ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:118/409)

Marchewkowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną 102

Jest niezwykłe -pyszne i mięciutkie - wprost rozpływa się w ustach..... Mięciutkie marchewkowe ciasto ,do tego mus brzoskwiniowy i bita śmietana... Idealne do kawy na co dzień i od święta. Smakiem zachwyci wszystkich.... Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Mini serniczki – pyszny przepis 76

budyń waniliowy 40 g 0,5 szklanki cukru 3 jajka klasy M ciasteczka markizy 12 sztuk (u mnie markizy z nadzieniem o smaku cytrynowym) ulubione dodatki do podania, np. bita śmietana i borówki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy ser na sernik, dodajemy budyń (proszek), cukier i wbijamy 3 jajka. Wszystko krótko

Słodkie okruszki
Drobiowe kotleciki w cieście z ketchupem i musztardą 65

using a meat mallet. Sprinkle with seasonings. Prepare the batter: whisk mayo, mustard, ketchup, milk, flour and eggs. Add more milk, if too thick (the batter should be a bit thinner than a hot pudding). Add your chicken cutlets to the batter and set aside for about an hour or so. Heat some oil in a pan and fry well

Lekcje w kuchni
Czekoladowe gofry 91

szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M 2 łyżki cukru (ja czasem pomijam, w zależności od dodatków z jakimi podaję gofry) ulubione dodatki np. cukier puder, dżem, bita śmietana, owoce Przygotowanie: Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy płyty grzewcze delikatnie olejem (ja robię to wyłącznie przed pierwszą partą gofrów). W jednej misce ubijamy białka W drugiej miksujemy żółtka z mąką, proszkiem

Słodkie okruszki
Przepis na pumpkin spice latte 47

pumpkin spice latte. 300 ml mleka 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki puree z dyni 1/2 łyżeczka przyprawy do piernika 50 ml kawy expresso bita śmietana szczypta cynamonu Jak zrobić pumpkin spice latte. Do garnka wlać mleko, dodać cukier, puree z dyni oraz kawę expresso. Zagotować, zdjąć z ognia i dodać ekstrakt z wanilii oraz

MeCooks
Bułki z ziarnami 55

linseeds, 60-80 g sunflower seeds, 30 ml oil, 350 ml warm water for the topping: 30 g of rye flour, 50-60 ml of water (or a bit more), approx. 100 g of mixed seeds Combine the yeast, flour and sugar, set aside for 5 minutes, until activated. Add to to flour, seeds and salt, knead for about

Lekcje w kuchni
Kluski śląskie (przepis tradycyjny) 159

zastępują: klasyczne ziemniaki, kasze lub ryż. Idealnie pasują do większości sosów takich jak grzybowy, pieczarkowy oraz do dań mięsnych. Dzieci lubią także wszelkie dodatki na słodko takie jak: dżemy, bita śmietana i owoce, jogurt naturalny lub śmietanę po osłodzeniu, wszelkie kremy czekoladowe. Ja ostatnio do klusek śląskich podałam: Mój ostatni obiad kluski śląskie podane z karkówką w żurawinie z piekarnika

Ania gotuje
Jabłecznik z ananasem i musem jabłkowym ze słoika 56

kuchni Apple and Pineapple Cake Recipe: for the crust: 1 1/2 cup of flour, 125 g of cold butter, diced, 1/3 cup of powdered sugar (you can use a bit more), 1 egg, cold,  1 tsp of baking powder, 1 package of vanilla pudding mix (40 g; unsweetened; one requires 500 ml of milk), 400 ml of pineapple juice

Lekcje w kuchni
Szwedzkie klopsiki 54

liquid. Heat a small amount of oil a pan, add the onions and garlic. Cook, stirring, until tender. Add nutmeg and all spice, set aside to cool for a bit. Mix all the meatballs ingredients and form into small balls. Heat some oil in a pan and sear the meatballs on both sides until golden brown, but still raw inside

Lekcje w kuchni
MALINOWA BAJKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 65

Połączenie puszystego biszkoptu, z waniliowym, budyniowym kremem, malinowym dżemem i śmietankową pianką tworzy fantastyczną całość, której absolutnie nikt się nie oprze. Troszkę można powiedzieć, że to trochę taki malinowy 3Bit. Koniecznie spróbujcie! Będzie hitem na Waszym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) BISZKOPT: * mąka pszenna – 60 g * mąka ziemniaczana – 20 g * jajko – 3 szt * cukier

Ostra na Słodko
Potrawka z udek z kurczaka z marchewką i koperkiem 65

starch or all purpose flour, 1/3 cup of heavy cream, few heaping tbsp of choopped dill Sprinkle the meat with seasonings. Saute on a well heated skillet with a bit of oil, until lightly golden on both sides - the meat should be still raw inside. Set aside.  To the same skillet, add finely chopped leek and diced carrot, cook

Lekcje w kuchni
Gofry z owocami 80

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka M Dodatkowo: owoce w syropie z puszki lub słoika bita śmietana Przygotowanie: Smarujemy płyty grzewcze gofrownicy olejem (ja to robię wyłącznie przed pierwszą partią) i dobrze rozgrzewamy gofrownicę. Jeśli macie słabszą gofrownicę należy ją rozgrzewać ciut dłużej niż wskazuje urządzenie

Słodkie okruszki
Bogactwo smaków kuchni kalifornijskiej 55

jest znaczący. Z jabłkami, jagodami, „black bottom pie” (czekoladowy, budyniowy krem na spodzie, a wyżej biały mus – to oficjalny stanowy paj Kalifornii), brzoskwinie, „banana cream pie” (krem waniliowy, bita śmietana i banany). W sklepie Old Sacramento Candy Barrel dziesiątki rodzajów cukierków wypełniają stare beczki po whisky, a na ściankach wiszą psychodeliczne, kolorowe, spiralnie zwijane lizaki. W Wells Fargo Museum

ProstePesto.pl
Crumble śliwkowe 95

aromatycznym deserem, czyli crumble śliwkowym. Składniki 0,5 kg śliwek 150 g mąki 100 g cukru 100 g zimnego masła łyżeczka cynamonu garść płatków migdałowych do podania: lody waniliowe bita śmietana Czas przygotowania 10 minut Czas pieczenia 40-45 minut Temperatura 190 stopni (góra-dół) Liczba porcji ok. 8 porcji 100 g porcja Kcal

Analiza Smaku