Ciasto zielone jabłuszko z matchą 85Pyszne zielone ciasto z jabłkami. Bita śmietana z mascarpone oraz matchą czynią proste ciasto bardzo wykwintnym. Artykuł Ciasto zielone jabłuszko z matchą pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazją
Przepisy na kawę, którą przygotujesz sam w domu. 108pomysł na kawę rozgrzewającą – idealną w chłodne jesienno- zimowe dni i długie wieczory, które wkrótce przed nami Przepis na kawę po bawarsku Składniki: – podwójne espresso – bita śmietana – 20 ml gęstego syrop czekoladowy – szczypta cynamonu i wiórki czekolady Przygotowanie: Do szklanki wlej ok. 20 ml gęstego syropu czekoladowego. Następnie ustaw szklankę na podstawce ekspresu i zrób
I LOVE LIFE
Krem śmietanowy z serkiem mascarpone. 79Krem śmietanowy z serkiem mascarpone to podstawowy krem do przekładania i ozdabiania tortów. Jest ceniony za delikatny smak i gładką konsystencję. Bazą tej masy jest bita śmietana. Śmietana powinna być puszysta i kremowa. Ubijana śmietana powinna mieć więcej niż 30% zawartości tłuszczu. Śmietana o niższym procencie nie ubije się. Istnieje kilka wersji przyrządzania tego kremu. Niektórzy wolą dodawać żelatynę inni
SmartBake.pl
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 79mascarpone to pyszny krem, który dzięki swojej stabilności doskonale nadaje się do tortów. Można z niego wykonać zarówno ozdoby śmietanowe jak i wypełnić wnętrze tortu. Bazą tego kremu jest bita śmietana. Użyj takiej, która ma przynajmniej 30% tłuszczu. Śmietana o mniejszej zawartości nie ubije się. Po ubiciu powinna być kremowa i puszysta. Zaletą masy śmietanowej z mascarpone jest
SmartBake.pl
Shake jagodowy 99stwierdzam, że lepszego szejka nie ma ;) przygotowanie: 5 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 0 min czas całkowity: 5 min Składniki: 350g lodów waniliowych 100g jagód 75-100ml mleka opcjonalnie bita śmietana i jagody do podania Przygotowanie: Jak przygotować SHAKE JAGODOWY? Jagody przebrać, opłukać i osuszyć. Wszystkie składniki zmiksować razem. Przelać do szklanek, dodatkowo można dodać bitą śmietanę. Podawać od razu
Pełny talerz
Gotowanie w mikrofali przepisy 110minut, aż nasiona napęcznieją. Warstwami ułóż pudding i maliny w kubku. 4. Rozgrzewający Koktajl Czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego Bita śmietana do dekoracji (opcjonalnie) Instrukcje: W misce wymieszaj mleko, kakao i cukier. Podgrzewaj w mikrofali przez 1-2 minuty, aż napój się podgrzeje. Dodaj ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszaj. Przelej
Podstawy Gotowania
Boróweczka 101Proste smaki zawsze sprawdzają się idealnie, dlatego dziś z takim właśnie przepisem przychodzę do Was. Kruche ciasto, beza z płatkami migdałów i bita śmietana w której zanurzone są borówki - naprawdę banalne połączenie ale uwierzcie mi smakowało po prostu obłędnie. Kruchość ciasta, przyjemne chrupanie migdałowych płatków i słodycz śmietany przełamana owocami, tak niewiele trzeba, by cieszyć się efektownym deserem. Ciasto
Cynamonowe szczęście
Błyskawiczny sernik na zimno z borówkami 107sprawił, że wykorzystałam je do przygotowania kolejnego deseru. Tym razem na jest to serniczek na zimno. Powiem Wam, że już chyba prostszego ciacha na zimno nie da się popełnić - bita śmietana, serek i żelatyna dla stabilizacji, a do tego całkiem spora ilość borówek. Ciasto wygląda całkiem sympatycznie - niestety całe owoce trochę ciężko się kroją, a ja jeszcze jak zwykle spieszyłam
Cynamonowe szczęście
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 94Pyszny biszkopt, bita śmietana i galaretka. Idealny deser do popołudniowej kawy lub herbaty. Składniki BISZKOPT 6 jajek 6 łyżek cukru cukier waniliowy 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki oleju szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 szklanki gorącej wody Przygotowanie BISZKOPT Żółtka oddzielamy od białek, białka
Wasze Przepisy
Kaszanka z kiszoną kapustą z grilla 83pamiętam, jak to jest mieć dwa miesiące wolnego. Matko bosko, co ja bym teraz zrobiła z taką ilością wolnego czasu? Nie wiem. Na dzień dzisiejszy, odespałabym Tolkę. Tak, spałabym bity tydzień. Ech… Skąd pomysł na kaszankę z grilla? Hm… gdzieś z rok temu jadłam u teściów kaszankę pieczoną w piekarniku. Na dnie folii aluminiowej były chyba ziemniaki
Kardamonovy
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 96Święta Bożego Narodzenia najlepiej wchodzą te z kapustą i grzybami, od czasu do czasu zjem te z jagodami, rzadziej z mięsem. Jednak to ruskie powodują u mnie szybsze bicie serca. Mogę je jeść na kolację, na obiad, w niedzielę i w środę. Lubię te zrobione przez moją ciocię, przyjaciółkę, swojskie. Zaczęłam więc kombinować nad farszem do wytrawnych pierogów z białym
Kardamonovy
Panna Cotta pod wpływem i Barraquito deser 133TUTAJ . Od góry – Panna Cotta z likieru migdałowego. Środek- mus z mango, oczywiście z żelatyną. Dół – arbuzowa Panna Cotta. Barraquito Deser Deser inspirowany kawą Barraquito . Góra – bita śmietanka, posypana cynamonem i skórką z cytryny. Ciemna warstwa – mocne espresso z żelatyną. Likier – ja użyłem Limoncello, ponieważ nie zdobyłem Likier 43, oczywiście z żelatyną Spód – mleko
RafalCook
Ciasto z jagodami – kuchnia podkarpacka 98szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 szklanki mąki pszennej cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 2-3 szklanki leśnych jagód cukier puder do oprószenia (lub bita śmietana albo biała czekolada) Białka ubijamy dodając pod koniec ubijanie po 1 łyżce cukru wymieszanego z cukrem waniliowym. Następnie, nie przerywając ubijania, dodajemy po 1 żółtku. Do ubitej masy cieniutkim
Trzeci talerz
CIASTO Z KAWĄ ROZPUSZCZALNĄ – kawowe ciasto ze śmietanką 122Kawowe ciasto z kawą rozpuszczalną i śmietanką – czyli ciasto Caffe Latte. Ten prosty deser bez pieczenia składa się z czterech warstw: biszkopty, puszysty krem kawowy, herbatniki oraz bita śmietana posypana kawą rozpuszczalną. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Ciasto z kawą rozpuszczalną to przepis, który pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych
Via Gusto
Mrożona kawa zbożowa 117Składniki: 300 g napoju migdałowego lub owsianego 2 czubate łyżeczki kawy zbożowej np. Inka kilka kostek lodu 1 czubata łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego np. takiego jak ProteinoweLove Propozycja podania: bita śmietana, sos czekoladowy i listki świeżej mięty Przygotowanie: Do blendera wsypujemy kawę, wlewamy napój (zimny) i dodajemy łyżeczkę kremu. Miksujemy składniki. Do słoiczka wsypujemy kostki lodu (u mnie
Słodkie okruszki