ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:88/409)

Keto pianka jogurtowa (Paleo, LowCarb, bez nabiału, AIP, Vegan) 127

tego celu syfon do bitej śmietany . Mam świadomość, że nie jest to gadżet będący na podstawowym wyposażeniu kuchennym większości Polaków. Jednak jest to wbrew pozorom naprawdę przydatna rzecz. Bita śmietana wychodzi świetna z syfonu , także taka z mleka kokosowego . A dzisiejsza keto pianka jogurtowa to wprost niebo w gębie! Jest puszysta i aksamitna w konsystencji. Naprawdę dla takich chwil warto

Modern Cave Girl
Walentynkowe Red Velvet Pancakes 98

połówki! 😉 Składniki: Pancakes 100 g mąki pszennej 1½ łyżeczki kakao 1½ łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 180 ml maślanki 2 łyżki oleju czerwony barwnik Bita śmietana 150 ml śmietanki 36% 100 g mascarpone 40 g cukru pudru Dodatki świeże owoce Sposób wykonania: Do miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu

Mostek w kuchni
Prosty tort Red Velvet 158

czerwony barwnik spożywczy w żelu lub proszku, świeży sok jabłkowy na poncz, truskawki do dekoracji Składniki na krem: 300 g białego sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 1 bita śmietana w proszku 3-4 łyżki cukru pudru Jak zrobić prosty tort red velvet? Suche składniki na ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy olej, sok jabłkowy, jajko, ocet i mieszamy

Ciastkozercy
Kawa orzechowa z miodem i bitą śmietaną 104

Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję Składniki: 2 szklanki chudego mleka 1 pełna łyżka pasty z orzechów włoskich 5 – 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej miód Dodatkowo: bita śmietana do dekoracji 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy

Oryginalny smak
Krówka 132

Kolejny klasyk, który kiedyś bardzo często u nas gościł na święta, szczególnie lubiana przez moją mamę, ale i ja nie pogardzę kawałeczkiem. Kruche placki, bita śmietana i kajmak z orzechami, prosto, pysznie i bez udziwnień.  Ciasto kruche:  3 szklanki mąki 1 masło (opcjonalnie margaryna) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 1 łyżka śmietany

Cynamonowe szczęście
DESER BANOFFEE 43211

banany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao. Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa nam wystygła ( w przeciwnym razie bita śmietana może się rozpuścić ). Masę krówkową i bitą śmietaną możemy przekładać do szklanek za pomocą rękawa cukierniczego ( ja nakładałam łyżeczką).  Deser przechowujemy w lodówce.  | TUTAJ    znajdziesz

RITA food channel
Węgry - Deserek z kasztanów (Gesztenyepüré) 210

waniliowego - 4 łyżki miodu lub 5 łyżek syropu klonowego (albo z agawy) lub 4 łyżki cukru - szczypta soli - szczypta cynamonu - łyżka masła - 2 łyżeczki rumu - 80 ml słodkiej śmietany - bita śmietana   Przygotowanie: 1) Do garnka wrzucamy kasztany, wlewamy wodę i mleko, dodajemy cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. 2) Po tym czasie kasztany odcedzamy. Masło

Roślinożerni urlopowicze
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 126

znakomicie i z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo

Kuchnia MagdaLeny
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 126

znakomicie i z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo

Kuchnia MagdaLeny
Ptysie w trzech odsłonach 93

Wszystko mieszamy do otrzymania gęstej i gładkiej masy. Studzimy. Następnie wszystko łączymy z 200g masła w temperaturze pokojowej. Budyń dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce. Tak wykonanym kremem napełniamy ptysie. Bita śmietana. Najprostszy a zarazem jeden z najsmaczniejszych rodzajów kremów. Wystarczy ubić schłodzoną śmietankę (jak to zrobić pisałam tutaj ), dodając pod koniec ubijania cukier puder. Jeśli chcecie trochę urozmaicić ten krem

Słodki Blog
Tarta z crème pâtissière i galaretką 102

dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, waniliowy o idealnej konsystencji wzbogaconej odrobiną masła. Znakomicie komponuje się z kruchym ciastem, do tego galaretka truskawkowa, bita śmietana i mamy deser idealny. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g masła o temperaturze pokojowej

Słodki Blog
Sernik ekspresowy wg przepisu Mamy 160

Sernik ekspresowy w w wykonaniu i według przepisu mojej mamy. Robiąc sernik na weekend pomyślała aby dodać do niego 2 opakowania bitej śmietany i wyszedł świetny. Bita śmietana sprawia że pod wpływem temperatury sernik, aż tak się nie rozpływa. Polecam wypróbować ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 1 kg sera z wiaderka 2 opakowania bitej śmietany

Blog kulinarny S9.PL
Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną 130

Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki Ciasto francuskie Jajko żółtko Borówki garść Bita śmietana Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (a The post Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania