nerkowców (lub zwykłego) 3/4 szklanki soku pomarańczowego około 3 łyżek płynnego miodu 1/2 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/5 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej Dodatkowo: Bita śmietana Cynamon Przygotowanie: Do kielicha blendera przełożyć wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Ewentualnie dosłodzić. Gotowy koktajl udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię
Oryginalny smakPyszne i kremowe ciasto bez pieczenia, masa kajmakowa, serki homogenizowane, mascarpone i bita śmietana do tego nutella i czekolada, chyba nie muszę pisać więcej, będzie po prosty pychotka
Swojskie jedzonkoskładniki: 4 jabłka ( najlepiej słodko- kwaśne) 1 paczuszka cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru około 220g ciasteczek owsianych pół łyżeczki cynamonu bita śmietana ( można użyć w spray’u ) listek świeżej mięty Wg. uznania możecie na wierzchu dodać połamane orzechy lub np. startą gorzką czekoladę Szarlotka w pucharkach – wykonanie: Jabłuszka kroimy
Olcia gotuje!cukru waniliowego 1 szklanka mąki (150 g) 50 g roztopionego masła Nadzienie: biały ser wymieszany z cukrem serek homogenizowany dżem lub powidła duszone jabłka z cynamonem nutella serek mascarpone bita śmietana owoce świeże lub przetworzone Przygotowanie : W misce zmiksuj jajka z mlekiem, wodą gazowaną, cukrem waniliowym i solą Dodaj mąkę przesianą na sicie, ponownie zmiksuj Na koniec wlej roztopione masło
Słodki BlogWUZETKA Ciemne ciasto nasączone rumem do tego bita śmietana. Kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś. SKŁADNIKI Ciasto mąka 250 g margaryna 130 g cukier 100 g 1/2 słoika dżemu 2 jajka mleko 12-16 łyżek kakao 2 łyżki soda oczyszczona 1 łyżeczka rum do polania Krem śmietana 30 % 800 ml cukier puder 1-2 łyżki cukier waniliowy
Smaczne mojeśmietany wlewamy płynną żelatynę hartując wcześniej. Tak przygotowaną dodajemy do budyniu mieszamy. Gdy będzie jednolity wykładamy na ciasto ( jeśli jest taka potrzeba to przycinamy je odpowiedni do formy ), wyrównujemy. BITA ŚMIETANA: Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy, studzimy, Dobrze schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, dodajemy 3 łyżki cukru pudru, ubijamy na sztywno. Mieszamy
Ostra na Słodkozakończenie, zapraszam na Mus czekoladowy z Porterem Wiśniowy. Elementy Płynne białko 150 gram od Farma Białka Gorzka czekolada 80% 100 gram Żelatyna w proszku 7 – 9 gram Bita śmietana z tego przepisu jakieś 150 gram Porter Wiśniowy 150 ml Borówki Maliny Mięta Spreparowanie Po pierwsze płynne białka ubij z odrobiną soli, na sztywną pianę. Po drugie bitą śmietanę wymieszaj
RafalCookustach, do tego dużo chrupiących nasion słonecznika i kajmak... Czego tu nie kochać w tym cieście? Dla mnie bomba... idealne do kawy na każdą okazję. Bez pieczenia na herbatnikach, bita śmietana i mascarpone, mniam... Nie można przestać jeść, polecam gorąco
Swojskie jedzonkomoździerzu) – pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej Składniki kawa dyniowa latte: – 1-2 łyżki syropu dyniowego – spienione ciepłe mleko i kawa espresso (możesz zrobić kawę latte lub cappuccino) – opcjonalnie: bita śmietana i cynamon. Przygotowanie: SYROP: Do garnuszka wlej wodę i wsyp cukier, a następnie podgrzewaj do rozpuszczenia cukru. Do garnuszka dodaj teraz wszystkie przyprawy oraz puree dyniowe, wymieszaj i gotuj
nietylkopasta.plprzypomina on wyglądem Myszkę Minnie. Składniki: (na 4 pucharki) 1 kiwi 1 banan 8 truskawek kolorowe wiórki cukrowe 1 śmietana kremówka (opak. ok. 300ml) 1 galaretka malinowa cukier waniliowy bita śmietana w spray’u. Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić mikserem. Dodać cukier waniliowy, ubijać. Wlewać stopniowo tężejącą galaretkę, ubijać. Masę rozlać
Olcia gotuje!zależy jaką mocną kawę lubicie woda gorąca około 200 ml kostki lodu -3 duże mleczko – 90 ml cukier do smaku 2 łyżeczki gorzka lub mleczna czekolada do oprószenia bita śmietana mini pianki marshmallow Dodatkowo: szklanka i słomka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kawa mrożona – sposób wykonania: Wodę należy zagotować. Trochę przestudzić. Mniej więcej do 85 st. Wsypać do kubka kawę
Olcia gotuje!śmietanę ubij z odrobiną soli i cukrem (25 gram) na sztywną pianę. Na koniec kiedy suflet jest ciepły, nałóż bitą śmietanę i dodaj kilka malin…pod wpływem temperatury, bita śmietana, może spłynąć, więc mój drogi czytelniku musisz szybko zajadaj. Proste prawda… Ps. Płynne białko od Farma Białka ubiła się idealnie i już myślę nad kolejnym przepisem, który wkrótce
RafalCookproszku, mleko granulowane, mleko modyfikowane, kefir, jogurt, jogurt naturalny, jogurt owocowy, twaróg, ser, ser topiony, ser żółty, ser topiony, ser pleśniowy, ser feta, mozzarella, śmietana, śmietanka do kawy, bita śmietana, masło, margaryna serwatkowa, produkty zbożowe – słodkie pieczywo, rogaliki, płatki śniadaniowe, mieszanki dla niemowląt z dodatkiem mleka, słodycze – herbatniki, ciasta, kremówki, cukierki, czekolada, lody, herbatniki, słodycze, galaretki, sosy, zupy instant
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne