Wystarczy zaopatrzyć się w kilka haloweenowych ozdób (zerknijcie do Jumazomy - klik ) i znaleźć jedynie 5 minut na dekorację. (6 sztuk) 6 babeczek/muffinków (u mnie z tego przepisu - klik ) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: 6 wiśni z konfitury/syropu z gęstym sokiem cukrowe noże Śmietankę z pudrem ubić na sztywno i następnie przełożyć do rękawa
Di gotujedać więcej lub mniej, to zależy od Waszych upodobań. Gorąco polecam Składniki: 2 szklanki wrzącej wody 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 80 g białej czekolady 1 łyżka tahini Dodatkowo: bita śmietana uprażone ziarna sezamu Przygotowanie: W rondelku zagotować wodę i wyłączyć gaz. Dodać posiekaną czekoladę, kawę rozpuszczalną i tahini. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i składniki się połączą. Następnie przelać
Oryginalny smakalternatywa dla tych, co mają ochotę na szarlotkę, ale nie posiadają piekarnika. My osobiście zakochaliśmy się w tym cieście od pierwszego kęsa – jabłuszka z lekko cytrynowym posmakiem plus bita śmietana i migdały – mówię Wam: Niebo w gębie! :) Herbatniki można zastąpić biszkoptami. Przepis na tradycyjną szarlotkę znajdziecie tutaj: Prosta szarlotka na kruchym cieście @media (min-width:800px){ .ads-right
Kulinarne Przebojeklasycznego deseru. Na szczęście, z pomocą przychodzą tutaj ciasta bez pieczenia. Poniżej kilka przepisów, z którymi poradzą sobie nawet osoby, które dopiero stawiają pierwsze kroki w przyrządzaniu wypieków. 3 Bit Do przygotowania tego ciasta bez pieczenia potrzebować będziemy: 1 puszki masy krówkowej lub słodkiego mleka skondensowanego Około 0,5 kg herbatników 500 ml słodkiej śmietany 30 – 36% 2 opakowania śmietan
Mostek w kuchnijest syrop karmelowy i do takiego przepisu zachęcam. Składniki: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 150 ml mleka 150 ml wody Lód kruszony 2 gałki lodów śmietankowych 2 łyżki syropu karmelowego Bita śmietana Sposób przygotowania: Przygotowania musimy rozpocząć od zaparzenia kawy, ponieważ musimy ją odstawić do ostudzenia. Do blendera lub shakera wrzucamy kostki lodu/lód kruszony, mleko, ostudzoną kawę oraz syrop karmelowy
CookMag150ml zimnej śmietanki wymieszać z domowym cukrem waniliowym, ubić na sztywno - zimną śmietankę z białą czekoladą również ubić, aż powstanie dość gęsty krem (nie jest on tak sztywny, jak bita śmietana, ale na tyle gęsty, żeby końcówki miksera pozostawiały na nim ślady) - ubitą śmietanę przełożyć do kremu, delikatnie wymieszać - na dnie formy ułożyć połowę przygotowanych wafelków - przygotowaną masę przełożyć
Smakołyki Berenikirozpuszczoną wcześniej żelatyną. Odstawiamy, aż trochę stężeje a następnie wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: arbuz , biszkopt , bita śmietana , budyń , czekolada , Gellwe , owoce , ser , sernik , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyjeśli masz ochotę na shake'a truskawkowego, zapraszam tutaj po przepis . Składniki na 4 porcje: 2 szklanki umytych i odszypułkowanych truskawek 1 nieduży dojrzały banan 1 szklanka kefiru bita śmietana i truskawki do dekoracji Przygotowanie: Truskawki wrzuć do blendera razem z obranym i połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj
Anioszek w kuchnijeśli masz ochotę na shake'a truskawkowego, zapraszam tutaj po przepis . Składniki na 4 porcje: 2 szklanki umytych i odszypułkowanych truskawek 1 nieduży dojrzały banan 1 szklanka kefiru bita śmietana i truskawki do dekoracji Przygotowanie: Truskawki wrzuć do blendera razem z obranym i połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj
Anioszek w kuchnijajko 1/2 szklanki/125 ml mleka 1/4 szklanki/65 ml oleju (u mnie rzepakowy - Woj-Len) Dodatkowo: 50g bakalii (u mnie suszone owoce: rodzynki , śliwki , berberys , morwa i miechunka - Helio) Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30-36% 1-2 łyżeczki cukru pudru różowy barwnik (opcjonalnie) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kisiel, w drugiej - jajko, olej oraz mleko
Di gotujeszkl gorącej wody. Tężejącą wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki. 6. Gotowe ciasto dekorujemy jadalnymi kwiatami lub bitą śmietaną. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , brzoskwinie , ciasto , czekolada , galaretka , Gellwe , krem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyporcja) 3-4 herbatniki (u mnie z Cukry Nyskie ) 1/2 banana (dużego) 2 gałki lodów śmietankowych/waniliowych (polecam Braci Koral ) sos toffi (domowy lub gotowy) (*) Dodatkowo (opcjonalnie): bita śmietana prażone chipsy kokosowe (do nabycia w eSłoneczku ) Na dnie pucharków ułożyć pokruszone ciastka, a następnie plasterki bananów. Owoce polać sosem toffi i przykryć lodami. Całość udekorować bitą śmietaną oraz
Di gotujeciachem niby znane i sprawdzone smaki ale w zestawieniu jakiego jeszcze nie robiłam. Delikatny, cienki biszkopt , a na nim warstwa jabłek z galaretką, kajmak, herbatniki, bita śmietana, a jakby tych wszystkich dobroci było mało to jeszcze całość posypana prażonym słonecznikiem. Jeśli lubicie takie przekładańce spróbujcie koniecznie. Biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka octu 1,5 łyżeczki proszku
Cynamonowe szczęścieJeżeli chcemy uzyskać rzadszą konsystencję musimy zwiększyć ilość śmietany. Powyżej 330 g nie próbowałam ale sądzę, że nadmiar spowoduje zważenie kremu. Smacznego! Kategoria: Inne , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , budyń , krem
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , bita śmietana , budyń , ciasto , Cukry Nyskie , czekolada , galaretka , Gellwe , herbatniki , kajmak , krem
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty