Ciasto Słodka Magnolia – rewelacyjny torcik na niedzielę

Ciasto Słodka Magnolia – rewelacyjny torcik na niedzielę

Ciasto Słodka Magnolia – rewelacyjny torcik na niedzielę

Przepis na : deser

Ciasto Słodka Magnolia to przepis na rewelacyjny biszkopt przełożony różowym kremem budyniowym na bazie soku wiśniowego, z bitą śmietaną na wierzchu. Jeśli upieczecie go w okrągłej formie z powodzeniem może posłużyć jako tort na wyjątkowe okazje. Ciasto jest puszyste, wilgotne i nie za słodkie – po prostu pyszne.   Składniki na Ciasto Słodka Magnolia: Biszkopt ciemny: 6 jajek rozmiar M 150 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (około 1 i 1/4 szklanki) 50 g mąki ziemniaczanej (2 łyżki) 180 g cukru (3/4 szklanki)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.