masła szczypta soli Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 1/2 szklanki cukru

Oryginalny smak
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 119

średnicy 20 cm) Ciasto: 1 puszka białej fasoli konserwowej 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 100g ksylitolu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka wiórków kokosowych Do dekoracji: wiórki kokosowe Przygotować ciasto. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Następnie

Di gotuje
Gofry (z gofrownicy o małej mocy) ORZECH 194

znalazłam taki, z którego wychodzą kruchutkie gofry. Pychotka Składniki: 50 dag mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1 margaryna 1 proszek do pieczenia 2 szklanki wody cukier waniliowy Dodatkowo: bita śmietana owoce powidła, wykorzystałam powidła śliwkowe z rumem firmy ORZECH Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z cukrem mąką, proszkiem do pieczenia, wodą

Cukiernia Pychotki
Krwawe babeczki/muffinki na Halloween 109

Wystarczy zaopatrzyć się w kilka haloweenowych ozdób (zerknijcie do Jumazomy - klik ) i znaleźć jedynie 5 minut na dekorację. (6 sztuk) 6 babeczek/muffinków (u mnie z tego przepisu - klik ) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: 6 wiśni z konfitury/syropu z gęstym sokiem cukrowe noże Śmietankę z pudrem ubić na sztywno i następnie przełożyć do rękawa

Di gotuje
Kawa z białą czekoladą i tahini 162

dać więcej lub mniej, to zależy od Waszych upodobań. Gorąco polecam Składniki: 2 szklanki wrzącej wody 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 80 g białej czekolady 1 łyżka tahini Dodatkowo: bita śmietana uprażone ziarna sezamu Przygotowanie: W rondelku zagotować wodę i wyłączyć gaz. Dodać posiekaną czekoladę, kawę rozpuszczalną i tahini. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i składniki się połączą. Następnie przelać

Oryginalny smak
Szarlotka bez pieczenia na herbatnikach 4877

alternatywa dla tych, co mają ochotę na szarlotkę, ale nie posiadają piekarnika. My osobiście zakochaliśmy się w tym cieście od pierwszego kęsa – jabłuszka z lekko cytrynowym posmakiem plus bita śmietana i migdały – mówię Wam: Niebo w gębie! :) Herbatniki można zastąpić biszkoptami. Przepis na tradycyjną szarlotkę znajdziecie tutaj: Prosta szarlotka na kruchym cieście @media (min-width:800px){ .ads-right

Kulinarne Przeboje
Biszkopt ze śliwkami w galaretce i bitą śmietaną 125

ziemniaczanej  Przełożenie z galaretki:  1 galaretka o smaku owoców leśnych (u mnie z Cykorii ; może też być czerwona lub kolorem przypominająca śliwki) 300g śliwek 1 łyżka cukru Bita śmietana: 300 ml śmietany 36% 1-2 łyżki cukru pudru Upiec biszkopt.  Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier

Di gotuje
Przepisy na proste i szybkie ciasta bez pieczenia 531

klasycznego deseru. Na szczęście, z pomocą przychodzą tutaj ciasta bez pieczenia. Poniżej kilka przepisów, z którymi poradzą sobie nawet osoby, które dopiero stawiają pierwsze kroki w przyrządzaniu wypieków. 3 Bit Do przygotowania tego ciasta bez pieczenia potrzebować będziemy: 1 puszki masy krówkowej lub słodkiego mleka skondensowanego Około 0,5 kg herbatników 500 ml słodkiej śmietany 30 – 36% 2 opakowania śmietan

Mostek w kuchni
Karmelowa kawa mrożona 169

jest syrop karmelowy i do takiego przepisu zachęcam. Składniki: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 150 ml mleka 150 ml wody Lód kruszony 2 gałki lodów śmietankowych 2 łyżki syropu karmelowego Bita śmietana Sposób przygotowania: Przygotowania musimy rozpocząć od zaparzenia kawy, ponieważ musimy ją odstawić do ostudzenia. Do blendera lub shakera wrzucamy kostki lodu/lód kruszony, mleko, ostudzoną kawę oraz syrop karmelowy

CookMag
Lodowa kanapka 379

150ml zimnej śmietanki wymieszać z domowym cukrem waniliowym, ubić na sztywno - zimną śmietankę z białą czekoladą również ubić, aż powstanie dość gęsty krem (nie jest on tak sztywny, jak bita śmietana, ale na tyle gęsty, żeby końcówki miksera pozostawiały na nim ślady) - ubitą śmietanę przełożyć do kremu, delikatnie wymieszać - na dnie formy ułożyć połowę przygotowanych wafelków - przygotowaną masę przełożyć

Smakołyki Bereniki
Biszkopt z czekoladowym sernikiem i musem arbuzowym 217

rozpuszczoną wcześniej żelatyną. Odstawiamy, aż trochę stężeje a następnie wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: arbuz , biszkopt , bita śmietana , budyń , czekolada , Gellwe , owoce , ser , sernik , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Koktajl truskawkowy słodzony bananem 250

jeśli masz ochotę na shake'a truskawkowego, zapraszam  tutaj po przepis . Składniki na 4 porcje: 2 szklanki umytych i odszypułkowanych truskawek 1 nieduży dojrzały banan 1 szklanka kefiru bita śmietana i truskawki do dekoracji Przygotowanie: Truskawki wrzuć do blendera razem z obranym i połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj

Anioszek w kuchni
Koktajl truskawkowy słodzony bananem 295

jeśli masz ochotę na shake'a truskawkowego, zapraszam  tutaj po przepis . Składniki na 4 porcje: 2 szklanki umytych i odszypułkowanych truskawek 1 nieduży dojrzały banan 1 szklanka kefiru bita śmietana i truskawki do dekoracji Przygotowanie: Truskawki wrzuć do blendera razem z obranym i połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj

Anioszek w kuchni
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 114

jajko 1/2 szklanki/125 ml mleka 1/4 szklanki/65 ml oleju (u mnie rzepakowy - Woj-Len) Dodatkowo: 50g bakalii (u mnie suszone owoce: rodzynki , śliwki , berberys , morwa i miechunka - Helio) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30-36% 1-2 łyżeczki cukru pudru różowy barwnik (opcjonalnie) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kisiel, w drugiej - jajko, olej oraz mleko

Di gotuje
Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami 207

szkl gorącej wody. Tężejącą wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki. 6. Gotowe ciasto dekorujemy jadalnymi kwiatami lub bitą śmietaną. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , brzoskwinie , ciasto , czekolada , galaretka , Gellwe , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty