mąki pszennej 2 szklanki mleka 3 jajka w temperaturze pokojowej łyżka oleju 3 łyżki kakao 4 łyżki cukru 300g orzeszków ziemnych łyżeczka miodu naturalnego opcjonalnie sól morska bita śmietana banan Przygotowanie: Jajka rozbijamy do wysokiej miski i miksujemy do uzyskania puszystej białej piany (ok3-5 minut). Dodajemy cukier oraz olej i mieszamy dokładnie
ChilliJemybezowe desery. Niejeden koneser zachwyca się ich smakiem i boskim wyglądem. W tych tortach u mnie słodycz bezy przełamują czarne porzeczki w syropie, lub truskawki. Bita śmietana z serem mascarpone uzupełnia całość, owoce to już prawdziwa kropka nad i. Składniki: 7 białek 350 g drobnego cukru do wypieków łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Malinowe PocałunkiKrem sułtański. Dla mojego pokolenia jeden z kultowych deserów PRL-u. Prosty, bardzo szybki, mega słodki, powrót do smaków dzieciństwa, kiedy szczytem marzeń był blok lubuski albo czekoladopodobny. Bita śmietana, rodzynki, trochę rumu, kakao i bezy – tak niewiele, a tyle szczęścia ;) Pamiętam taki bar kawowy w Poznaniu – Kociak – krem sułtański był jedną z żelaznych pozycji w menu
Pociąg Do Kuchniciasto snickers od dłuższego czasu namawiał mnie mój mąż – i w sumie racja, czego tu nie lubić? Puszyste biszkopty czekoladowe, bita śmietana, masło orzechowe i masa krówkowa :) Jestem pewna, że Wam też zasmakuje! Ciasto piekłam w dużej wysokiej formie o wymiarach 40×25 cm Składniki na 1 spód biszkoptowy (będą potrzebne 2) 4 jajka 12 łyżek cukru
Ciastkozercyłatwe w przygotowaniu! Nie tylko na specjalne okazje, ale też nadające się na zwykłe niedzielne spotkanie w gronie bliskich. Kto jeszcze nie próbował- koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa: 500ml mleka 1/2 szklanki cukru
Tagebuch po polskumusimy też uwzględnić dodanie galaretek. Ja dałam 3 łyżki) - sok z cytryny - 2 galaretki (cytrynowe lub z limonki) - 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia - lody waniliowe (kupiłam) - bita śmietana (ubiłam z odrobiną czerwonego barwnika) Ciasto zagniatamy dzień przed pieczeniem szarlotki. Ja zawsze zagniatam z 1 kg mąki, zużywam połowę, a drugą zamrażam i wykorzystuję do następnego wypieku. Suche
mojewypiekiinietylkowaniliowych. Skusicie się? Składniki: 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1 i 1/2 łyżki domowego cukru waniliowego około 3 łyżek masła klarowanego Dodatkowo: maliny borówki bita śmietana cukier puder do dekoracji Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem. Następnie namoczyć w nich kromki chleba tostowego. Na patelni rozgrzać masło, włożyć namoczony chleb i smażyć
Oryginalny smakBIT chyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi, że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej porcji. Składniki: 500 g maślanych herbatników 1 puszka masy krówkowej 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 50 g cukru pudru 2/3 kostki masła 300 ml kremówki 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru
Słodka Kraina Wypiekówjeszcze smacznie spały, spojrzała na czerwone cyferki zegara widniejącego centralnie na środku panelu piekarnika- była 7.15 i jedyne czego potrzebował jej organizm to kawa. ulubiona kawa napój Alpro kokosowy bita śmietana prażone wiórki kokosowe cukier Wyjęła ze zmywarki patelnię i wysypała na nią sporą garść wiórek kokosowych. Kiedy ogień zaczął ją rozgrzewać poczuła zniewalający zapach, który pobudził
Malinowe Pocałunkiprzemyciłabym go wszędzie gdzie tylko się da! Dziś kokosowy smak ( przypominający moje ukochane rafaello ) przemyciłam do naleśników. Delikatne, puszyste naleśniki wypełnione po brzegi domowym budyniem malinowy smakują obłędnie! Bita śmietana, prażone orzechy włoskie i soczyste maliny to taka kropka nad I, która sprawia , że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam SKŁADNIKI: ( 5 szt ) NALEŚNIKI : * mąka pszenna – 1 szkl
Ostra na SłodkoSkładniki: 2 galaretki truskawkowe szklanka świeżych truskawek pół szklanki jagód pół szklanki czereśni łyżka suszonej żurawiny łyżka rodzynek łyżka orzechów ziemnych 3 łyżki soku (ja dałam domowy wiśniowy) bita śmietana Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, energicznie mieszając. Dodajemy do nich sok i łaczymy. Owoce myjemy . Truskawki obieramy z szypułek i kroimy na pół. Czereśnie drylujemy
ChilliJemychałki z truskawkami Marmolada chleb i kawa . Podsumowując, wczoraj moje kubki smakowe były w stanie euforii i dzisiaj również chcą to przeżyć! Dzisiaj proponuję bardzo proste ciasto, a zarazem genialne w smaku. Połączenie awokado wraz ze słodkim mango tworzy wyborną całość, a mąka ryżowa swą delikatnością jeszcze bardziej podkreśla ten smak. U mnie w domku zniknęło w parę
Be Fit Be Strongpieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 160 g gęstego jogurtu naturalnego, 1 jajko, 3 łyżki oleju rzepakowego, 20 g śmietanki kremówki 30 % 100 g jagód, 3 łyżki cukru do podania : bita śmietana Jagody oczyścić i włożyć do rondelka. Zasypać cukrem i gotować na małym ogniu do czasu, aż lekko zaczną się rozpadać, a sok troszkę zredukuje. W jednej misce wymieszać ze sobą
Plate of Joyznajdzie się ktoś, kto nie lubi biszkoptu z owocami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt roladę z lodami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię