ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:86/409)

Migdałowe babeczki 89

upiec. Po upieczeniu na powierzchni babeczki tworzy się chrupiąca skorupka , a środku ukryta jest delikatna wilgotna masa migdałowa. Babeczki migdałowe podałam z bitą śmietaną udekorowane świeżymi słodkimi figami . Oczywiście, bita śmietana i owoce, to opcja de lux, można, to pominąć. Do dekoracji babeczek można użyć innych miękkich owoców , malin, borówek, brzoskwiń… Koniecznie musicie ich spróbować, babeczki są rewelacyjne! Zapraszam

SprawdzonaKuchnia.pl
Deser malinowy 136

Jeżli przygotowałaś malinowy curd (po przepis zapraszam tutaj ) w kilka minut zrobisz przepyszny deser w pucharku. Bazą deseru może być bita śmietana, jogurt grecki, serek maskarpone, twarożek lub mieszanina tych składników. Pokusiłam się o przygotowanie deseru na niekwestionowanej królowej deserów bitej śmietanie. Lekki, puchaty, kremowy i super smaczny. Kaloryczny? Nie ma co panikować, bo umiar we wszystkim jest najważniejszy. Tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Eton mess aux fraises truskawkowy deser z bezą 114

u0142o\u015b\u0107 dos\u0142ownie rozp\u0142ywa si\u0119 w ustach!","image":"https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/deser-eton-mess.jpg","recipeCategory":["Desery i wypieki","Kuchnia Angielska"],"recipeCuisine":[],"keywords":["bezy","bita \u015bmietana","deser","deser z truskawkami","eton mess","mus truskawkowy","s\u0142odka \u015bmietanka","truskawki","truskawki ze \u015bmitan\u0105"],"datePublished":"2020-05-06T19:32:46+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize

ProstePesto.pl
MALINOWA CHMURKA 148

temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Galaretka Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i schłodzone połączyć z malinami. Wylać na upieczone ciasto. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno ,żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, podgrzać do rozpuszczenia i ciepłą połączyć z z ubitą śmietaną.Wyłożyć na stężałą galaretkę z malinami. Beza Białka ubić

RAROSSA
Bita śmietana z malinową żelką i bezami 160

Pyszny prosty deser w pucharku. Lekka bita śmietana z malinową żelką z dodatkiem chrupiącej bezy.  5 deserków ok 15 szt bezików 400 ml. śmietanki do ubijania 30 lub 36 % 2 łyżki cukru pudru 1  cukier wanilinowy  150 gramów malin mrożonych 1 galaretka o smaku malinowym Galaretkę zalać 500 ml. wrzątku dokładnie wymieszać. Lekko rozmrożone maliny rozgnieść widelcem

Andzia Pichci
Czekoladowe banoffee 135

zawiodłam bo była przepyszna. Chociaż też dość ciężka, dlatego po jednym kawałku miałam już dość. Z drugiej strony moje porcje są raczej duże, więc może dlatego W oryginale bita śmietana wymieszana była z mascarpone. Zrezygnowałam z serka na rzecz samej bitej śmietany i był to dobry wybór, ponieważ wyszłoby zbyt tłusto. Ciasto typowe dla każdego czekocholika więc polecam Czekoladowe banoffee

Relaxtime
Deser z chia i truskawkami 115

chia wykorzystaliśmy mrożone truskawki, część z nich pochodzi z naszych czerwcowych zapasów i po kilku miesiącach smakują tak samo wspaniale jak w środku sezonu. Całość dopełnia lekko słodka bita śmietana, którą po zrobieniu zdjęć polaliśmy jeszcze sokiem wypływającym z rozmrażanych truskawek. Składniki na deser z chia i truskawkami 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 250 ml mleka 200 g truskawek

niecodziennikpary
Keto pianka jogurtowa (Paleo, LowCarb, bez nabiału, AIP, Vegan) 147

tego celu syfon do bitej śmietany . Mam świadomość, że nie jest to gadżet będący na podstawowym wyposażeniu kuchennym większości Polaków. Jednak jest to wbrew pozorom naprawdę przydatna rzecz. Bita śmietana wychodzi świetna z syfonu , także taka z mleka kokosowego . A dzisiejsza keto pianka jogurtowa to wprost niebo w gębie! Jest puszysta i aksamitna w konsystencji. Naprawdę dla takich chwil warto

Modern Cave Girl
Walentynkowe Red Velvet Pancakes 117

połówki! 😉 Składniki: Pancakes 100 g mąki pszennej 1½ łyżeczki kakao 1½ łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 180 ml maślanki 2 łyżki oleju czerwony barwnik Bita śmietana 150 ml śmietanki 36% 100 g mascarpone 40 g cukru pudru Dodatki świeże owoce Sposób wykonania: Do miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu

Mostek w kuchni
Prosty tort Red Velvet 179

czerwony barwnik spożywczy w żelu lub proszku, świeży sok jabłkowy na poncz, truskawki do dekoracji Składniki na krem: 300 g białego sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 1 bita śmietana w proszku 3-4 łyżki cukru pudru Jak zrobić prosty tort red velvet? Suche składniki na ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy olej, sok jabłkowy, jajko, ocet i mieszamy

Ciastkozercy
Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną 122

Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję Składniki: 2 szklanki chudego mleka 1 pełna łyżka pasty z orzechów włoskich 5 – 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej miód Dodatkowo: bita śmietana do dekoracji 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy

Oryginalny smak
Krówka 146

Kolejny klasyk, który kiedyś bardzo często u nas gościł na święta, szczególnie lubiana przez moją mamę, ale i ja nie pogardzę kawałeczkiem. Kruche placki, bita śmietana i kajmak z orzechami, prosto, pysznie i bez udziwnień.  Ciasto kruche:  3 szklanki mąki 1 masło (opcjonalnie margaryna) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 1 łyżka śmietany

Cynamonowe szczęście
DESER BANOFFEE 43237

banany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao. Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa nam wystygła ( w przeciwnym razie bita śmietana może się rozpuścić ). Masę krówkową i bitą śmietaną możemy przekładać do szklanek za pomocą rękawa cukierniczego ( ja nakładałam łyżeczką).  Deser przechowujemy w lodówce.  | TUTAJ    znajdziesz

RITA food channel
Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré) 226

waniliowego - 4 łyżki miodu lub 5 łyżek syropu klonowego (albo z agawy) lub 4 łyżki cukru - szczypta soli - szczypta cynamonu - łyżka masła - 2 łyżeczki rumu - 80 ml słodkiej śmietany - bita śmietana   Przygotowanie: 1) Do garnka wrzucamy kasztany, wlewamy wodę i mleko, dodajemy cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. 2) Po tym czasie kasztany odcedzamy. Masło

Roślinożerni urlopowicze
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 142

znakomicie i z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo

Kuchnia MagdaLeny