prababci. Stara, zabytkowa, ale służy nam już kolejne pokolenie. Przepis na gofry też stary i łatwy. Jako, że dzisiaj Walentynki to kształt gofrów idealnie się wpasował. Składniki : - 2 duże jajka, - 3 szklanki mąki(...)roztopionego masła, - 2 łyżeczki proszku, - 2 łyżki cukru waniliowego. Dodatki : jakie dusza zapragnie :) U mnie bita śmietana i wiśnie z konfitury. Wykonanie : Białka ubić na sztywno z cukrem. Resztę składników zmiksować i delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Rozgrzać gofrownicę, nakładać porcje ciasta i smażyć na rumiano
Przepisy Mikołajaprosty. Puree kasztanowe i bita śmietana. Postanowiłam połączyć puree kasztanowe z sernikiem, dodałam biszkopt. Z tego prostego pomysłu wyszło mi fantastyczne ciasto, które mam zamiar upiec ponownie na Święta Bożego Narodzenia. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Serniko-biszkopt z kremem kasztanowym Składniki. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru
mecooksposmakuje ta wersja sernika. Wierzch ciasta zrobiony jest z puszystej, kremowej, bitej śmietany, posypanej mleczn ą czekolad ą . Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo 250 g, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, cukier biały 1 szklanka, budyń waniliowy 3 łyżki, aromat waniliowy 2 łyżki, olej pół(...)szklanki, mleko pół szklanki, bita śmietana: śmietanka 30% 250 ml, bita śmietana(śnieżka) 1 opakowanie, dodatkowo: czekolada mleczna 6 kostek, Sposób przygotowania: Na spodzie tortownicy układamy ciastka oreo. Ja użyłam tortownicy o średnicy 26 cm. Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy zmielony trzykrotnie ser lub gotowy ser z wiaderka. Ubijamy na niskich
kulinarne odsłony patimiód * bita śmietana * chips jabłkowy SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do filiżanki wsypujemy szczyptę przyprawy do szarlotki i łyżeczkę brązowego cukru. Zalewamy gorącą kawą i dopełniamy mlekiem skondensowanym. Dekorujemy bitą śmietaną , cynamonem, cukrem oraz odrobiną miodu. Do tego chips jabłkowy i gotowe! *** CIASTO JOGURTOWE Z ŻURAWINĄ: SKŁADNIKI: * gęsty jogurt naturalny – 250 g * stopione masło – 120 g * jajko – 3
Ostra na Słodkobiszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości przyprószona cynamonem. Rewelacyjnie komponuje się tu kwaśna masa jabłkowa z delikatną bitą śmietaną. Robiłam ten jabłecznik po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Biszkopt z białek: 3 białka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)białek ubić sztywną pianę, wszystkie składniki sypkie wymieszać razem i cały czas miksując na . najmniejszych . obrotach . porcjami . dodawać . do . piany. . Gotowe . ciasto . przelać . do . blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 30 minut nagrzanym piekarniku. Masa Jabłkowa: 2 kg jabłek 4 galaretki cytrynowe 2-3 łyżeczki cynamonu Ponadto
RAROSSAcałość smakuje wyśmienicie. Bardzo polecam… Na końcu postu znajdują się wybrane komentarze, które dostaną zestawy cukierków. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Makowe „Gwiazdka” z Kokosem i Ananasem Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 190g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku(...)bita śmietana, marcepan do ozdoby srebrny barwnik spożywczy w proszku Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier, cukier wanilinowy i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3
Mała Cukierenkabita śmietana. Całość lekka, ani trochę nie przesłodzona, po prostu idealna. To nie był zwykły tort:) Polecam na Boże Narodzenie, gwarantuję, że goście poproszą o dokładkę. *tortownica o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto: 400 g mąki 250 g cukru 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy korzennej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżeczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabita śmietana, a całość na spodzie z czekoladowych herbatników Idealne ciasto dla miłośników ciast kawowych i czekoladowych Ciasto cappuccino bez pieczenia rewelacyjnie sprawdzi się w upalne dni Zachęcam do przygotowania Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm SKŁADNIKI: Masa cappuccino: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 100 g cappuccino czekoladowego 3 łyżki
WSZYSTKO SMACZNEbita śmietana poszatkowane pistacje Ciasto: 1. Mąkę z kakao przesiać. Dodać migdały, cukier, wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. 2. Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 23cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na około 40 minut lub do zamrażalnika na około 20 minut. 3. Schłodzone
Mała Cukierenkakremówki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2 śmietan fixy, 300 g truskawek, 50 g płatków migdałowych. Przygotowanie: Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm). Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około(...)godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem do stołu
Aga w kuchniDelikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże
CiastkozercyPierniki wszędzie pierniki, ciasta z dodatkiem przyprawy korzennej przeżywają teraz swoje dni chwały. Także i mnie opanowała piernikomania, upiekłam torcik piernikowy. A dokładnie biszkopt z przyprawą
RAROSSAskładniki. 2. Zmielone siemię lniane rozprowadzamy z 3 łyżkach zimnej wody. Dolewamy mleko ( możemy najpierw dodać 3/4 szklanki a potem ewentualnie resztę) i olej. 3. Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do mniej więcej 15-stu papierowych foremek na muffinki. 5. Pieczemy około 25 minut w 190 stopniach. Studzimy. 6. Śmietankę gotujemy. Wrzucamy białą czekoladę(...)środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyszklanka mleka 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 500ml śmietany 36% 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki mleka 600g gęstego dżemu porzeczkowego wiórki czekoladowe kolorowe perełki Wykonanie: 1. Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mak. Następnie masę podzielić na 3 części. Każdą(...)Masa serowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę i całość dokładnie wymieszać, wystudzić. Masło z cukrem pudrem i wanilinowym utrzeć na puch, dodać partiami serek waniliowy i cały czas miksując wlać rozpuszczoną w mleku żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na trzy równe części. 3. Bita śmietana: Mikserem ubić śmietanę
Szalona Kuchnia Eweliny