ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:117/409)

"Wróć przed zmrokiem" Riley Sager - kilka słów o książce. 65

czyta się ogromnym zaciekawieniem. Autor stopniowo wzbudza ciekawość czytelnika przez co książka z każdą stroną jest równie wciągająca i nadal mamy ochotę poznawać kolejne perypetie bohaterów, niektóre powodują szybsze bicie serca.  Podszyta strachem i niedowierzaniem ale wszystko w granicach normy. Bardziej wrażliwi czytelnicy również będą zadowoleni.  Dla wielbicieli rzeczy niewyjaśnionych i paranormalnych zakończenie może okazać się bardzo rozczarowujące

Radość kipiąca uśmiechem.
Keto gofry, czyli mój pierwszy raz:) 73

mnie w dwóch pierwszych wersjach serek śmietankowy, w ostatniej mascarpone * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (mam bezglutenowy) * 1/2 łyżeczki erytrytolu *  2 szczypty soli Na wierzch: *  poziomki/borówki + bita śmietana (+ w jednej wersji masło migdałowe) *  borówki (mrożone) zmiksowane ze śmietanką 30% Składniki wymieszałam - lub raczej lekko ubiłam mikserową trzepaczką - tak, aby masa była gładka. Ciasto wyszło gęste, miałam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kruchy budyniowiec z wiśniami 70

kuchni Cherry and Pudding Shortcake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more, the crust is not very sweet), 1 egg, cold,  1 tsp of baking powder 2 packages of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires

Lekcje w kuchni
Marchewkowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 115

Jest niezwykłe -pyszne i mięciutkie - wprost rozpływa się w ustach..... Mięciutkie marchewkowe ciasto ,do tego mus brzoskwiniowy i bita śmietana... Idealne do kawy na co dzień i od święta. Smakiem zachwyci wszystkich.... Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Mini serniczki – pyszny przepis 87

budyń waniliowy 40 g 0,5 szklanki cukru 3 jajka klasy M ciasteczka markizy 12 sztuk (u mnie markizy z nadzieniem o smaku cytrynowym) ulubione dodatki do podania, np. bita śmietana i borówki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy ser na sernik, dodajemy budyń (proszek), cukier i wbijamy 3 jajka. Wszystko krótko

Słodkie okruszki
Drobiowe kotleciki w cieście z ketchupem i musztardą 75

using a meat mallet. Sprinkle with seasonings. Prepare the batter: whisk mayo, mustard, ketchup, milk, flour and eggs. Add more milk, if too thick (the batter should be a bit thinner than a hot pudding). Add your chicken cutlets to the batter and set aside for about an hour or so. Heat some oil in a pan and fry well

Lekcje w kuchni
Czekoladowe gofry 104

szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M 2 łyżki cukru (ja czasem pomijam, w zależności od dodatków z jakimi podaję gofry) ulubione dodatki np. cukier puder, dżem, bita śmietana, owoce Przygotowanie: Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy płyty grzewcze delikatnie olejem (ja robię to wyłącznie przed pierwszą partą gofrów). W jednej misce ubijamy białka W drugiej miksujemy żółtka z mąką, proszkiem

Słodkie okruszki
Przepis na pumpkin spice latte 64

pumpkin spice latte. 300 ml mleka 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki puree z dyni 1/2 łyżeczka przyprawy do piernika 50 ml kawy expresso bita śmietana szczypta cynamonu Jak zrobić pumpkin spice latte. Do garnka wlać mleko, dodać cukier, puree z dyni oraz kawę expresso. Zagotować, zdjąć z ognia i dodać ekstrakt z wanilii oraz

MeCooks
Bułki z ziarnami 64

linseeds, 60-80 g sunflower seeds, 30 ml oil, 350 ml warm water for the topping: 30 g of rye flour, 50-60 ml of water (or a bit more), approx. 100 g of mixed seeds Combine the yeast, flour and sugar, set aside for 5 minutes, until activated. Add to to flour, seeds and salt, knead for about

Lekcje w kuchni
Kluski śląskie (przepis tradycyjny) 166

zastępują: klasyczne ziemniaki, kasze lub ryż. Idealnie pasują do większości sosów takich jak grzybowy, pieczarkowy oraz do dań mięsnych. Dzieci lubią także wszelkie dodatki na słodko takie jak: dżemy, bita śmietana i owoce, jogurt naturalny lub śmietanę po osłodzeniu, wszelkie kremy czekoladowe. Ja ostatnio do klusek śląskich podałam: Mój ostatni obiad kluski śląskie podane z karkówką w żurawinie z piekarnika

Ania gotuje
Jabłecznik z ananasem i musem jabłkowym ze słoika 66

kuchni Apple and Pineapple Cake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more), 1 egg, cold,  1 tsp of baking powder, 1 package of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires 500 ml of milk), 400 ml of pineapple juice

Lekcje w kuchni