Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe to mój smak z dzieciństwa. Nie jadłam ich wieki – dlatego korzystam z przepisu babci, aby powrócić do tego smaku. W niektórych domach jadano je na deser lub słodkie śniadanie/kolację. U mnie raz na jakiś czas był obiad na słodko – wtedy królowały pampuchy (tak je nazywałam, choć tradycyjne pampuchy są chyba na parze?). Pamiętam, że jak byłam mała, gdy w jednym mieszkaniu zebrało się dużo dzieciaków (mieszkałam w bloku – rotacja była spora) to mamy zmieniały plany obiadow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, drożdżowe, śniadanie, śniadania, mąka, ciasto 3 bit, ciasto, słodkie, jajko, deser, obiad, konfitura, wegetariańska, wegetarianskiego, desery, ciasto z białek , ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z powidłami śliwkowymi, sposoby na jajko, pomysł na obiad, deser z owocami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.