ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:79/409)

Szparagi z masłem cytrynowym, parmezanem i pomidorkami cherry 142

Sezon na szparagi w pełni...Zastanawiałem się jak przygotować danie ze szparagów, aby nie stracić ich smaku i uroku. Zdecydowałem się delikatnie je zblanszować i przesmażyć

kulinarnyJa
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano 141

Słyszałem, że przygotowanie kaczki to zmora nie jednego kucharza.Ja kucharzem nie jestem. Ale jeść kocham i gotować również. Dziś piekłem moją pierwszą pierś z kaczki. 

kulinarnyJa
Konfitura z truskawek 143

Sezon na truskawki powoli się kończy. To najlepsza pora, aby przygotować drobne zapasy na zimę. Na początek postanowiłem przygotować konfiturę z truskawek. Wyszła boska. Nie za

kulinarnyJa
Konfitura z jagód 207

Do mojej spiżarni dołączam kolejny przepis na pyszną i naturalną konfiturę. Tym razem pora na jagody.Prosta w przygotowaniu, a do tego bez konserwantów i zbędnych zagęszczaczy

kulinarnyJa
Sałatka z bakłażanem, cukinią, mozzarellą, awokado i płatkami parmezanu 218

Za oknem żar leje się z nieba. Po głowie krążą pomysły na lekki posiłek. I oto jest. Moja propozycja na letnią sałatkę. Świetne połączenie bakłażana, cukinii

kulinarnyJa
Placki warzywne w kremowym sosie z kurkami 155

Rok temu przygotowywałem pyszne placki z cukinii, które cieszyły się dużym zainteresowaniem. I właśnie ten przepis był inspiracją na dzisiejsze placki warzywne. Zawsze staram się przygotowywać

kulinarnyJa
Penne razowe z boczkiem i czarnymi oliwkami w pomidorowym sosie 123

Słoneczna Italia, czyli włoski klasyk w moim wydaniu. Dziś penne razowe z wędzonym boczkiem i czarnymi oliwkami w lekkim sosie pomidorowym. Do tego świeża bazylia

kulinarnyJa
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 373

Czasem najprostsze danie może być prawdziwą ucztą.Dziś coś dla fanów świeżej fasolki szparagowej. Podsmażana z masłem i bułką tartą. Palce lizać.Czas przygotowania: 25 min.Porcja

kulinarnyJa
Spaghetti aglio e olio z peperoni i rukolą 144

A na obiad makaron. Mój ulubiony, w wersji vege. Czyli spaghetti aglio e olio z pikantną papryczką peperoni, parmezanem i rukolą. Połączenie idealne. Polecam Wam przygotowanie

kulinarnyJa
Sałatka z krewetkami, mango, awokado i miętowo-limonkowym dresingiem 176

Jesienne dni zbliżają się wielkimi krokami. Dlatego warto przygotować jeszcze coś skąpanego w promieniach słonecznych. Dziś lekka sałatka dla fanów owoców morza. Jeśli lubicie krewetki, warto

kulinarnyJa
Kurczak w sosie pieczarkowym z kaszą jaglaną i ratatuj z bakłażana i papryki 130

Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI na kurczaka w sosie pieczarkowym:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)300 g świeżych

kulinarnyJa
Figi z mozzarellą i pomidorami w balsamicznym sosie 134

Uwielbiam ten czas, gdy na sklepowych półkach można znaleźć świeże figi. W zeszłym roku przygotowywałem przystawkę/sałatkę z figami, mozzarellą i awokado. Dziś inna propozycja

kulinarnyJa
Kurczak po indyjsku z warzywami w sosie masala 187

Dziś w mojej kuchni zapachniało orientem. Chciałbym zaproponować Wam garstkę indii na talerzu. Soczyste kawałki kurczaka w gęstym, aromatycznym i pikantnym sosie. Złagodzonym aksamitnym mlekiem

kulinarnyJa
Traditional Polish Christmas Eve meal - Barszcz with Pierogi :-) 156

mushrooms and chop the onion. Fry it until tender with the butter and a little pinch of salt. Drain the cabbage and wild mushrooms, chop it a little bit. Mix with the onion and mushrooms and fry for a couple of minutes. You can pour the water from a boiled sauerkraut and porcini. It is very aromatic(...)litres of vegetable stock salt and pepper  pinch of marjoram bay leaf and all spice to taste 1 tablespoon of brown sugar juice of half a lemon little bit of lemon zest Pour the vegetable stock over all vegetables, marjoram, bay leaf and all spice and boil just for 5 minutes. Turn off the heat and let it infuse

Kulinarna rozmowa
12 pysznych przekąsek na imprezę sylwestrową 15404

nadzieję, że zainspiruję tych, którzy szykują sylwestrowe przyjęcia.1. Grzanki śródziemnomorskieSerowe grzanki z aromatycznym, śródziemnomorskim nadzieniem. Banalne w przygotowaniu, będą przebojem na imprezie. Nadzienie można także rozłożyć na cieście drożdżowym otrzymując mini pizzerinki. 2. Cygara z ciasta filo z fetą i ziołamiChrupiące, z przyjemnie słonym nadzieniem stanowią idealną przekąskę do piwa. Podajcie koniecznie z dipem z pieczonych pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa