tego celu syfon do bitej śmietany . Mam świadomość, że nie jest to gadżet będący na podstawowym wyposażeniu kuchennym większości Polaków. Jednak jest to wbrew pozorom naprawdę przydatna rzecz. Bita śmietana wychodzi świetna z syfonu , także taka z mleka kokosowego . A dzisiejsza keto pianka jogurtowa to wprost niebo w gębie! Jest puszysta i aksamitna w konsystencji. Naprawdę dla takich chwil warto
Modern Cave Girlpołówki! 😉 Składniki: Pancakes 100 g mąki pszennej 1½ łyżeczki kakao 1½ łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 180 ml maślanki 2 łyżki oleju czerwony barwnik Bita śmietana 150 ml śmietanki 36% 100 g mascarpone 40 g cukru pudru Dodatki świeże owoce Sposób wykonania: Do miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W oddzielnym naczyniu
Mostek w kuchniczerwony barwnik spożywczy w żelu lub proszku, świeży sok jabłkowy na poncz, truskawki do dekoracji Składniki na krem: 300 g białego sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 1 bita śmietana w proszku 3-4 łyżki cukru pudru Jak zrobić prosty tort red velvet? Suche składniki na ciasto mieszamy razem w misce, dodajemy olej, sok jabłkowy, jajko, ocet i mieszamy
CiastkozercyJeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam na jej orzechową wersję Składniki: 2 szklanki chudego mleka 1 pełna łyżka pasty z orzechów włoskich 5 – 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej miód Dodatkowo: bita śmietana do dekoracji 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i dodajemy pastę z orzechów włoskich. Dokładnie mieszamy i słodzimy miodem. Przelewamy
Oryginalny smakKolejny klasyk, który kiedyś bardzo często u nas gościł na święta, szczególnie lubiana przez moją mamę, ale i ja nie pogardzę kawałeczkiem. Kruche placki, bita śmietana i kajmak z orzechami, prosto, pysznie i bez udziwnień. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1 masło (opcjonalnie margaryna) 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 1 łyżka śmietany
Cynamonowe szczęściebanany, bitą śmietaną i na koniec posypujemy posypką czekoladową lub kakao. Uwagi: Zanim przełożymy bitą śmietanę do szklanek musimy się upewnić że masa krówkowa nam wystygła ( w przeciwnym razie bita śmietana może się rozpuścić ). Masę krówkową i bitą śmietaną możemy przekładać do szklanek za pomocą rękawa cukierniczego ( ja nakładałam łyżeczką). Deser przechowujemy w lodówce. | TUTAJ znajdziesz
RITA food channelwaniliowego - 4 łyżki miodu lub 5 łyżek syropu klonowego (albo z agawy) lub 4 łyżki cukru - szczypta soli - szczypta cynamonu - łyżka masła - 2 łyżeczki rumu - 80 ml słodkiej śmietany - bita śmietana Przygotowanie: 1) Do garnka wrzucamy kasztany, wlewamy wodę i mleko, dodajemy cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. 2) Po tym czasie kasztany odcedzamy. Masło
Roślinożerni urlopowiczeznakomicie i z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo
Kuchnia MagdaLenyznakomicie i z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Składniki: 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietanki 30% 1 galaretka brzoskwiniowa Dodatkowo
Kuchnia MagdaLenyWszystko mieszamy do otrzymania gęstej i gładkiej masy. Studzimy. Następnie wszystko łączymy z 200g masła w temperaturze pokojowej. Budyń dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce. Tak wykonanym kremem napełniamy ptysie. Bita śmietana. Najprostszy a zarazem jeden z najsmaczniejszych rodzajów kremów. Wystarczy ubić schłodzoną śmietankę (jak to zrobić pisałam tutaj ), dodając pod koniec ubijania cukier puder. Jeśli chcecie trochę urozmaicić ten krem
Słodki Blogdobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, waniliowy o idealnej konsystencji wzbogaconej odrobiną masła. Znakomicie komponuje się z kruchym ciastem, do tego galaretka truskawkowa, bita śmietana i mamy deser idealny. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g masła o temperaturze pokojowej
Słodki BlogSernik ekspresowy w w wykonaniu i według przepisu mojej mamy. Robiąc sernik na weekend pomyślała aby dodać do niego 2 opakowania bitej śmietany i wyszedł świetny. Bita śmietana sprawia że pod wpływem temperatury sernik, aż tak się nie rozpływa. Polecam wypróbować ;). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 1 kg sera z wiaderka 2 opakowania bitej śmietany
Blog kulinarny S9.PLZostał mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki Ciasto francuskie Jajko żółtko Borówki garść Bita śmietana Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (a The post Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje