Pyszny i delikatny tort owocowy . Trochę czasochłonny ale wart jest całej pracy :) zrobiłam go na urodziny Taty i smakował wszystkim nawet tym co za słodyczami nie
Wypieki ReneDla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym
Kuchnia PROzdrowotnaWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną, trochę pracy przy nim jest ale po upieczeniu smak ciasta rekompensuje włożony
Uwaga Babcia Gotujeparę dni. W przygotowaniu sernik jest prosty i szybki. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Więcej przepisów na ciasta z truskawkami znajdziecie tutaj: „Ciasta z TRUSKAWKAMI”(klik) . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy Sernik z Truskawkami Bez Pieczenia Dla Milusińskich Składniki: Spód: 260g herbatników 160g(...)500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 przezroczyste galaretki o smaku truskawka – wanilia (można użyć innych) 350ml gorącej wody Masa truskawkowa: 1,2kg truskawek + 100ml wody 2 czerwone galaretki Dodatkowo: bita śmietana do ozdoby i truskawki Masa truskawkowa: 1. Z umytych truskawek usunąć szypułki, pokroić je na kawałki i przełożyć na patelnię lub garnka. Podgrzewać truskawki, mieszając, aż owoce puszczą
Mała CukierenkaDzisiaj sernik na zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie
Oryginalny smak...leniwe chwile przerwał telefon... - Hej. Jesteś w domu? - Tak. - To za godzinę jestem. Ucieszyła się, że przynajmniej chociaż godzinę będzie mogła porozmawiać z kimś kto ma
Malinowe PocałunkiCiasto piankowe na herbatnikach to pyszne ciasto bez pieczenia, które posmakuje małym i dużym łasuchom. W dwóch herbatnikach zamknięte są dwie warstwy - kakaowa i śmietankowa, obie
Smakołyki BerenikiMalinowa chmurka to ciasto, któremu trudno się oprzeć i nie można poprzestać na jednym kawałku. Z pozoru skomplikowane, ale to tylko kwestia dobrej organizacji pracy. Cieniutka
Pieguskowa KuchniaCiasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina, na nim pianka z czarnych winogron bezpestkowych i pianka z bitej śmietany. Wierzch udekorowałam polewą czekoladową i winogronami. Całość smakuje
Oryginalny smakTak, to ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko
Di gotujeNieduży torcik bezowy (w wersji "dla dorosłych") z dużą ilością pysznego kremu. Udekorowany borówkami i likierem jajecznym smakuje po prostu pysznie. Beza ma chrupiącą skórkę i
cool and mintyZapraszam Was dzisiaj na bardzo lekkie, cytrynowe ciasto o wdzięcznej nazwie;) „Cytrynowy Puch” to biszkopt o delikatnym, cytrynowym posmaku, z cytrynową pianką, warstwą galaretki
Smaki Na Talerzucukru. Odstaw na 15 minut. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj ciasto przez 5-10 minut. Odstaw do wyrośnięcia na co najmniej pół godziny. Nagrzej piekarnik do 180°C. Rozwałkuj ciasto i przełóż je na wytłuszczoną blachę z piekarnika. Ułóż na nim połówki śliwek, jeśli lubisz, posyp cynamonem/cukrem. Piecz 50-60 minut. Przepis bierze udział w akcjach(...)yolks (or 1 tbs oil and 1.5 tbs vegetable milk) - 1 pinch of salt - 20-30 plums Stir the yeast with a bit of warm milk, flour and sugar. Let it sit for 15 minutes. Add the remaining ingredients and knead the dough for 5-10 minutes. Let it rise for at least half an hour. Preheat the oven
Qlinarnie i QlinarniePyszne ciasto znalezione tutaj troszkę zmodyfikowane. Smak wiśni doskonale przełamuje słodycz bezy. Ciasto wychodzi wysokie i z powodzeniem możne zastąpić tort. Ciasto: 6 żółtek
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaTo już ostatni mój przepis w tym roku... Aby zakończyć rok 2017 postanowiłam upiec imprezowe ciasto - szampańską wuzetkę🍸 Tradycyjna wuzetka z przepisu mojej babci wzbogacona przeze
Kuchnia MagdaLeny