Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe to mój smak z dzieciństwa. Nie jadłam ich wieki – dlatego korzystam z przepisu babci, aby powrócić do tego smaku. W niektórych domach jadano je na deser lub słodkie śniadanie/kolację. U mnie raz na jakiś czas był obiad na słodko – wtedy królowały pampuchy (tak je nazywałam, choć tradycyjne pampuchy są chyba na parze?). Pamiętam, że jak byłam mała, gdy w jednym mieszkaniu zebrało się dużo dzieciaków (mieszkałam w bloku – rotacja była spora) to mamy zmieniały plany obiadow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, drożdżowe, śniadanie, śniadania, mąka, ciasto, słodkie, ciasto 3 bit, jajko, deser, obiad, konfitura, wegetariańska, wegetarianskiego, desery, ciasto z białek , ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z powidłami śliwkowymi, sposoby na jajko, pomysł na obiad, deser z owocami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.