ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:92/409)

Tort bezowy z truskawkami i sosem z kwiatem czarnego bzu 193

Beza-niekwestionowana królowa deserów. Dobrze zrobiona jest krucha na zewnątrz i piankowa, lekko kleista w środku. Do tego bita śmietana, świeże owoce i mamy deser, który za każdym razem robi furrorę na rodzinnych spotkaniach i imprezach w gronie przyjaciół. Choć jej przygotowanie wydaje się skomplikowane, warto podjać próbę. Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad (zwróćcie uwagę na podkreślenia) i na pewno

Zawsze głodna!
Sernik a’la Tiramisu – bez pieczenia 354

posprzątaniem:) Co prawda moim zdaniem ani to sernik, ani tiramisu, ale… nie czepiajmy się nazw i niech zostanie w tej wersji;) Masa serowa tak na prawdę to bita śmietana z serkiem mascarpone usztywniona żelatyną i przełożona nasączonymi w kawie i amaretto biszkoptami. Moim zdaniem może więc być to deser idealny dla początkujących cukierników (jedyna trudność to odpowiednie postępowanie

Smaki Na Talerzu
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 170

/margaryny 100g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko Masa wiśniowa: 1 słoik kompotu z wiśni (mój miał 350 ml kompotu i 2 szklanki wiśni) 1 budyń waniliowy/śmietankowy Bita śmietana: 200g śmietany 36% 1 łyżka cukru waniliowego Opcjonalnie do dekoracji: posiekana czekolada/posypka czekoladowa Przygotować ciasto.  Wszystkie składniki ciasta szybko i wyłożyć nim dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem

Di gotuje
Najlepsze czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej 156

naturalnego 100g oleju kokosowego 1 jajko (duże lub 2 małe) 4 łyżki kakao 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1/2 szklanki wiórków kokosowych (około 50g) Bita śmietana: 150 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka cukru pudru   Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia. Dodać roztopiony olej kokosowy, jogurt, jajko

Di gotuje
Gofry z bitą śmietaną i granatem 123

minut Składniki na ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2% szczypta soli 1/3 szklanki roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: bita śmietana ziarenka granata Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.  Odstawiamy na 15 minut, aby rozwinął się

Kulinarne przygody Gatity
Deser al'a Rafaello 154

Kolejny deser o niebiańsko puszystej konsystencji.  Smakiem i wyglądem przypomina rajski obłoczek, który zmierza wprost do Twojego podniebienia.  Całość wieńczy moje ostatnie odkrycie - bita śmietana kokosowa.  Jest o wiele łatwiejsza do zrobienia od tej tradycyjnej i w przeciwieństwie do niej wręcz urzeka smakiem. Podobno urzeka też serce i o kilka stopni podnosi poziom zadowolenia u częstowanej osoby

Kuchnia Ellie
Ciasto orzechowe z karmelizowanymi śliwkami i śmietaną 180

tartej bułki 60 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Masa śliwkowa: 400 g śliwek bez pestek (u mnie mrożone) 120 g cukru trzcinowego Bita śmietana i dekoracja: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy 4 kostki mlecznej czekolady WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

Passions hobbies life
Bita śmietana z mleczka kokosowego - krok po kroku 111

twardej, gęstej śmietany. Śmietanę/tłuszcz połączyć opcjonalnie z cukrem pudrem i ubić na sztywno. (Potrwa to bardzo szybko, wysokie obroty miksera nie konieczne.)  Przykładowe przepisy: Kokosowa bita śmietana z chałwą lnianą i owocami liofilizowanymi - klik  Wegańska kawa z napojem z orzechów macadamia i bitą śmietaną z mleka kokosowego - klik Kokosowy deser z bitą śmietaną i słomką ptysiową

Di gotuje
Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi 142

mąki ryżowej 1 łyżka kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka 250 ml mleka 1 łyżka masła Farsz: 250 g tłustego twarogu 4 łyżki powideł śliwkowych Dodatkowo: bita śmietana cukier puder owoce: np. kiwi, kaki, granat * PRZYGOTOWANIE Ciasto naleśnikowe Mąkę ryżową, kakao, przyprawę do piernika, jajka, mleko oraz rozpuszczone masło wymieszaj trzepaczką lub blenderem, aż składnik się połączą. Patelnię

Food Square
Mikołajkowe Ptysie z bitą śmietaną 181

mąki pszennej 200 ml wody 100 g masła 4 jajka 2 łyżeczki cukru szczypta soli bita śmietana: 200 ml 30% śmietanki 4 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Ciasto. Przesianą mąkę gotujemy z wodą i masłem. Dodajemy cukier oraz szczyptę soli. Całość energicznie mieszamy. Po zagotowaniu odstawiamy na 5 minut do wychłodzenia. Następnie dodajemy po kolei jajka, ciągle mieszając. Masa powinna

Pij soki wyciskane
Profiterole z kremem pâtissière, bitą śmietaną i sosem czekoladowym 149

Profiterole to malutkie ptysie wypełnione dowolnym kremem. Nadzienie może być słodkie lub wytrawne. Moje są z kremem pâtissière wymieszanym z bita śmietaną i polane sosem czekoladowym. Schłodzone to niebo w gębie… Składniki (na około 83 szt.) : Ptysie: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g masła szczypta soli Krem: 2 szklanki mleka 6 żółtek 1/2 szklanki cukru

Oryginalny smak
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 141

średnicy 20 cm) Ciasto: 1 puszka białej fasoli konserwowej 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 100g ksylitolu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki 36% 1 łyżka ksylitolu 1 łyżka wiórków kokosowych Do dekoracji: wiórki kokosowe Przygotować ciasto. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Następnie

Di gotuje
Gofry (z gofrownicy o małej mocy) ORZECH 204

znalazłam taki, z którego wychodzą kruchutkie gofry. Pychotka Składniki: 50 dag mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1 margaryna 1 proszek do pieczenia 2 szklanki wody cukier waniliowy Dodatkowo: bita śmietana owoce powidła, wykorzystałam powidła śliwkowe z rumem firmy ORZECH Sposób wykonania: Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z cukrem mąką, proszkiem do pieczenia, wodą

Cukiernia Pychotki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję