ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:110/409)

Czekolada na gorąco z wiśniówką 34

Gęsta, kremowa czekolada z alkoholową nutą wiśniówki i bitą śmietaną.  Składniki: 1 szklanka mleka pełnotłustego 1 szklanka śmietanki kremówki tabliczka czekolady deserowej (lub lekko gorzkiej) kieliszek likieru wiśniowego bita śmietana Przygotowanie: Mleko ze śmietanką zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia. Dodać czekoladę. Poczekać 2-3 minuty i porządnie wymieszać aż powstanie gęsty napój. Dodać wiśniówkę. Podawać z bitą śmietaną

Kulinarne Inspiracje
Świąteczna kawa z amaretto i czekoladą 41

czekoladą: 200 ml świeżej kawy z zaparzacza (1 1/2 łyżeczki na 200 ml wrzącej wody) 30 ml amaretto 1 szczypta przyprawy do piernika 1 łyżeczka kandyzowanego cukru Do dekoracji: bita śmietana (może być w sprayu), czekoladowe ziarenka kawy, starta czekolada Przygotowanie Świątecznej kawy z amaretto i czekoladą : Zaparzcie kawę tak, jak lubicie. Ja to robię w zaparzaczu. Zalecam zaparzenie nieco

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik w alternatywnej formie 74

gramów białego sera twarogowego (mocno   zmielonego) , 200 gramów serka mascarpone,  500 gramów jogurtu    greckiego ,   5 łyżeczek żelatyny, pół szklanki cukru pudru,  bita  śmietana i owoce  do dekoracji   Ciasteczka blendujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.  Do  przygotowanych wcześniej foremek wykładamy

Ala piecze i gotuje
Kawa z lodami waniliowymi 33

maksymalnie dwa z niżej proponowanych likier migdałowy amaretto likier kawowy kahlua gęsty sos czekoladowy lub o innym ulubionym smaku, z wyjątkiem sosów owocowych. drobno posiekane orzechy lub migdały  bita śmietana Jak zrobić włoską kawę affogato z lodami waniliowymi 1. Zaparz klasyczne włoskie espresso lub ristretto, najlepiej ze świeżo zmielonej kawy. 2. W mocno schłodzonej filiżance lub szklaneczce do espresso

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
ekspresowe gofry z ciasta francuskiego 95

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego dowolne dodatki: cukier puder dżem, konfitura bita śmietana owoce wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy na prostokąty takie aby zmieściły się do gofrownicy (u mnie ok. 9×11 cm). Pocięte ciasto francuskie partiami pieczemy w gofrownicy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Domowy Smak Jedzenia
Mocno czekoladowe gofry. 53

masła – 250 ml jogurtu waniliowego – 250 ml mleka owsianego – 2 jajka – 1 łyżeczka esencji z wanilii – ½ szklanki kuleczek czekoladowych – dodatki: owoce, syrop klonowy, bita śmietana, dżem Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsyp wszystkie składniki suche, czyli: mąki, erytrytol, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, kakao, cynamon. Wymieszaj i odłóż

Zdrowy Styl Joanny
Czekoladowy sernik z mascarpone 379

kakao 4 łyżki śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu waniliowego 200 g czekolady (u mnie po 100 g deserowej i mlecznej) Ganache czekoladowe: 200 g czekolady 100 ml śmietanki 36% Bita śmietana: 330 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka żelatyny lub 1 op. śmietan-fixu Dodatkowo: czekolada mleczna do dekoracji Składniki na masę serową

Smaki Na Talerzu
MUFFINKI DUSZKI UPARCIUSZKI 49

muffinek   100 g masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 2   szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% pół szklanki mleka Bita śmietana: 0,5 litra śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 0,5 szklanki wrzącej wody 2 kanka czekolady rozpuszczonej Dodatkowo kolorowe słodkie dekoracje Sposób przygotowania Sypkie składniki wymieszaj. Masło oraz

RAROSSA
Gorąca czekolada 32

czekolada Składniki na gorącą czekoladę. 500 ml mleka 2 dkg ciemnego kakao 2-3 kropelki ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki cukru kryształu 12 dkg gorzkiej czekolady Do podania: bita śmietana tarta czekolada rurki czekoladowe Jak zrobić gorącą czekoladę. Do garnka wlać mleko , dodać cukier kryształ , przesiane przez sitko kakao oraz wanilię. Mieszając od czasu do czasu, najlepiej rózgą kuchenną

MeCooks
Korzenny koktajl dyniowy 97

nerkowców (lub zwykłego) 3/4 szklanki soku pomarańczowego około 3 łyżek płynnego miodu 1/2 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/5 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej Dodatkowo: Bita śmietana Cynamon Przygotowanie: Do kielicha blendera przełożyć wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Ewentualnie dosłodzić. Gotowy koktajl udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię

Oryginalny smak
Krówkowa straciatella bez pieczenia 275

Pyszne i kremowe ciasto bez pieczenia, masa kajmakowa, serki homogenizowane, mascarpone i bita śmietana do tego nutella i czekolada, chyba nie muszę pisać więcej, będzie po prosty pychotka

Swojskie jedzonko
Szarlotka w pucharkach 206

składniki: 4 jabłka ( najlepiej słodko- kwaśne) 1 paczuszka cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru około 220g ciasteczek owsianych pół łyżeczki cynamonu bita śmietana ( można użyć w spray’u ) listek świeżej mięty Wg. uznania możecie na wierzchu dodać połamane orzechy lub np. startą gorzką czekoladę Szarlotka w pucharkach – wykonanie: Jabłuszka kroimy

Olcia gotuje!
Najlepszy przepis na naleśniki – delikatne i cienkie 62

cukru waniliowego 1 szklanka mąki (150 g) 50 g roztopionego masła Nadzienie: biały ser wymieszany z cukrem serek homogenizowany dżem lub powidła duszone jabłka z cynamonem nutella serek mascarpone bita śmietana owoce świeże lub przetworzone Przygotowanie : W misce zmiksuj jajka z mlekiem, wodą gazowaną, cukrem waniliowym i solą Dodaj mąkę przesianą na sicie, ponownie zmiksuj Na koniec wlej roztopione masło

Słodki Blog
Wuzetka 52

WUZETKA Ciemne ciasto nasączone rumem do tego bita śmietana. Kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś. SKŁADNIKI Ciasto mąka 250 g margaryna 130 g cukier 100 g 1/2 słoika dżemu 2 jajka mleko 12-16 łyżek kakao 2 łyżki soda oczyszczona 1 łyżeczka rum do polania Krem śmietana 30 % 800 ml cukier puder 1-2 łyżki cukier waniliowy

Smaczne moje
Ciasto Kremówka wadowicka – najlepszy przepis! 58

śmietany wlewamy płynną żelatynę hartując wcześniej. Tak przygotowaną dodajemy do budyniu mieszamy. Gdy będzie jednolity wykładamy na ciasto ( jeśli jest taka potrzeba to przycinamy je odpowiedni do formy ), wyrównujemy. BITA ŚMIETANA: Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy, studzimy, Dobrze schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, dodajemy 3 łyżki cukru pudru, ubijamy na sztywno. Mieszamy

Ostra na Słodko