składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego dowolne dodatki: cukier puder dżem, konfitura bita śmietana owoce wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy na prostokąty takie aby zmieściły się do gofrownicy (u mnie ok. 9×11 cm). Pocięte ciasto francuskie partiami pieczemy w gofrownicy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami
Domowy Smak Jedzeniamasła – 250 ml jogurtu waniliowego – 250 ml mleka owsianego – 2 jajka – 1 łyżeczka esencji z wanilii – ½ szklanki kuleczek czekoladowych – dodatki: owoce, syrop klonowy, bita śmietana, dżem Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsyp wszystkie składniki suche, czyli: mąki, erytrytol, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, kakao, cynamon. Wymieszaj i odłóż
Zdrowy Styl Joannykakao 4 łyżki śmietanki 36% 1 łyżka ekstraktu waniliowego 200 g czekolady (u mnie po 100 g deserowej i mlecznej) Ganache czekoladowe: 200 g czekolady 100 ml śmietanki 36% Bita śmietana: 330 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka żelatyny lub 1 op. śmietan-fixu Dodatkowo: czekolada mleczna do dekoracji Składniki na masę serową
Smaki Na Talerzumuffinek 100 g masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% pół szklanki mleka Bita śmietana: 0,5 litra śmietany 36% Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 0,5 szklanki wrzącej wody 2 kanka czekolady rozpuszczonej Dodatkowo kolorowe słodkie dekoracje Sposób przygotowania Sypkie składniki wymieszaj. Masło oraz
RAROSSAczekolada Składniki na gorącą czekoladę. 500 ml mleka 2 dkg ciemnego kakao 2-3 kropelki ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki cukru kryształu 12 dkg gorzkiej czekolady Do podania: bita śmietana tarta czekolada rurki czekoladowe Jak zrobić gorącą czekoladę. Do garnka wlać mleko , dodać cukier kryształ , przesiane przez sitko kakao oraz wanilię. Mieszając od czasu do czasu, najlepiej rózgą kuchenną
MeCooksnerkowców (lub zwykłego) 3/4 szklanki soku pomarańczowego około 3 łyżek płynnego miodu 1/2 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/5 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej Dodatkowo: Bita śmietana Cynamon Przygotowanie: Do kielicha blendera przełożyć wszystkie składniki i dokładnie zmiksować. Ewentualnie dosłodzić. Gotowy koktajl udekorować bitą śmietaną i posypać cynamonem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię
Oryginalny smakPyszne i kremowe ciasto bez pieczenia, masa kajmakowa, serki homogenizowane, mascarpone i bita śmietana do tego nutella i czekolada, chyba nie muszę pisać więcej, będzie po prosty pychotka
Swojskie jedzonkoskładniki: 4 jabłka ( najlepiej słodko- kwaśne) 1 paczuszka cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżka masła 2 łyżki cukru około 220g ciasteczek owsianych pół łyżeczki cynamonu bita śmietana ( można użyć w spray’u ) listek świeżej mięty Wg. uznania możecie na wierzchu dodać połamane orzechy lub np. startą gorzką czekoladę Szarlotka w pucharkach – wykonanie: Jabłuszka kroimy
Olcia gotuje!cukru waniliowego 1 szklanka mąki (150 g) 50 g roztopionego masła Nadzienie: biały ser wymieszany z cukrem serek homogenizowany dżem lub powidła duszone jabłka z cynamonem nutella serek mascarpone bita śmietana owoce świeże lub przetworzone Przygotowanie : W misce zmiksuj jajka z mlekiem, wodą gazowaną, cukrem waniliowym i solą Dodaj mąkę przesianą na sicie, ponownie zmiksuj Na koniec wlej roztopione masło
Słodki BlogWUZETKA Ciemne ciasto nasączone rumem do tego bita śmietana. Kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś. SKŁADNIKI Ciasto mąka 250 g margaryna 130 g cukier 100 g 1/2 słoika dżemu 2 jajka mleko 12-16 łyżek kakao 2 łyżki soda oczyszczona 1 łyżeczka rum do polania Krem śmietana 30 % 800 ml cukier puder 1-2 łyżki cukier waniliowy
Smaczne mojeśmietany wlewamy płynną żelatynę hartując wcześniej. Tak przygotowaną dodajemy do budyniu mieszamy. Gdy będzie jednolity wykładamy na ciasto ( jeśli jest taka potrzeba to przycinamy je odpowiedni do formy ), wyrównujemy. BITA ŚMIETANA: Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy, studzimy, Dobrze schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, dodajemy 3 łyżki cukru pudru, ubijamy na sztywno. Mieszamy
Ostra na Słodkozakończenie, zapraszam na Mus czekoladowy z Porterem Wiśniowy. Elementy Płynne białko 150 gram od Farma Białka Gorzka czekolada 80% 100 gram Żelatyna w proszku 7 – 9 gram Bita śmietana z tego przepisu jakieś 150 gram Porter Wiśniowy 150 ml Borówki Maliny Mięta Spreparowanie Po pierwsze płynne białka ubij z odrobiną soli, na sztywną pianę. Po drugie bitą śmietanę wymieszaj
RafalCookustach, do tego dużo chrupiących nasion słonecznika i kajmak... Czego tu nie kochać w tym cieście? Dla mnie bomba... idealne do kawy na każdą okazję. Bez pieczenia na herbatnikach, bita śmietana i mascarpone, mniam... Nie można przestać jeść, polecam gorąco
Swojskie jedzonkomoździerzu) – pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej Składniki kawa dyniowa latte: – 1-2 łyżki syropu dyniowego – spienione ciepłe mleko i kawa espresso (możesz zrobić kawę latte lub cappuccino) – opcjonalnie: bita śmietana i cynamon. Przygotowanie: SYROP: Do garnuszka wlej wodę i wsyp cukier, a następnie podgrzewaj do rozpuszczenia cukru. Do garnuszka dodaj teraz wszystkie przyprawy oraz puree dyniowe, wymieszaj i gotuj
nietylkopasta.pl