ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:119/409)

Puszyste pancakes – prosty przepis 54

mąż za nimi przepadają. Są lekkie, puszyste i przede wszystkim proste w przygotowaniu. Dodatkowo nie ociekają tłuszczem i doskonale pasują z wieloma dodatkami takimi jak: miód, dżem, nutella, bita śmietana. Nie zapomnij obsypać je także ulubionymi owocami np.: malinami, jagodami, borówkami czy pokrojonymi bananami. Składniki na puszyste pancakes: Kaloryczność 210 kcal w 100g. Szklanka to pojemność 250ml. Aby ciasto ładnie

Ania gotuje
Lekki tort śmietankowo- karmelowy z owocami 65

nieco więcej niż połowa szklanki uniwersalnej mąki pszennej Szymanowskiej typ 480  POLSKIE MŁYNY -nieco więcej niż połowa szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 2 łyżki wody   Karmelowa bita śmietana: - 100 g cukru -500 ml płynnej słodkiej śmietany 30-36 %   Karmelizowane gruszki: -4 bardzo słodkie gruszki -100 g masła - 100 g cukru   Poncz: -ok. 1,5 szklanki

Z Kuchni Do Kuchni
Deser kawowy czyli Crema di caffè 56

deser kawowy Po pierwsze zrób espresso. Trzeba je dobrze wystudzić, najlepiej kiedy przestygnie schować je do lodówki na jakieś 2 godziny. Po drugie śmietanę ubij z cukrem, by powstała bita smietana. Schowaj ją na jakąś godzinę do lodówki. Teraz po trzecie wlewajac powoli espresso do bitej śmietany, cały czas ją ubijaj, by powstał puszty kawowy krem. Najlepiej schować go ponownie

RafalCook
Karmelowe frappuccino - a'la Starbucks 49

szklanki mocnego espresso (schłodzonego) 1/4 szklanki mleka 3,2% 3 łyżki gęstego sosu karmelowego 1 łyżka waniliowego syropu do kawy 2 gałki lodów śmietankowych (ok.100 g) Do dekoracji: bita śmietana gęsty sos karmelowy Zaparzyć 1/4 szklanki espresso lub innej mocnej kawy instant. Całkowicie wystudzić. Jeżeli zależy nam na czasie - można filiżankę z kawą przykryć i wstawić do lodówki. Do blendera

Świat Domowej Kuchni
BANANOWIEC BEZ PIECZENIA + FILMIK 102

galaretki cytrynowe + 3 i 1/2 szklanka wrzątku  1 litr mleka 3/2 %  3 budynie waniliowe bez cukru każdy po 40 g  1/2 szklanka cukru  BITA ŚMIETANA ;  400 ml śmietany 30 %  2 cukry waniliowe  1 łyżka cukru  2 śmietan fix 1 kg dojrzałych bananów PRZYGOTOWANIE :  Blaszkę o rozmiarze 25/30 cm wykładamy papierem

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Pijany Błazen – biszkopt z masą budyniową i brzoskwiniami 181

szklanka o pojemności 220 ml) szklanka ajerkoniaku 80 g cukru (1/3 szklanki) 200 g masła   Warstwa brzoskwiniowa: 200 ml wody opakowanie galaretki brzoskwiniowej 450 g dżemu brzoskwiniowego   Bita śmietana: 400 g śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady łyżka żelatyny 100 ml wody   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Jajka (wyjęte wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto orzechowe z serem skyr 64

Dobrą robotę zrobił też dodatek skórki z cytryny. Ciacho bardzo mi posmakowało już samo w sobie. A myślę sobie że byłoby też idealną podstawą do dodatków takich jak: lody, bita śmietana czy owoce. Jedyna moja uwaga to następnym razem zdecydowanie zredukuje ilość cukru. Użyłam zmielonych orzechów laskowych i już się zastanawiam jak smakowałoby z innymi odmianami orzechów. W oryginalnym przepisie

Relaxtime
Niebezpieczne związki. Opowieści 55

które ryzykują, nie boją się konsekwencji swoich decyzji i nawiązują pełne pożądania relacje z mężczyznami. Ich wspólne chwile namiętności, a nawet zabójczej gry o życie, z pewnością wywołają przyspieszone bicie serca czy wypieki na twarzy. Usłyszycie wystrzały, zawzięte kłótnie i namiętne westchnienia, a wszystko to w akompaniamencie szelestu ubrań zsuwających się na podłogę… Tutaj każdy ma niecne zamiary i kieruje

Latosiowydom
Poranki w Walencji to poezja 55

byciu przykrytym kołderką snu. Jednakże pora to zmienić! Poranki nad morzem w Walencji to czysta poezja! Poranny cud, zamknięcie oczu gdy kojąca woda muska ciało, wsłuchanie się w bicie serca w milczeniu. Wszakże serce ma na tyle do opowiedzenia! Pamiętaj drogi Ty, że słońce codziennie odbywa swą wędrówkę po sklepieniu nieba i chce abyś z nim pisał opowieść dnia. Gdziekolwiek

Gotuj po hiszpańsku
Sernik jogurtowy z owocami lata 84

łyżka żelatyny 300ml wrzątku pół słoiczka dżemu wiśniowego 1 łyżka cukru pudru po 2 solidne garści malin i borówek 100 gramów ciasteczek typu petit 40 gramów masła do dekoracji bita śmietana i owoce Galaretkę wraz z żelatyną zalewamy gorącą wodą mieszamy i  studzimy. Ciasteczka rozdrabniamy w malakserze dodajemy roztopione masło ponownie miksujemy do połączenia składników. Masę ciasteczkową przekładamy

Andzia Pichci
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z warzywami 75

Herbs de Provence Remove any tough membranes from the meat and  cut into thick slices. Sprinkle with seasonings. Cook your pork loin on a heated skillet with a bit of oil, until lightly golden on both sides - the meat should be still raw inside. Set aside.  To the same skillet, add finely chopped leek and diced bell pepper

Lekcje w kuchni
Kurczak po luizjańsku 59

overnight (or prepare immediately). Coat the chicken pieces into the flour. Heat a small amount of oil in a pan and sear the meat, until deeply golden, but still bit raw inside. Set aside.  To the same pan, add chopped onion, diced pepper and zucchini. Cook, stirring, for few minutes, until softe to your likening. Add finely chopped garlic

Lekcje w kuchni
Bezowiec z wiśniami 138

only the bottom with baking paper, do not grease the sides). Bake for about 19 minutes in 180. Let cool completely. After cooling, you can gently cut off a bit of the top of the cake. Soak with some strong tea or juice. Prepare the meringue: beat the egg whites, until stiff peaks form. Gruadually start adding sugar

Lekcje w kuchni
Ciasto "Słodziak" 92

takie ciasta , że zaspokajają idealnie chęć na „coś słodkiego”, ale nie takie zwyczajne „coś słodkiego”; ) Coś supersłodkiego. Dzisiejsze ciasto to spełnienie marzeń wielbicieli wypieków typu 3bit lub Rafaello,  czy Orzechowiec- czyli "słodziaków" : ) Bardzo udane połączenie masła orzechowego z „krówką” z puszki. Całość w nasączonym likierem kakaowym biszkopcie. Pycha! Uwaga: wciąga : ) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt

Domowe ciasta
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i beszamelem 56

quickly, creating a roux. Add the milk. Cook, until thickens for few minutes (make sure to whisk constantly). Season with salt, pepper and nutmeg. If the sauce is a bit too thin, it will thicken nicely in the oven, but you can also thicken it with some additional cheese. Add the bechamel sauce on top of meat. Sprinkle with remaining

Lekcje w kuchni