Przepis na malinową chmurkę widziałam w różnych wariantach, wszystkie je jednak łączy to, że połączenie takich składników musi smakować bosko! Malinowa chmurka to kruchy spód, galaretka
CiastkozercyZapraszam na pyszny i mało skomplikowany w wykonaniu deser. Sernik na zimno na serkach homogenizowanych. Kostka serowa wygląda bardzo efektownie, smakuje wybornie i daje przyjemne ochłodzenie
kawawszklancePodziel go nożem na 7 równych części. Spłaszcz każdą kulę ciasta pomiędzy dłońmi. Kładź na każdy krążek 2 łyżki nadzienia. Dokładnie zlepiaj pierogi. Piecz 25-30 minut. PS Do ciasta dodałam również 1 żółtko – ponoć jest bardziej kruche. Nadzienie: z jarmużu usuń łodygi, resztę ugotuj i drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej. Wrzuć drobno posiekane ząbki czosnku, chwilę podsmaż. Następnie(...)baking powder in a bowl. Gradually add flour and knead the dough. It should be quite greasy but shouldn’t stick to your hands. If it does, add a bit more flour. Preheat oven to 180°C. Form a log. Divide it into 7 equal pieces. Flatten each ball of dough with your hands. Place 2 tbs of filling
Qlinarnie i QlinarnieCiasto, które idealnie wpisuje się w letnie, upalne dni. Jak na dobrego cytrynowca przystało jest orzeźwiające, lekko kwaskowe. Po prostu pyszne! Ciasto „Cytrynowiec” to
Smaki Na TalerzuMoże nie należą do najzdrowszych, za to moi znajomi je uwielbiają. Bohaterem dzisiejszego posta będą ptysie, podane jako zgrabne łabędzie. Przygotowałam je z okazji wczorajszego Dnia
Kulinarny PamiętnikSkuszona pozytywnymi opiniami na temat tego ciasta, zrobiłam je i ja. Niestety, choć lubię ciasta s. Anastazji, fanką tego wypieku nie zostanę. Ciasto, choć dobre, jest
Smaki Na TalerzuSkuszona pozytywnymi opiniami na temat tego ciasta, zrobiłam je i ja. Niestety, choć lubię ciasta s. Anastazji, fanką tego wypieku nie zostanę. Ciasto, choć dobre, jest
Smaki Na TalerzuT o najlepsze babeczki na świecie! Takie mokre i pyszne! Jakie orzechowe! Cudowne! Kremowe i delikatne! — Właśnie takie słowa usłyszałem, rozdając te babeczki znajomym. Wszyscy byli
Food SquareKtóż z Nas nie lubi czekolady? Jak powiedział Michael Levine: „Z chemicznego punktu widzenia czekolada to najbardziej perfekcyjny pokarm na świecie." W myśl tego stwierdzenia pomyślałam
Kuchenne aromatyPołączenie ciasta kruchego z bitą śmietaną zawsze daje świetny efekt :) zwłaszcza na drugi dzień kiedy to ciasto zwilgotnieje od śmietany . U mnie wszyscy
Wypieki ReneEklerki to ciastka przygotowywane prawie identycznie jak Ptysie, czyli z parzonego ciasta. Różni je jedynie forma charakteryzująca się bardziej podłużnym kształtem. Eklerki to tuż obok
Słodka StronaTort ten powstał bez żadnej okazji. Tak po prostu, ponieważ miałam ochotę na coś pysznego oraz po części z tęsknoty za dłuższą zabawą ze słodkościami, szczególnie
Di gotujeT e babeczki to kawałeczek mięciutkiego jak chmurka biszkoptu dla każdego. Przybrane koroną z bitej śmietany i świeżymi owocami wyglądają uroczo, czyż nie? ;) Co więcej
Food SquareTort Rafaello jest to kokosowy, lekki tort, którego je się z przyjemnością. Nie jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie
Kuchnia MagdaLenyTort Rafaello jest to kokosowy, lekki tort, którego je się z przyjemnością. Nie jest mdły i za słodki jak tradycyjne torty. Po zjedzeniu jednej porcji nie
Kuchnia MagdaLeny