ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:333/409)

KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 204

dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z przepisem, w którym pomiędzy płatami ciasta francuskiego była sama bita śmietana. Ogólnie przepisów na kremówkę jest bardzo dużo i każdy ma swój sposób 😉 Moja kremówka przygotowana jest z gotowych płatów ciasta francuskiego przełożonych warstwą śmietankowej masy budyniowej oraz warstwą bitej śmietany. Najczęściej w kremówkach spotyka się domowy budyń waniliowy wykonany z mleka(...)wersja najbardziej przypadła nam do gustu 😀 Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jak na kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 204

dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z przepisem, w którym pomiędzy płatami ciasta francuskiego była sama bita śmietana. Ogólnie przepisów na kremówkę jest bardzo dużo i każdy ma swój sposób 😉 Moja kremówka przygotowana jest z gotowych płatów ciasta francuskiego przełożonych warstwą śmietankowej masy budyniowej oraz warstwą bitej śmietany. Najczęściej w kremówkach spotyka się domowy budyń waniliowy wykonany z mleka(...)wersja najbardziej przypadła nam do gustu 😀 Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się czas jego przygotowania. Ciasto jak na kremówkę przystało jest mega kremowe i delikatne, choć kaloryczne. Jednak ciężko mu się oprzeć, bo smakuje fantastycznie! Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Semifreddo dyniowo – pomarańczowe 95

Dzisiaj włoski deser lodowy z dodatkiem musu z dyni i pomarańczy. Rewelacyjny! Semifreddo jest przepyszne, bogate w smaku, puszyste i nie ma problemu z jego pokrojeniem

Oryginalny smak
CIASTO COCA COLA bez pieczenia 140

 Kremowe  ciasto  coca cola bez pieczenia.  Jeżeli jesteście fanami coca coli to mam dla Was przepis na przepyszne ciasto o takim właśnie

RITA food channel
Ciasto kolorowe 341

opak bita śmietana -1 opak mleko -200 ml suchy mak -0,5 szkl kakao -1 łyżka tłuszcz do formy gorzka czekolada starta -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT I   Z trzech białek ubić pianę na sztywno,w trakcie ubijania dodać cukier,dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej(...)biszkopt przygotować również tak samo jak pozostałe biszkopty,tylko do trzeciego dodać łyżkę kakao,,wymieszać i przelać do brytfanny,upiec. Następnie przygotować galaretki. Wiśniowe galaretki wsypać do garnka,zalać 3 szkl gotowanej wody,dokładnie wymieszać,odstawić do stężenia. Galaretkę brzoskwiniową zalać 1,5 szkl gotowanej wody,wymieszać odstawić do stężenia. Do miski wsypać śnieżkę,wlać mleko i ubić pianę

Kuchnia Danusi
Racuchy z jabłkami 164

cukrem, solą, sodą i zsiadłym mlekiem. 2. Wsypać mąkę, cały czas ucierając. 3. Utartą masę ostrożnie wymieszać z ubitą pianą z białek. 4. Dodać pokrojone w małe kawałki jabłka (choć tu jest dowolność, mogą tez być inne owoce). 5. Na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nałożyć ciasto formując nieduże placuszki. 6. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane(...)cukrem pudrem. Ja uwielbiam racuchy także z dżemem wiśniowym lub porzeczkowym. Fajnym dodatkiem jest także bita śmietana

Pasja Smaku
Orzechowiec z niespodzianką 248

Niespodzianką w tym cieście jest użyty do masy składnik, a mianowicie pepsi (lub coca-cola). Ciasto jest przepyszne. Nigdy nie przypuszczałam, że zalanie orzechów i pokruszonych

Smaki Na Talerzu
Tort z truskawkami i bitą "śmietaną" 129

Zaczynają pojawiać się już pierwsze, słodziutkie truskawki. Prawdziwe apogeum jeszcze przed nami, więc już teraz przedstawiamy przepis na proste ciasto z tymi pysznymi owocami. Jest słodko

Bananowe Pole
Porzeczkowiec piernikowy 153

Ciasto o wspaniałym korzennym aromacie. Dodatek przyprawy do piernika do biszkoptu to zdecydowanie dobry pomysł, zwłaszcza w okresie zimowym;) Bardzo fajnie grają tutaj również masy –

Smaki Na Talerzu
Sernik z owocami i bitą śmietaną 224

Serniki na naszym blogu cieszą się bardzo dużą popularnością, więc widać, że jest to nie tylko nasze ulubione ciasto. Dzisiaj pokażemy kolejny sernik z owocami i

KasiaiKrzysiu.pl
Słonecznikowiec 816

jest za słodkie, z elementami wspaniale chrupiącej masy.  Po prostu wspaniałe ciacho! :) Jest to dosyć pracochłonny wypiek, ale gwarantuję Wam, że warto! Ciasto: 3/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao (płaskie) 5 jajek, białka i żółtka oddzielnie pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)szpatułką. Bita śmietana:   330ml śmietanki 30%   pół opakowania Śnieżki   łyżka cukru pudru   łyżka ciemnego kakao (niesłodkiego) Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i połowę Śnieżki. Miksujemy. Na koniec dodajemy przesiane kakao i miksujemy Nasączenie:    ½ szklanki wody   łyżeczka kawy rozpuszczalnej   łyżeczka cukru Z podanych składników przygotowujemy kawę. Studzimy. Przełożenie ciasta: Ciemny blat

Czerwona Porzeczka
CHLEBEK Z TRUSKAWKAMI 80

second day, a bit tougher and dryer is a great base for french toasts. Strawberry bread – king of royal breakfast? var revisionEmbeds=document.querySelectorAll('.revision-embed');function responsiveRevisionEmbeds(){for(var a=0;a (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki (na dłuższą foremkę keksówkę): 150g margaryny Śniadaniowa o smaku Solonego Masła 135g cukru (1,5 dl) 3 jajka 120g mąki (2 dl) 120g(...)szczyptę soli. Mieszaj przy pomocy ręcznego miksera przez ok 2 minuty (aż składniki się połączą) posmaruj foremkę masłem i obsyp bułką tartą (nadmiar wysyp z foremki) przełóż połowę ciasta do foremki i rozprowadź równomiernie na dnie ułóż warstwę truskawek, następnie przykryj je pozostałym ciastem i ułóż kolejną warstwę owoców piecz w 190ºC ok 40 minut, aż ciasto ładnie wyrośnie

SandraFrej.com
Galette z truskawkami i migdałami (Galette di fragole e mandorle) 158

wyłożyć na środek kruchego ciasta truskawki, następnie zawinąć brzegi ciasta do środka i już jest gotowa do pieczenia.  Dodatkiem do ciasta może być kwaśna śmietana, bita śmietana lub lody waniliowe.  Galette jest nie tylko smaczna, ale również może być piękn ą  ozdob ą  wiosennego  sto ł u. Polecam(...)panna acida, con lo yogurt o anche con un gelato. Buon appetito :) SKŁADNIKI Ciasto 300 g mąki pełnoziarnistej  100 g masła  2 łyżki cukru 100 ml wody szczypta soli Nadzienie 400 g truskawek 2 łyżki m ą ki migdałowej   3 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) Dodatkowo 2 łyżki płatków migdałowych

La grande e la piccola cuoca
TRUSKAWKOWE CIASTO DLA MAMY, ZE ŚMIETANKĄ Z MASCARPONE NA KRUCHYM SPODZIE Z WARSTWĄ SŁODKIEJ BEZY 191

najlepszym przyjacielem truskawek jest galaretka i bita śmietana, to również najlepsze letnie połączenie smakowe mojego dzieciństwa. I właśnie ten cudowny miks smakowy  podany na maślanym, kruchym spodzie, a następnie przykryty bezą,  obsypaną płatkami migdałów, jest dla mnie idealną propozycją by umilić każdy, wyjątkowy i szczególny dla nas dzień. Ciasto wykonałam na wzór bardzo popularnej Malinowej chmurki, tylko(...)przykrywam bezą. potem zostaje tylko spokojne leżakowanie w lodówce. Zatem zrób swojej Mamie prezent, odwiedź ją, przynosząc pyszne, samodzielnie wykonane ciasto, dziękując za cudowne dzieciństwo pełne truskawek i bitej śmietany. SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE (PIEKĘ DZIEŃ WCZEŚNIEJ) 3 żółtka (białka zostawiam do bezy, zostawiam w temperaturze pokojowej) 1 i 1/2 szklanki maki 1/2 kostki masła (zimnego) 3 łyżki cukru

Upiecz sobie babeczkę
Migdałowiec bez pieczenia 385

kajmaku 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 l mleka 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 500 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Do miski wlewamy 1,5 szklanki mleka, dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń i jajko(...)szklance ciepłej wody. Śmietankę miksujemy z 1 łyżeczką cukru pudru. Gdy śmietanka będzie już gęsta, powoli strumieniem wlewamy zimną żelatynę, ciągle miksując. Składamy ciasto: krakersy zimna masa budyniowa krakersy kajmak krakersy  bita śmietana uprażone migdały Przepis pochodzi z bloga Moniki

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania