kawa była dobrej jakości i najlepiej jak będzie również mocna. Na 1 szklankę do kawy. SKŁADNIKI 150 ml mocnej kawy 2 łyżeczki brązowego cukru 50 ml whisky bita śmietana WYKONANIE Śmietanę ubić. Tradycyjnie śmietana do Irish Coffe powinna być jedynie lekko ubita, bez dodatku cukru. Ja moją śmietanę ubiłam na bardziej sztywną. Dodałam również cukier puder i cukier waniliowy
Passions hobbies lifełyżeczka sody oczyszczonej – 2 łyżeczki proszku do pieczenia – ½ szklanki syropu z agawy – 1 szklanka mleka owsianego – 2 łyżki oleju rzepakowego – ½ szklanki musu jabłkowego – bita śmietana opcjonalnie W misce połącz mąki, cukier kokosowy, gałkę muszkatołowa, cynamon, imbir, goździki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną. W drugiej misce połącz mokre składniki, czyli: mleko, syrop z agawy
Zdrowy Styl Joannyzimnego masła 100 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru Masa jabłkowa: 7-8 sztuk obranych i pokrojonych w kostkę jabłek cynamon do smaku cukier do smaku Bita śmietana: 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% łyżeczka cukru pudru Opcjonalnie polewa kakaowa pomiędzy warstwami. U mnie to na razie eksperyment. Więc przepis na nią podam kiedy indziej Obrane i pokrojone
Relaxtimekajmaku 250 g mascarpone łyżka kakao 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Warstwa malinowa: 600 ml wody 2 opakowania galaretek malinowych 300 g malin (mogą być mrożone) Bita śmietana 400 g śmietany 30% łyżka cukru 1 łyżka żelatyny 1/4 szklanki wody łyżka cappuccino w proszku lub kakao do posypania Przygotowanie Przygotowujemy ciasto. W jednej misce mieszamy mokre
e-PrzepisyKulinarnedodatku ma dość gęstą konsystencję, więc nie trzeba kremu dodatkowo zagęszczać. Najlepiej zrobić go z wyprzedzeniem, na przykład dzień wcześniej. Keto tiramisu bez nabiału Mleko kokosowe A dokładniej bita śmietana kokosowa, która stanowi uzupełnienie kremu. Tutaj nada się tylko mleko kokosowe z puszki lub ewentualnie gotowa śmietana kokosowa (coconut cream) . W kwestii wyboru mleka kokosowego stawiamy na jakość i wybieramy
Modern Cave Girlmango, czyli wariacja na temat popularnego deseru Eton mess. Słodkie połączenie puszystej bitej śmietany, chrupiącej bezy i aromatycznych owoców. Staram się przygotowywać zdrowsze wersje deserów, ale słodka beza i bita śmietana to … The post Eton mess z mango appeared first on FitSweet
Fitsweet.mebiszkoptu kakaowego, bitej śmietany, wiśni oraz czekolady. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt kakaowy 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody do żelatyny Drip 50g mlecznej czekolady łyżka oleju wiśnie z alkoholu nalewka wiśniowa
RAROSSAbyło ;-) To deser, do którego będę często wracać. Na 4 porcje. SKŁADNIKI 500 g truskawek (zimnych z lodówki) 1 banan 4 duże gałki loda waniliowego lub waniliowo-czekoladowego opcjonalnie bita śmietana WYKONANIE Truskawki umyć. Kilka zostawić do dekoracji, pozostałe umieścić w misie blendera. Dodać obrany banan i włączyć urządzenie. Gładki mus truskawkowy wlać do 1/2 wysokości kieliszków lub niewielkich pucharków
Passions hobbies lifeTruskawki z bitą śmietaną to najprostszy deser do przygotowania. Super smaczny i w kilka minut wyczarujesz prawdziwe pyszności na fantastyczny poczęstunek. Puszysta bita śmietanka i pachnące truskawki, no tym deserem zachwycisz każdego łasucha. Truskawki możesz pokroić na kawałeczki i przełożyć bitą śmietaną lub zmiksować. I tą wersję preferuję, bo z sosem truskawkowym smakują wyjątkowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Krem - 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% + półtorej łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie po łyżce dodajemy 250 g serka mascarpone i dalej ubijamy aż bita śmietana wchłonie cały serek i krem gotowy. 8. Następnie biszkopt smarujemy kremem i musimy dokładnie "obkleić" wszystkie krawędzie, żeby nam nie wyciekła galaretka. Na filmiku można dostrzec, że jednak nie dość
Kawa z mlekiemdrugiego. Wrzuciłam masło do ciepłej masy. Całość super się połączyła. Ciasto bez pieczenia na herbatnikach przypomina popularną Stefankę. Dolne warstwy to masa na podstawie kaszy manny, a na górze bita śmietana. Całość przełożona lekko kwaskowatym dżemem porzeczkowym. Wyszło pysznie. Ciasto bez pieczenia na herbatnikach – przepis na blaszkę 24×24 cm: Krem grysikowy: 800 ml mleka 7 łyżek kaszy
Relaxtime