czyta się ogromnym zaciekawieniem. Autor stopniowo wzbudza ciekawość czytelnika przez co książka z każdą stroną jest równie wciągająca i nadal mamy ochotę poznawać kolejne perypetie bohaterów, niektóre powodują szybsze bicie serca. Podszyta strachem i niedowierzaniem ale wszystko w granicach normy. Bardziej wrażliwi czytelnicy również będą zadowoleni. Dla wielbicieli rzeczy niewyjaśnionych i paranormalnych zakończenie może okazać się bardzo rozczarowujące
Radość kipiąca uśmiechem.mnie w dwóch pierwszych wersjach serek śmietankowy, w ostatniej mascarpone * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (mam bezglutenowy) * 1/2 łyżeczki erytrytolu * 2 szczypty soli Na wierzch: * poziomki/borówki + bita śmietana (+ w jednej wersji masło migdałowe) * borówki (mrożone) zmiksowane ze śmietanką 30% Składniki wymieszałam - lub raczej lekko ubiłam mikserową trzepaczką - tak, aby masa była gładka. Ciasto wyszło gęste, miałam
Zdrowa Kuchnia Sowykuchni Cherry and Pudding Shortcake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more, the crust is not very sweet), 1 egg, cold, 1 tsp of baking powder 2 packages of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires
Lekcje w kuchniJest niezwykłe -pyszne i mięciutkie - wprost rozpływa się w ustach..... Mięciutkie marchewkowe ciasto ,do tego mus brzoskwiniowy i bita śmietana... Idealne do kawy na co dzień i od święta. Smakiem zachwyci wszystkich.... Polecam gorąco
Swojskie jedzonkobudyń waniliowy 40 g 0,5 szklanki cukru 3 jajka klasy M ciasteczka markizy 12 sztuk (u mnie markizy z nadzieniem o smaku cytrynowym) ulubione dodatki do podania, np. bita śmietana i borówki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy ser na sernik, dodajemy budyń (proszek), cukier i wbijamy 3 jajka. Wszystko krótko
Słodkie okruszkiusing a meat mallet. Sprinkle with seasonings. Prepare the batter: whisk mayo, mustard, ketchup, milk, flour and eggs. Add more milk, if too thick (the batter should be a bit thinner than a hot pudding). Add your chicken cutlets to the batter and set aside for about an hour or so. Heat some oil in a pan and fry well
Lekcje w kuchniszklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M 2 łyżki cukru (ja czasem pomijam, w zależności od dodatków z jakimi podaję gofry) ulubione dodatki np. cukier puder, dżem, bita śmietana, owoce Przygotowanie: Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy płyty grzewcze delikatnie olejem (ja robię to wyłącznie przed pierwszą partą gofrów). W jednej misce ubijamy białka W drugiej miksujemy żółtka z mąką, proszkiem
Słodkie okruszkipumpkin spice latte. 300 ml mleka 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki puree z dyni 1/2 łyżeczka przyprawy do piernika 50 ml kawy expresso bita śmietana szczypta cynamonu Jak zrobić pumpkin spice latte. Do garnka wlać mleko, dodać cukier, puree z dyni oraz kawę expresso. Zagotować, zdjąć z ognia i dodać ekstrakt z wanilii oraz
MeCookslinseeds, 60-80 g sunflower seeds, 30 ml oil, 350 ml warm water for the topping: 30 g of rye flour, 50-60 ml of water (or a bit more), approx. 100 g of mixed seeds Combine the yeast, flour and sugar, set aside for 5 minutes, until activated. Add to to flour, seeds and salt, knead for about
Lekcje w kuchnizastępują: klasyczne ziemniaki, kasze lub ryż. Idealnie pasują do większości sosów takich jak grzybowy, pieczarkowy oraz do dań mięsnych. Dzieci lubią także wszelkie dodatki na słodko takie jak: dżemy, bita śmietana i owoce, jogurt naturalny lub śmietanę po osłodzeniu, wszelkie kremy czekoladowe. Ja ostatnio do klusek śląskich podałam: Mój ostatni obiad kluski śląskie podane z karkówką w żurawinie z piekarnika
Ania gotujekuchni Apple and Pineapple Cake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more), 1 egg, cold, 1 tsp of baking powder, 1 package of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires 500 ml of milk), 400 ml of pineapple juice
Lekcje w kuchni